Και, κυρίως: να μην το κάνουμε αυτοσκοπό, την έρευνα για το αν βουνιλάκι, κουνελάκι Κουνελάκη (του) ή οτιδήποτε άλλο. Ας παραδεχτούμε κάποια στιγμή ότι:
Στο τραγούδι «Πέντε μάγκες του Περαία», στη φράση «πάν’ εκεί στο …. έχω ζούλα ναργιλέ» η ζητούμενη λέξη δεν ακούγεται πολύ καθαρά και συμφωνήσαμε ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΕΚΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ Ο Γ. Τ.
Αυτά, μέχρι τυχόν νεότερης και πειστικότερης έρευνας.
Είναι εξαιρετικό! Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, στον σκηνοθέτη @Κυριάκος62, στους μουσικούς.
Λιτό, απέριττο, όπως έπρεπε να είναι όταν κάποιος μιλάει για το ρεμπέτικο.
Οι παρουσίες των ομιλητών εξαιρετικές. Ο Νίκος Νικολάου @nikosn ποταμός στις ιστορικές αναφορές που αφορούν τη περιοχή, του, ο Γιώργος ο Μακρής και ο Σπύρος ο Γκούμας που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο ρεμπέτικο. Πολύ ωραία και η εμφάνιση του Δημήτρη του Γκούμα που ανέδειξε τη διαχρονική διάσταση της μουσικής σκυτάλης. Και όλοι οι άλλοι μουσικοί επίσης εξαιρετικοί, ο καθένας με το δικό του στυλ και τρόπο!
Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια ντοκυμαντέρ @Κυριακος62 . Και φυσικά την ταινία
Έτσι είναι,το λοφάκι κάτω από την πλατεία Χαλκηδόνας.Το άτομο που αναφέρει ο Νικόλας είναι σοβαρός άνθρωπος, την ονομασία την ξέρει από τον παππού του, αλλά δυστυχώς πια σε αυτές τις ηλικίες, είναι δύσκολη η διασταύρωση της πληροφορίας.
Αχνοθυμάμαι ότι προ αρκετών ετών, που έβραζε η σχετική συζήτηση και όλες οι πλευρές κατέβαζαν διάφορες πηγές ποικίλων βαθμών αξιοπιστίας, τελικά η μία από τις δύο με είχε πείσει και επιχειρηματολογούσα κι εγώ υπέρ της. Αλλά δε θυμάμαι ποια ήταν, η βουνελακική ή η κουνελακική.
Αν βρεθεί η πηγή για το τι υποστηρίζω, είμαι έτοιμος να ξαναριχτώ στη μάχη.
Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λογια. Δυστυχώς απο την αρχη υπηρχε χρονικος περιορισμος και έτσι υποχρεώθηκαμε να ειμαστε οσο πιο λακωνικοί γινεται. Η ερευνα προχωραει και ελπιζω να βρούμε χρηματοδότηση για την παραγωγή ενος μεγαλου μηκους ντοκιμαντερ.
6 «Μου αρέσει»
ZARAZ
(Κουνάβης Ευώδιος, ποιητής (εκ του προχείρου και εν πλήρει φορμαλισμώ))
26
Ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι στο σχόλιο 6 έκανα μια συγκεκριμένη παρατήρηση που αφορά το ντοκιμαντέρ.
Όποιος επιθυμεί να συμβάλει τεκμηριωτικά στην υπόθεση vounelaki/kounelaki καλό θα ήταν να αναζητήσει εκείνες τις συζητήσεις στο φόρουμ, ώστε να μη “θολώνεται” το εδώ νήμα