Το ρεμπέτικο στη Νίκαια (Ντοκιμαντέρ)

Και, κυρίως: να μην το κάνουμε αυτοσκοπό, την έρευνα για το αν βουνιλάκι, κουνελάκι Κουνελάκη (του) ή οτιδήποτε άλλο. Ας παραδεχτούμε κάποια στιγμή ότι:

Στο τραγούδι «Πέντε μάγκες του Περαία», στη φράση «πάν’ εκεί στο …. έχω ζούλα ναργιλέ» η ζητούμενη λέξη δεν ακούγεται πολύ καθαρά και συμφωνήσαμε ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΕΚΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ Ο Γ. Τ.

Αυτά, μέχρι τυχόν νεότερης και πειστικότερης έρευνας.

1 «Μου αρέσει»

Είναι εξαιρετικό! Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, στον σκηνοθέτη @Κυριάκος62, στους μουσικούς.

Λιτό, απέριττο, όπως έπρεπε να είναι όταν κάποιος μιλάει για το ρεμπέτικο.

Οι παρουσίες των ομιλητών εξαιρετικές. Ο Νίκος Νικολάου @nikosn ποταμός στις ιστορικές αναφορές που αφορούν τη περιοχή, του, ο Γιώργος ο Μακρής και ο Σπύρος ο Γκούμας που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο ρεμπέτικο. Πολύ ωραία και η εμφάνιση του Δημήτρη του Γκούμα που ανέδειξε τη διαχρονική διάσταση της μουσικής σκυτάλης. Και όλοι οι άλλοι μουσικοί επίσης εξαιρετικοί, ο καθένας με το δικό του στυλ και τρόπο!

Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια ντοκυμαντέρ @Κυριακος62 . Και φυσικά την ταινία :slight_smile:

5 «Μου αρέσει»

Έτσι είναι,το λοφάκι κάτω από την πλατεία Χαλκηδόνας.Το άτομο που αναφέρει ο Νικόλας είναι σοβαρός άνθρωπος, την ονομασία την ξέρει από τον παππού του, αλλά δυστυχώς πια σε αυτές τις ηλικίες, είναι δύσκολη η διασταύρωση της πληροφορίας.

4 «Μου αρέσει»

Αχνοθυμάμαι ότι προ αρκετών ετών, που έβραζε η σχετική συζήτηση και όλες οι πλευρές κατέβαζαν διάφορες πηγές ποικίλων βαθμών αξιοπιστίας, τελικά η μία από τις δύο με είχε πείσει και επιχειρηματολογούσα κι εγώ υπέρ της. Αλλά δε θυμάμαι ποια ήταν, η βουνελακική ή η κουνελακική.

Αν βρεθεί η πηγή για το τι υποστηρίζω, είμαι έτοιμος να ξαναριχτώ στη μάχη.

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λογια. Δυστυχώς απο την αρχη υπηρχε χρονικος περιορισμος και έτσι υποχρεώθηκαμε να ειμαστε οσο πιο λακωνικοί γινεται. Η ερευνα προχωραει και ελπιζω να βρούμε χρηματοδότηση για την παραγωγή ενος μεγαλου μηκους ντοκιμαντερ.

6 «Μου αρέσει»

Σίγουρα Κουνελάκι είναι

2 «Μου αρέσει»

Ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι στο σχόλιο 6 έκανα μια συγκεκριμένη παρατήρηση που αφορά το ντοκιμαντέρ.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει τεκμηριωτικά στην υπόθεση vounelaki/kounelaki καλό θα ήταν να αναζητήσει εκείνες τις συζητήσεις στο φόρουμ, ώστε να μη “θολώνεται” το εδώ νήμα :slightly_smiling_face:

4 «Μου αρέσει»

Αξιόλογη προσπάθεια με πολύ όμορφο μερακληδικο αποτέλεσμα.