Το καινούργιο μου τρίχορδο μπουζούκι απο τον Παναγιώτη Στάμκο!

Καλησπέρα σε όλους!

Κάθε φορά που κάποιος απο εσάς ανακοίνωνε την απόκτηση καινούργιου οργάνου χαιρόμουν αλλά και ζήλευα ταυτόχρονα! Κρυφά απο μέσα μου σκηνοθετούσα την στιγμή που κάτι παρόμοιο θα γίνει και με μένα!

Να λοιπόν που “ήγγικεν η ώρα” και με περίσσεια χαρά θα ήθελα να σας δείξω το καινούργιο μου τρίχορδο μπουζούκι, που μόλις χθές παρέλαβα απο τα χέρια του Παναγιώτη Στάμκου! Λιτό σε εμφάνιση, παραδοσιακό σε σχήμα, εξαιρετικό σε ήχο (όποιος έχει μπουζούκι του συγκεκριμένου οργανοποιού γνωρίζει για τί ακριβώς μιλάω…), φτιαγμένο με εξαιρετική φροντίδα για την αφεντιά ενός μαθητευόμενου ερασιτέχνη…Έχει κέδρινο καπάκι, σκάφος απο καρυδιά και εβένινη ταστιέρα με τους χαρακτηριστικούς οδηγούς (σήμα κατατεθέν του Παναγιώτη)…Προσεχώς θα προσπαθήσω να ανεβάσω και ηχητικό δείγμα. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε κάποιες φώτο…

Με χαρά θα άκουγα τα σχόλια σας.
Να 'στε όλοι σας καλά!

ΥΓ. Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική εξυπηρέτηση και φυσικά για το υπέροχο όργανο.

Τωρα ηρθε η δικη μας η σειρα να ζηλεψουμε:)

Καλες πενιες σου ευχομαι!!!

Με γειες, καλορίζικο, καλόπαιχτο και πολύγλεντο να ναι. Περιμένουμε βίντεο!

καλοριζικο και καλοπαιχτο…
ομορφο οργανο ομως το φοντο στη φωτο με τα χρωματιαστα μαξιλαρια πισω απο το μπουζουκι του μειωνει την ομορφια του…

Με υγεία, καλές πενιές, καλοτάξιδο να’ναι !

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας! Η χαρά μου γίνεται πολύ μεγαλύτερη αφού μπορώ να τη μοιράζομαι με όλους εσάς, μέσω της όμορφης διαδικτυακής ρεμπέτικης παρέας μας!

πωωωωω αδερφακι μπουζουκι του φιλου μου
φιλε εχεις παρει απο την ιδια παρτιδα που εχει παρει και ενας φιλος μου
βεβαια ακολουθησα και εγω με τετραχορδο μαονι σκαφος κεδρο καπακι χωρις χρωματα με οψη των ξυλων λουστραρισμενα
εργο τεχνης αυτο εχω να πω μονο

Ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά λόγια! Το μπουζούκι ήταν δικό μου μόλις για 2 μήνες αφού το έδωσα μαζί με το τετράχορδο μου για να πάρω αυτό: http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=25367 . Αφού μου δόθηκε ευκαιρία να “ξεφορτωθώ” το κατα τα άλλα υπέροχο τετράχορδο (πάλι του Στάμκου), είπα να κάνω μια πιο “αναβαθμισμένη” επιλογή…

Κυριοι σας χαιρετω.πειτε μου παρακαλω,ο κεδρος στο μπουζουκι βγαζει μπασο ηχο ή πριμαριστο?

αντε ριξε και ενα βιντεακι…

Σίγουρα ο κέδρος βγάζει πιο λαμπερό και δυνατό ήχο (μιλώντας πάντοτε απο προσωπική εμπειρία) σε σχέση με το έλατο. Τώρα, το πόσο μπάσο μπορεί να είναι ένα όργανο με κέδρο σίγουρα εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες. Έχω την εντύπωση γενικά ότι ο κέδρος “μπασάρει” περισσότερο απο το έλατο. Νομίζω όμως πως υπάρχουν άλλοι πιο “ειδικοί” απο εμένα για να το πουν αυτό.

Πιστευω Βγάζει πιο δυνατό ήχο στην αρχή δλδ πιο γρήγορα απο το ελατο. Πιο στακατο. Αλλα όταν το ελατο ωριμάσει …

Μια παλαιότερη συζήτηση για το θέμα του κέδρου στο καπάκι εδώ

Σίγουρα είναι ξύλο με τα δικά του χαρακτηριστικά και κατά μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα εξαρτάται από την γνώση του μάστορα καθώς και κατά πόσο πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό. Η γενική εντύπωση είναι ότι αποδίδει άμεσα χωρίς να απαιτεί την ωρίμανση του ελάτου. Δεν νομίζω ότι έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά έτσι ώστε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μπορεί να αποδώσει ένα παλαιό όργανο με κέδρο. Κάποιοι μάστορες το αποφεύγουν, νομίζω ο Βαρλας δεν το δουλεύει πχ…
Το άλλο θέμα με τον κέδρο, όπως τον ακούω εγώ είναι ότι έχει λίγο διαφορετική ατάκα και αυτό σίγουρα ξεφεύγει από το παραδοσιακό. Οπότε είναι και θέμα αισθητικής. Αν κάποιος ψάχνει να αναπαράγει εντελώς παραδοσιακά χρώματα, μάλλον δεν θα τον δουλέψει, γιατί απλά αυτό το ξύλο δεν δουλεύτηκε πολύ στο παρελθόν. Μπορεί όμως κάποιος άλλος να δει το θέμα αλλιώς και να δημιουργήσει έναν ήχο που τον ικανοποιεί με τον κέδρο.
έχω ένα μπουζούκι και ένα τζουρά με κέδρο και, αν και οι γνώσεις μου πρακτικά στο συγκεκριμένο όργανο είναι περιορισμένες, μπορώ να πω οτι και τα 2 είναι όργανα υψηλού επιπέδου.
Να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά είδη κέδρου, το ξύλο που έχουν τα δικά μου όργανα προέρχεται από τον Καναδά και έχει κοκκινωπό χρώμα (και μυρίζει υπέροχα)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΙΧΟΡΔΑΚΙ ΜΕ ΚΕΔΡΟ…ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΟ Κ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑ Ο ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ.ΑΦΗΝΩΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ Κ ΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ,ΑΝ Κ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΚΑΘΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ Κ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΙΑΣ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΚΩΤΣΟΣ Κ ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ…

Μήνυμα από συντονιστική ομάδα. Φίλε Βαγγέλη γράφε με μικρά γράμματα.

Καλορίζικο.Κουκλίστικο οργανάκι.Καλά παιξίματα.Νίκος Βρεττός.

ασε το καραντινη, ο καραντινης την μια ειναι με κεδρο,την με παλισανδρο την αλλη με καρυδια…οτι του χαρισουνε δηλαδη μην μπερδευεσαι με τον καραντιναρο…εγω προτειμω καρυδια,εχω ακουσει καλα λογια και για τι κελεμπεκι…πιστευω να σου αρεσει αυτο το μπορντο σκαφος…

Το κοκκινο,μπορντο,σκαφος μαλλον θα ειναι απο παντούκ.

το ξυλο λεγεται purpleheart!!!πολυ σπανιο και πολυ ακριβο!!! Purpleheart:
Όπως λέει και η ονομασία του, είναι ένα ανοιχτό μωβ ξύλο με χονδροειδής νερά και υψηλή πυκνότητα, αλλά αφήνει εύκολα σημάδια (απο ιδρώτα κλπ), οπότε και το βρίσκουμε μόνο βερνικομένο.
Ο ήχος του είναι διαυγής και πρίμος

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 15:40 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:16 —

καλες πενιες!!!πολυ καλο το τριχορδακι σου!!!

μπραβο τρικαλε…

Παληκαρια καλησπερα σε ολους σας.Το τριχορδακι στη φωτο ειναι το ηδη υπαρχον…παλιο μου οργανο.Τα χει φαει για τα καλα τα ψωμια του.Το καινουριο το περιμενω προσεχως…Το αντικρησα εχθες για πρωτη φορα!Το purpleheart…!!!απιστευτα ομορφο κ πολυ γλυκο,αν κ χωρις βερνικι ακομη.Σε γενομενη κουβεντα με το μαστορα,μου πε πως δουλευεται πολυ δυσκολα,απο τα πιο σκληρα ξυλα.Το καπακι θα ειναι κεδρινο.Αναμενω μπασο ηχο κ θα μου δωσει μεγαλη χαρα αν μιλησει στη καρδια μου!Ξερετε τι εννοω…να ριγησει το κορμι κ.τ.λ.Σας ευχαριστω κ ευχομαι σε ολους σας καλο βραδυ κ υγεια.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 21:11 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 21:08 —

Ευχαριστω φιλε.Πρωτη φορα βλεπω το εν λογω ξυλο.