Το πρώτο μου πραγματικό μπουζούκι από τον Σπουρδαλάκη!

Μετά από ενάμιση χρόνο ενασχόλησης με το τρίχορδο, μετατράπηκε η απλή ασχολία σε μεράκι και αγάπη…
Έφτασε μάλλον η ώρα για να αλλάξω το μαθητικό μου μπουζούκι με ένα πραγματικό μπουζούκι. Έψαχνα ένα μήνα τον οργανοποιό που μου ταιριάζει (χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο forum γι αυτό)…και κατέληξα στο Χρήστο για πολλούς λόγους που έχουν αναπτυχθεί πολλάκις στο site.
Ανέβηκα λοιπόν Αθήνα (από Κρήτη) και μετά από μια βόλτα σε διάφορους οργανοποιούς (ίσα-ίσα για να επιβεβαιώσω την επιλογή μου) πήγα στο μαγαζί του Χρήστου.
Ο έρωτας ήρθε τη 2η μέρα από τις 3 μέρες που πήγα στο οργανοποιείο. Την πρώτη το όργανο ήταν στο εργαστήριο και δεν ήξερα καν την ύπαρξη του. Τη 2η το είδα και τρελάθηκα με την πρώτη ματιά και την 3η πήγα για να σιγουρευτώ για την επιλογή, μιας και είχα ξεφύγει από το αρχικό μου ποσό κατά πολύ (βέβαια μια φορά το κάνεις και αξίζει).
Παραθέτω φωτογραφίες του οργάνου παρακάτω. Το μπουζούκι μέχρι τις 8/6 θα βρίσκεται στου Σπουρδαλάκη σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το δοκιμάσει (αρκεί να μοιραστεί την γνώμη του μετά).
Ευχαριστώ Χρήστο!

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο! Να το χαίρεσαι και να σε χαίρονται όλοι όταν το κρατάς στα χέρια σου! Η ομορφιά των οργάνων του κ. Σπουρδαλάκη είναι απαράμιλλη! Πραγματικά ζηλεύω όχι μόνο το όργανο αλλά και την αίσθηση που σου αφήνει η όλη εμπειρία της έρευνας και αγοράς ενός καινούργιου οργάνου!

Καλές πενιές!!!

ΥΓ1. Να υποθέσω πως το σκάφος είναι παλίσανδρος;
ΥΓ2. Εκεί κάπου στα 33 κάτι παθαίνει ο άνθρωπος και ανακαλύπτει…νέους έρωτες…τρίχορδους…

Το σκάφος είναι από Μουριά και μάλιστα από την Κρήτη.
Όπως μου είπε ο Χρήστος (μετά που το έκλεισα-προς αποφυγή πονηρών σκέψεων), το σκάφος φτιάχτηκε από ένα δοκάρι ενός κτηρίου εποχής Ενετοκρατίας. Μάλιστα το συγκεκριμένο ξύλο έβγαλε τρία όργανα, εγώ πήρα το τρίτο!
Το καπάκι αν δεν κάνω λάθος είναι έλατο Βοσνίας.

καλορηζηκο και καλες πενιες, φηλαρακη να το χερεσε,
ομορφια σκετη,:088:

Μιχάλη είσαι πραγματικά πολύ τυχερός…
Το σκάλισα λίγο το μπουζουκάκι χθες… υπέροχο!
αισθητικά και ηχητικά ολοκληρωμένο παρότι φρέσκο.
Πολύ μελωδικό,
αν βρεθείς Χανιά κράτα το!!!

Χανιά θα βρεθώ σίγουρα…
έχου πολλούς φιλούς εκεί και προσπαθώ να πηγαίνω.
όταν έρθω θα σου στείλω απο πριν το τηλ. μου σε π.μ., να κανονισουμε να κανουμε καμια παρεα με ρακοποσια.
και εννοείται οτι θα κραταω το μπουζουκάκι.
Σας ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια.
Ελπίζω μεχρι να ανέβω Πειραιά και να το παραλάβω, να το έχει δοκιμάσει κι άλλος και να μας πεί τη γνώμη του (όποια κι αν ειναι).

Όλα τα όργανα που έχει φτιάξει ο Χρήστος με τη μουριά είναι το ένα καλύτερο από το άλλο…τρομερό ηχόχρωμα και φυσικά όπως όλα τα όργανα του Χρήστου πολύ δυνατό σε ένταση και σκάσιμο…καλορίζικο Μιχάλη καλές πενιές!!

Καλορίζικο και καλόπαιχτο!!! Ίσως το ομορφότερο μουσικό όργανο που έχω δει!!! Ελπίζω η εμφάνιση να συμβαδίζει με τον ήχο του!

Ο τίτλος του θέματος θα μπορούσε να είναι το πρώτο μου εξωπραγματικό μπουζούκι…

είσαι πολύ τυχερός φίλε, το έπαιξα και είναι τέλειο και πανέμορφο!!!

καλόπαιχτο!

Το συγκεκριμένο όργανο έγινε θέμα συζήτησης ακόμα και σε πηγαδάκι ρεμπετόφιλων εδώ στο Λονδίνο :wink: Καλορίζικο και καλές πενιές

Kαλά μουσικά ταξίδια , πραγματικά όμορφο όργανο,Καλορίζικο να έχεις υγεία να το χαίρεσαι.

Το είδα την ημέρα που γεννήθηκε! Πήγα να ανταλλάξω το παλιό μου μπουζούκι μου με ένα από τα καινούργια με σκάφος neorion (το οποίο παρεπιπτόντως σκοτώνει…) και εκείνη τη στιγμή το έφεραν από το εργαστήριο αρματωμένο με τις χορδές! Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι το σκάσιμο και το πλούσιο σε αρμονικές ηχόχρωμα παρότι οι χορδές είχαν για πρώτη φορά κουρδιστεί πάνω στόοόργανο! Και βέβαια πανέμορφο! Καλόπαιχτο φίλε, σε ζηλεύουμε… (Συμπτωματικά το μπουζούκι που άφησα διακρίνεται στη δεξιά άκρη της τελευταίας φωτο!)

Εσένα κάπου σε ξέρω Ευδηλιώτη, όπως και το μπουζούκι σου!!!
Φιλιά…

έλα ρε φίλε, από πού;

Μήνυμα από τη συντονιστική ομάδα: Παρακαλούμε συνεχίστε μέσω Π.Μ. :089:

Το Μπουζουκι που φαίνεται στο φωτογραφία ειναι το παρακάτω :
http://www.music-instruments.gr/gr/selected_instrument.php?tm=20150611215415&trgt=551
Μπουζουκαρα, ειναι το Μπουζουκι που είχα διαλέξει μέχρι να δώ το δικό μου.
Με τι μπουζούκι το αντάλλαξες;
(Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια-το μπουζούκι βρίσκεται πλέον στο Ηράκλειο Κρήτης.)

Ναι αυτό είναι! Πήρα μια αμερικάνικη καρυδιά (άβαφη φυσικά) με καπάκι sitka. Το κελεμπέκι ήταν πραγματικά εξαιρετικό και πανέμορφο, αλλά όταν άκουσα το νέο μου όργανο ερωτεύτηκα… Το ηχόχρωμα που ψάχνω είναι το μεσαίο-πρίμο της δεκαετίας του 30-40 και πιστεύω πως το πέτυχα! Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως ο πρώην ιδιοκτήτης του νέου μου μπουζουκιού (γιατί το πήρα μεταχειρισμένο), που το κράτησε λιγότερο από μήνα, το αντάλλαξε με το αδερφάκι του δικού σου!
Α, άλλη συμπτωσάρα… ο dimak στα Χανιά, έχει το δίδυμο αδερφάκι του δικού μου , το έμαθα σήμερα!
(http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=28088 )

Σε κανενα μήνα το πολυ θα εχει έτοιμα και τα μπουζούκια του Μουρζινου. Θα κανονίσω κάποια στιγμή να ανεβώ Αθήνα να τα δοκιμάσω.

Αυτο με την ηλικια των 33… λετε να ισχυει τελικα??? Κι εγω στα 33 αποφασισα να εγκαταλειψω το 4χορδο και να αφοσιωθω στο 3χορδο… Ο πρωτος μου 3χορδος ερωτας, επισης εχει την υπογραφη του Χρήστου Σπουρδαλακη και σημερα κλεινει 1 μηνα στα χερια μου :slight_smile: Καλοριζικο, καλοπαιχτο και καλες πενιες, Μιχαλη!