Το νεο μου μπουζουκι απο τον Σπουρδαλακη

Παιδια πριν λιγη ωρα εφερα στο σπιτι το νεο μου μπουζουκι απο τον Χρηστο τον Σπουρδαλακη το οποιο ειναι παραγγελια.Εχει καπακι απο κεδρο,σκαφος απο παλισανδρο με σκαφτες ντουγιες,ταστιερα εβενο,μαυρα κλειδια τα οποια ειναι το καθενα μονο του (οχι τριαδες).Ο Χρηστος επισης,μου προσθεσε μια πολυ ομορφη ξυλινη χορδιερα.Το οργανο ειναι παναλαφρο και απολυτα ισορροπημενο.Περιττο να σας πω οτι εχω ενθουσιαστει απιστευτα και απο το αισθητικο αποτελεσμα καθως το οργανο βγηκε ακριβως οπως το ειχα φανταστει στο μυαλο μου με αψογο φινιρισμα αν και ο ηχος -ο οποιος ειναι ακομη ‘‘νεογεννητος’’ καθως μολις περασαμε χορδες- με προδιαθετει ηδη για το μαγικο ηχο που ειχα στο μυαλο μου φανταστει και ο κεδρος θα μου εδινε…Ο Χρηστος μου τονισε οτι απο αυριο το οργανο πλεον θα εχει αρχισει να δινει τον ηχο του και θα ειναι ενα αλλο οργανο απο αυτο που ακουω τωρα…το σκασιμο του μπουζουκιου ειναι ηδη διαπεραστικο και δυνατο και σκεφθειτε οτι ειναι μολις 2 ωρων…περιμενω εκπληκτικο αποτελεσμα πραγματικα αν κρινω απο αυτο που τοσο φρεσκο ακουω.Δειτε φωτογραφιες και συντομα οταν πρεπει,θα εχετε και ηχητικο δειγμα.IMG_20120315_201204.jpg

Πράγματι όμορφο οργανάκι.Γειά στα χέρια του Χρήστου που το έφτιαξε,και γειά στα χέρια τα δικά σου που θα το παίζεις.

Φίλε bourbou καλορίζικο το μπουζουκάκι! Να είσαι γερός και δυνατός να το χαρείς! Πραγματικά πολύ όμορφο! Και γίνεται ακόμη πιο όμορφο εξαιτίας της λιτής του εμφάνισης…Πραγματικά κιμπάρικο όργανο!

Καλοριζικο Γιωργη,καλες πενιες να εχεις!!!

Πολύ όμορφο όργανο. Καλόπαιχτο! Οι σκαφτές δούγιες είναι από τις “λεπτομέρειες” που μου αρέσουν πολύ σε ένα όργανο.

Καλοπαιχτο φιλαρακι.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους σας!:slight_smile:

Πολύ όμορφο ούτως ή άλλως, αλλά υπάρχει ένα σημείο που με τρέλανε: η μικρή φιγούρα εκεί που …δεν την περιμένεις! Βάζει τα γυαλιά στα μπουζούκια που όλοι βαρεθήκαμε να βλέπουμε!

Καλορίζικο Μπουρμπού και πού 'σαι, καλή πρόοδο, ε; Τώρα πια δε σε παίρνει να πεις όχι! :wink:

καλορίζικο κι από μένα!
μια ένσταση, η φιγούρα βασικά δεν είναι για φιγούρα, είναι για κάλυψη του ευαίσθητου καπακιού. οπότε χρειάζεται κάποιου είδους pickguard (πλαστικό ή ξύλο, οποιασδήποτε αισθητικής). έχει γίνει παρανόηση, μετά τα βαρυφορτωμένα κιτς μπουζούκια, αλλά και λόγω ετυμολογίας. η “φιγούρα” παραπέμπει σε στόλισμα, ενω το pickguard (pick=πένα, guard=φύλακας) στην προστασία.
ακόμα κι αν ο παίχτης είναι προσεκτικός, όλο και κάποιος άλλος δεν θα παίξει με το όργανο; άντε, να το χαίρεσαι και να το χαρούμε όλοι μαζί στην επόμενη μάζωξη!

Εάν ήμουν μέλος στο φόρουμ όταν παρέλαβα και εγώ το δικό μου μπουζούκι και είχα ανεβάσει φωτογραφία, αυτό θα είχες και τότε παρατηρήσει, Νίκο. Όμως μπορεί και εδώ να “πρυτάνευσε” η σκέψη που είχε και ο Πάνος ο Καφετζόπουλος: “πάρ’ το έτσι τώρα, παίξε το κανονικά όπως εσύ ξέρεις και σε λίγες μέρες, που θα έχουμε και το πρώτο σέρβις, θα σχεδιάσουμε και θα κολλήσουμε το μισραπλίκι εκεί που πρέπει και τόσο μικρό όσο χρειάζεται. Και, όσο γίνεται, μην το πολυδίνεις σε άλλους."

την ξέρω αυτή την άποψη του καφετζόπουλου και συμφωνώ απόλυτα. αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα αλλάξεις στυλ παιξίματος ή ποιός θα το πάρει να παίξει -και είμαι της άποψης να μοιράζονται τα όργανα σε μια παρέα (μακριά από κάφρους). μια μικρή λιτή φιγούρα που να καλύπτει κάποια βασική περιοχή είναι ό,τι πρέπει.
άντε να το ακούσουμε, γιατί πάλι στην εξωτερική εμφάνιση μείναμε!

Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα εμφανισιακά αυτό το όργανο! Να το χαίρεσαι, καλόπαιχτο, είμαι σίγουρος ότι θα δεις τον ήχο του να εξελίσσεται προς το καλύτερο (από προσωπική εμπειρία στο λέω). Περιμένουμε τα αντίστοιχα ντοκουμέντα!

Σας ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα ολους σας…χαιρομαι που σας αρεσει το αποτελεσμα καθως η επιλογη για την εικονα του μπουζουκιου ηταν εξ ολοκληρου δικη μου αλλα σιγουρα χωρις τις προτασεις και ιδεες του Χρηστου αλλα και τη τεχνη του δε θα ειχε πραγματοποιηθει.
Τωρα σχετικα με τη φιγουρα που δεν υπαρχει ,σκοπος μου ειναι να μην υπαρξει ουτε στο μελλον καθως θελω να διατηρησω το καπακι ως εχει.
Γενικως δεν ειχα προβληματα φθορας στο καπακι με τη πενα ουτε στο προηγουμενο μου οργανο το οποιο ειχα αρκετο καιρο (που ειχε φιγουρα αλλα δεν ειχε ταλαιπωρηθει…οπως ολοι ξερουμε η φθορα ειναι εμφανης και στη φιγουρα αν υπαρχει επαφη της πενας με το καπακι.)
Αλλα ακομη και ετσι ο Χρηστος μου ειπε οτι ειναι μια σχετικα ευκολη δουλεια η αποκατασταση αν ποτε προκυψει καποια τετοια φθορα που θα ηθελα να διορθωσω…οποτε μενω οπως μου αρεσει οπτικα,οπως επισης ελαφραινω το καπακι απο ‘‘περιττα πραγματα’’ και διατηρω στο μεγιστο εφικτο βαθμο τη δονηση του.
Ηδη απο σημερα που το οργανο αρχισε να συντονιζεται με τις χορδες του πραγματικα ακουω διαφορα και μεγαλυτερη δυναμικη και σκασιμο στον ηχο απο εχθες που το πηρα απο το μαγαζι…
βεβαια ηδη το εχω ‘‘λιωσει’’ αφου πρεπει να εχω σταματησει -μαζι με τον υπνο μου- 8 ωρες να παιζω συνολικα…:246:

Οπως σας ειχα υποσχεθει ενα ηχητικο δειγμα απο το τριχορδο μου απο τον Σπουρδαλακη,νομιζω οτι ειναι μια καλη στιγμη μετα απο 15+ μερες να σας παρουσιασω κατι…βεβαια πρεπει να αναφερω οτι η εγγραφη εχει γινει απο βιντεοκαμερα και σαφως χωρις εξωτερικο μικροφωνο ο ηχος δεν παρουσιαζεται στο απολυτο του,αλλα πιστευω οτι μπορειτε να εχετε μια ‘‘εικονα’’…

//youtu.be/-m3hVSYfcNM

Κι ενα ακομα πιο ζωντανο και γεματο.

//youtu.be/ogGjtXwXBGA

Δεν το συζηταω!!!Οπως ειναι η rolls royce στα αυτοκινητα,ειναι ο σπουρδαλακης στα μπουζουκια!!!

πολυ ωραιο μπουζουκακι…απλο, χωρις φιγουρες να βαραινουν το καπακι…πολυ ωραια επιλογη…ο σπουρδαλακης ειναι πολυ ωραιος μαστορας στα τριχορδα αλλα τα τετραχορδα του δυστυχως δεν μου αρεσουν καθολου…αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη…να ναι καλα ο ανθρωπος να κανει μπουζουκια…