Τοποθέτηση του Δ. Μυστακίδη για την κατάσταση των Μουσικών

Όπου και θα τα πούμε δια μακρών! :smiley:

1 «Μου αρέσει»

Εντός θέματοςκαι πάλι:
Μαγαζιά δεν υπάρχουν, αλλά δεν επιτρέπεται σοτυς μουσικούς να δουλεύουν ούτε στον δρόμο.

2 «Μου αρέσει»

Ο Ανεξαρτητος δηλαδη ειναι αυτος που ψηφιζει οτι του προσφερεται απο το κοινοβουλιο? Ή θεωρει οτι δεν υπαρχει κατι καλυτερο και προσαρμοζεται με την κυβερνητικη γραμμη, ακομα και αν δε συμφωνει? Το να δοθει μια λυση σε κυβερνηση δεν ειναι το αντιβαρο του να κανεις κριτικη σ’αυτη. Δηλαδη αν εγω θεωρω οτι η κυβερνηση διαχειριζεται αντιλαικα το φαινομενο του κορονοιου με αυστηροτητα που δεν υφισταται σε αλλη ευρωπαικη χωρα και με μετρα για διαπαιδαγωγηση οπως τα SMS ή και τη μηδενικη υποστηριξη στον πολιτισμο, θα πρεπει να ειμαι ετοιμος να προτεινω καινουργια κυβερνηση? Παρ’ολ’αυτα να απαντησω. Δεν υπαρχει κομμα που να μπορει να αλλαξει την κατασταση. Ο Μητσοτακης ειναι φιλος των εκτος Ελλαδος δυναμεων, ανθρωπος τους και με ανταλλαγμα το περαιτερω ξεπουλημα, απο κει που το αφησε ο Συριζα, θα παρει μερικα λεφτα να συντηρησει την παραγκα μας. Παρ’ολ’αυτα υπαρχει αναγκη για αντιδραση γιατι η κυβερνηση πεφτει συνεχως στα ορια του οφσαιντ με την αντισυνταγματικοτητα και δεν ειδαμε λιγα. Τουλαχιστον ο τσιπρας τα εκανε με λιγοτερο ξυλο και αναθεσεις( για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος). Νομιζω ειμαστε στο ελεος των ευρωπαιων και των πιονιων τους. Επισης τελικα, οσον αφορα την διαχειριση του κορονοιου, νομιζω στα πιο πολλα κρατη τα ιδια πραγματα εγιναν. Φανηκε καθαρα οτι δεν υποστηριζεται εμπρακτα το μοντελο των δημοσιων νοσοκομειων και οι ανισοτητα του ιου, ταξικα, ειναι εκκωφαντικη. Ειναι ιος των φτωχων. Η Ελλαδα εχανε το 20% (ενα πολυ μικρο ποσοστο συμφωνα με την ειδικο που το ανακοινωσε) των ασθενων, εκτος μεθ. Δηλαδη ενας στους 5 πεθανε στην αναμονη με τρυπημενο λαιμο και ουρολοιμωξη… Με εναν πολλαπλασιασμο βλεπουμε τι γινεται.

4 «Μου αρέσει»

Έχει αποδειχθεί σ’ αυτό το χώρο ότι τέτοιου είδους συζητήσεις μέσω πληκτρολογίου δεν προσφέρονται για προώθηση ιδεών.

1 «Μου αρέσει»

επισεις οτι οι περισσοτεροι μουσικοι δεν ειναι γραμμενοι σε συλλογους σωματεια και δεν τους ενδιαφερει και τοσο διοτι κανουν απο χρονια και αλλη δουλεια ως πρωτη. για να λεμε αληθειες…

Αν είναι ενεργοί στο σωματείο της πρώτης δουλειάς, θα τους ενδιαφέρουν οι συνθήκες και της δεύτερης…

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχω διαβάσει ολόκληρη την συζήτηση κάποιες απαντήσεις μου έδωσαν το γενικό κλίμα πάντως.
Θα ήθελα να δω κάτι, Πόσοι από τους μουσικούς ή τους ανθρώπους που γράφουν εδώ και παραπονούνται - δίκαια μιας και η κατάσταση είναι δύσκολη- έχουν σπεύσει να κάνουν το εμβόλιο ;

Προσωπικά το έκανα και πιστεύω ότι όλοι μας θα έπρεπε να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν. Αλλά μετά θα ζητάς πιστοποιητικά και από πελάτες; Είναι άλλο η ενίσχυση/υποστήριξη του εμβολιασμού και άλλο η υποχρεωτικότητά του (μέχρι και αντίθετα κάποιες φορές).
Για να μην μπαίνουμε όμως σε ανταγωνισμό μεταξύ μας, το θέμα πέρα από το ότι δεν ξεκινάνε οι δουλειές για υγειονομικούς λόγους, είναι κυρίως μέχρι να ξεκινήσουν τουλάχιστον να μην πεθαίνουν οι εργαζόμενοι από την πείνα.

4 «Μου αρέσει»

Τι σημαίνει έσπευσαν? Δεν πάει σύμφωνα με την ηλικία και την σειρά? Εκτός και αναφέρεσαι σε άνω των σαράντα ή πενήντα που λογικά αν δεν το έχουν κάνει ήδη τώρα θα είναι η σειρά τους.

2 «Μου αρέσει»

Μα τι σχέση έχει αυτό; Σάμπως δουλεύουν οι εμβολιασμένοι μουσικοί και τους ανεμβολίαστους τους αφήνουν εκτός δουλειάς για λόγους ασφαλείας ή ακόμη και τιμωρίας; Εδώ το ίδιο το επάγγελμα έχει σταματήσει να υπάρχει.

4 «Μου αρέσει»

Κατα την γνώμη μου έχει άμεση σχέση για το πως μπορούμε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση…υπάρχουν αρκετοί άνρθωποι που παραπονιούνται και ταυτόχρονα αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.
Σε σχέση με την μουσική νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι αποτελέσματα είχαν κάποιες δοκιμαστικές συναυλίες που έγιναν στην Ολλανδία.

Καμιά σχέση δεν έχει, δυστυχώς.

Με αυτό τι θέλεις να πεις? Τι εννοείς μέση? Ίσως να βοηθάει στην μετάδοση ίσως και όχι?

Όσο για τις συναυλίες που λες στην Ολλανδία ήδη αναφέρεται σε αυτό η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.
“Παραπέμπει στις πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν με τη διεξαγωγή rock συναυλίας στη Βαρκελώνη (σ.σ. ανάλογα «πειράματα» έχουν γίνει και σε Παρίσι και Βρετανία) και καλεί τον Νίκο Χαρδαλιά να παρουσιάσει άμεσα τις μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του.”

1 «Μου αρέσει»

Με το “στην μέση” εννοώ οτι ναι βοηθάει στην μετάδοση του ιού όπως και άλλες δραστηριότητες και όχι η κυβέρνηση δεν το έχει διαχειριστεί σωστά!

Αν δεν απατώμαι, οι συναυλίες σε Ισπανία - Ολλανδία έγιναν με τήρηση ενός μόνο μέτρου, της μάσκας, αλλά αυστηρά. Δηλαδή όχι αποστάσεις, όχι ανοιχτό χώρο, αλλά μάσκες όλη την ώρα χωρίς ποτό-τσιγάρο. Και έδωσαν καλά αποτελέσματα, δηλαδή όχι αξιοσημείωτη μετάδοση.

Νομίζω δε ότι σ’εμάς είναι άλλη περίπτωση. Για συναυλίες δεν ξέρω τι ισχύει, υποθέτω ό,τι και για θέατρα και αγώνες, αλλά για μαγαζιά όπου κάνεις άλλα πράγματα (τρως, πίνεις) με μουσική, η μουσική (ζωνατνή αλλά και ηχογραφημένη) απαγορεύεται με το σκεπτικό ότι ο ήδη ξεμάσκωτος πελάτης θα μιλάει δυνατότερα παρά χωρίς μουσικη, και θα φτύνει και θα γίνεται μετάδοση.

Τα παραπάνω χωρίς ΦΕΚ ή άλλη σίγουρη πηγή. Έτσι νομίζω πως ισχύει, και αν όχι διορθώστε με.

1 «Μου αρέσει»

το ειπαν ρητα… αν δεν καρφωθειτε με την βατσινα δεν υπαρχει επιστροφη στην ζωη μας… μα τετοια επιβολη? αλλα δεν μπορω να καταλαβω, πως ειναι δυνατον να ενδιαφερονται για την υγεια μας, αυτοι που μας εκλεισαν τα μαγαζια πριν 10 χρονια και μας βαλαν να πληρωνουμε ενοικιο στο σπιτι μας…?

2 «Μου αρέσει»

12 posts were split to a new topic: Περί εμβολιασμών και πανδημίας

Καλά ακόμα δεν τον έχουνε επιβάλει τον εμβολιασμό.Όποιος θέλει δεν το κάνει.Και εδώ που τα λέμε δεν είναι σωστό να γίνει με το ζόρι.Άσχετα αν το φέρουνε με τέτοιο τρόπο ώστε να πρέπει να το κάνεις.
Σαφώς και υπάρχουνε περιπτώσεις που κόσμος πέθανε ή έφαγε πίκρα από τον ιό όπως και κόσμος που έκανε το εμβόλιο και έφυγε άκλαφτος ή του άφησε χουσούρι.Οπότε ο καθένας ας τα ζυγιάσει και ας πράξει.
Για τις συναυλίες που αναφέρθηκε παραπάνω εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας και το ξέρουμε.Ποιός θα πάει να επιβάλει μάσκα σε συναυλιακό χώρο metal σκηνής?Πλάκα κάνουμε?
Τώρα για τους μουσικούς που είναι το επάγγελμά τους και βιοπορίζονται από αυτό χωρίς να είναι η δεύτερη δουλειά τους λυπάμαι πολύ που έχουνε τραβήξει μεγάλο κουπί τόσο καιρό.Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση γιατί παράγινε το κακό.

1 «Μου αρέσει»

Για να μείνουμε στο αρχικό θέμα της ανάρτησης.

Οι μουσικοί είναι ένας από τους κλάδους που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία.

Πέρα από τα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η πολιτεία για τη στήριξη του κλάδου, είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης [εκτός από προσωπική προστασία] ο εμβολιασμός.

Δεν έχουμε άλλη λύση από το μαζικό εμβολιασμό, ώστε να επιτευχθεί ένα τείχος ανοσίας απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού.
Όσο υπάρχουν αρνητές εμβολίων, ο ιός θα μεταλλάσσεται και εμείς θα μεμψιμοιρούμε χωρίς αποτέλεσμα.

Αν πραγματικά θέλουμε να επανέλθει η ζωή μας σε μια κανονικότητα και να βοηθήσουμε την κοινότητα - - τον κλάδο των μουσικών, εν προκειμένω - - να ξαναβρεί τους πρότερους ρυθμούς, εμβολιαζόμαστε μαζικά.

7 «Μου αρέσει»