Τί σώζεται στον Πειραιά σήμερα;

Γειά χαρά σε όλους.

Ως Αθηναίος κατέβαινα στον Πειραιά μόνο και μόνο για να φύγω με κάποιο πλοίο για διακοπές, δηλ. 1 φορά τον χρόνο μπορεί και στα 2 χρόνια.

Λόγω κάποιων εκκρεμοτήτων, τις τελευταίες μερές βρίσκομαι στον Πειραιά όλη μέρα και μιας και είμαι εκεί ήθελα να ρωτήσω, σώζεται τίποτα να πάω να δώ και να φωτογραφήσω που να έχει σχέση με το ρεμπέτικο;

Νομίζω το σπίτι του Χατζηχρήστου διατηρείται από τα παιδιά του και είχε κάνει κάτι και ο Δήμος Πειραία για αυτό ή θυμάμαι λάθος;

Υ.Γ.: Δεν ήξερα πού να καταχωρήσω το post.

Δράττομαι της συστημικής ευκαιρίας για να τονίσω ότι πέρασαν ακριβώς 4 χρόνια από τότε που ενημερωθήκαμε ότι επίκειται η δημιουργία του “Σπιτιού του Ρεμπέτικου”…

Τι λέει επ’ αυτού ο Δήμος Πειραιά; Λέει κάτι άραγε;

1 «Μου αρέσει»

Λοιπόν, πριν λίγο καιρό έτυχε και βρέθηκα με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Πειραιά κύριο Γιάννη Χατζηαλέξη. Πιάσαμε την κουβέντα και τον ρώτησα αυτό ακριβώς. Μου απάντησε ότι περιμένουν λεφτά από το υπουργείο πολιτισμού. Ότι τα σχέδια είναι έτοιμα, κι έχει εγκριθεί για το κτήριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού εκεί κοντά στον Αγ. Διονύση, στη Δραπετσώνα ( Κρεμμυδαρού).

Βγήκε λοιπόν η έγκριση του υπουργείου και πήρε Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2025: Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 1,92 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2025»οι οποίες ενδέχεται να αφορούν φορείς και δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πειραιά.

Οι πόροι αυτοί εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο του Δήμου Πειραιά για την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης ενισχύοντας την εγχώρια παραγωγή και το Δημοτικό Θέατρο ως κορυφαίο πολιτιστικό φορέα της περιοχής.

Βλέπω ότι ετοιμάζουν το Εθνικό Μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στο λιμάνι.

Έχω στείλει ερώτημα μέσω FB στον αντιδήμαρχο αν περιλαμβάνεται τελικά και το μουσείο του Ρεμπέτικου αφού πήραν χρήματα από το Υπουργείο, και ακόμα περιμένω απάντηση!

4 «Μου αρέσει»

Α, πολύ ωραία. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Άντε να δούμε…