Το ρεμπέτικο στη Νίκαια (Ντοκιμαντέρ)

10 «Μου αρέσει»

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του στη Νίκαια

2 «Μου αρέσει»

Η (σημαντικότατη!) συμβολή του (Κοκκινιώτη!) Νίκου Νικολάου, δεν βλέπω να αναφέρεται στη λίστα συντελεστών της ταινίας…

Με αναφέρει την ώρα που μιλάω Νικόλα.:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 «Μου αρέσει»

Ναι, αλλά όχι στους τίτλους.

Και εμένα με αναφέρει μια φορά ως Γιώργο και μια φορά ως Νίκο Σαρηγιάννη. Χαλάλι…
Κάποια στιγμή ελπίζω να προφτάσω να το δω, εμπιστεύομαι τους συντελεστές για το αποτέλεσμα.

3 «Μου αρέσει»

Στους δε τίτλους ο τίτλος του τραγουδιού του Γιοβάν Τσαούς είναι σκέτο “Πέντε μάγκες”, ενώ δεν συναντάμε στο τραγούδι φράση “στον Περαία” αλλά “του Περαία”.

Δεν ήταν περαστικοί οι μάγκες από τον Περαία…:slightly_smiling_face:

1 «Μου αρέσει»

Στους τίτλους δεν αναφέρθηκαν οι ομιλητές.Ουτε τον Γιώργο Μακριά αναφέρει,ούτε την Κυριακή Παπαθανασοπούλου την ιστορικό.Απλά να αναφέρουμε ότι αυτό είναι μια περίληψη μιας ταινίας , περίπου 1,30 ώρας,που ποιος ξέρει αν κάποια στιγμή πραγματοποιηθεί.

4 «Μου αρέσει»

Πάει μακριά αυτή η βαλίτσα! Συχνά, συχνότατα και κατ’ επανάληψη ακούμε εκτελεστές να άδουν “στον Περαία” και στους τίτλους επίσης.

Τελικά πως είναι το ακριβές άσμα;

Δεν υπήρχαν περαστικοί μάγκες που κατέβαιναν στον Πειραιά; Μονοπώλιο τους είχε ο Πειραιάς;

Εδώ ο Γιοβαν Τσαούς μας λέει “του Περαία “

Εδώ ο Αγάθωνας άδει και γράφουν οι τίτλοι “στον Περαία”

Για να μη μπούμε στην κουβέντα με το “ βουνελάκι” ή “ κουνελάκι” ή ……

1 «Μου αρέσει»

Και βέβαια υπήρχαν μάγκες που κατέβαιναν στο κέντρο του ρεμπέτικου κόσμου.

Αλλά ο Τσαούς λέει “του Περαία”, τι να κάμωμε;:slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Κρίμα θα είναι να μην πραγματοποιηθει! Ο Δήμος με τα πολιτιστικά και το τμήμα πολιτισμού ίσως οφείλει να προσπαθήσει και να το προωθήσει.

Ο Δήμος χρηματοδότησε το 16άλεπτο βιντεάκι που είδατε.

2 «Μου αρέσει»

Συνεύρεση αγαπητών Νίκων στην Νίκαια.
Νίκο (Νικολάου), πολύ συναρπαστική η εκφορά του λόγου σου στο βίντεο. Και συ Νίκο (liga rosa) πολύ ωραία τα λες έστω και χωρίς λόγια.

(Πότε γυρίστηκε; Το 2024; Ο (γείτονας μου) Στέφανος Δορμπαράκης δεν έχει μούσια εδώ αλλά μόνο αξυρισιές)

3 «Μου αρέσει»

Σύμφωνα με μαρτυρία παλιού κατοίκου της περιοχής, υπήρχε σχετικό τοπωνύμιο άρα ενδέχεται να είναι “στου Κουνελάκη”.

2 «Μου αρέσει»

Ωραία και Εύγε! Μάλλον “δει δη χρημάτων” ….

Υπάρχει και το υπουργείο πολιτισμού το οποίο, απ’ ότι γνωρίζω, χρηματοδοτεί τέτοιες πρωτοβουλίες!

Ίσως μια απόπειρα προς τα εκεί και κάποια πίεση από τοπικούς φορείς φέρει αποτέλεσμα!

ούτε το ένα , ούτε το άλλο.

σκέτο “βουναλάκι “.

μόνον εκει μπορεί ο μάγκας να έχει ζούλα ναργιλέ.

ούτε Κουνελάκης, ούτε Βουνελάκης..

2 «Μου αρέσει»

Λογικό και αναμενόμενο!

Ναι αλλά εσείς φιρί φιρί το πάτε να μπούμε τελικά. Ξέρετε, σ’ αυτό τον δρόμο πολλοί πήγαν, κανείς δε γύρισε.

2 «Μου αρέσει»

Το ξέρω…. Πολύ μελάνι έχει χυθεί στον βωμό αυτής της αμφιλεγόμενης ή μάλλον “αμφιακουόμενης”λεξης!

:wink:

Τουλάχιστον να κρατήσουμε το σίγουρο: “πάν’ εκεί στο

1 «Μου αρέσει»