Περί εμβολιασμών και πανδημίας

!!!
Δηλώνω από τώρα ότι όταν αποφασιστεί η επόμενη μάζωξή μας, θα απαιτήσω πιστοποιητικό εμβολιασμού από όλους όσοι έρθουν, αλλιώς εγώ δεν θα έρθω.

1 «Μου αρέσει»

Πέρασα τον ιο σχεδόν χωρίς συμπτώματα
Η κοπέλα μου, 30 χρονών χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, ταλαιπωρείται απο το Δεκέμβρη με χρόνια κόπωση, βήχα, απώλεια γεύσης και όσφρησης.
Οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι.
Θα μπορούσα να μην είχα κάνει το εμβόλιο; υπάρχουν άνθρωποι που, απο άποψη,θα έκαναν διαφορετικά απο εμένα; Και αν ναι, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν;

7 «Μου αρέσει»

Όλα αυτά ως απομεινάρια του covid τόσους μήνες?

Εύχομαι περαστικά.

3 «Μου αρέσει»

Τυγχάνει η γυναίκα μου να είναι νοσηλεύτρια… εαν καποιος όντως θέλει να δει τι έστι βερυκοκο ας πάει εθελοντικά σε ένα Νοσοκομείο να βοηθήσει και να δει από κοντά διασωληνωμενους από κορωνοιο. Μετα τα εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε…
Συνάδελφος της 35 χρόνων προσβλήθηκε από τον ιό τον Δεκέμβρη που μας πέρασε… Ακόμα μπαινοβγαινει στ νοσοκομεία.

Εκεί λοιπόν κουμπώνει και η ερώτηση μου για το εμβόλιο…

3 «Μου αρέσει»

Μια και πέρασε μία ώρα απ’ την προηγούμενη δημοσίευσή μου, δημοσιεύω αμέσως να μη χάνω καιρό.

Βεβαίως και πρέπει να γίνει με το ζόρι ο εμβολιασμός, γιατί υπάρχει θέμα κινδύνου μολύνσεως για τρίτους. Άλλο αν η κυβέρνηση δεν το έχει δηλώσει ήδη σαφώς αυτό, που θα έπρεπε να το έχει κάνει. Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα παντού, και θα κυκλοφορεί για μήνες ακόμα. Κάθε άτομο, εμβολιασμένο ή μη, μπορεί να μολυνθεί από τον ιό. Αν μολυνθεί θα τον μεταβιβάζει σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, διαιωνίζοντας έτσι την παρουσία του ιού.

Η δήλωσή μου του #67 συνεχίζει, φυσικά, να ισχύει.

2 «Μου αρέσει»

Ένας φίλος μου είπε ένα καλό…
Πες ότι είσαι σε ένα Woodstock και βγαίνει ο τραγουδιστής και λεει “ένας από όλους εσάς που θα είστε στην συναυλία θα πεθάνει”. Πόσοι θα παρέμεναν?
Βέβαια το ίδιο με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά συμβαίνει με την μηχανή που καβαλαμε κ.τ.λ.
Θεωρώ είναι ο φόβος του άγνωστου το κομμάτι εμβόλιο.
Το έχουν χειριστεί λάθος όλες οι κυβερνήσεις λίγο πολύ αλλά μέχρι τώρα από όσο φαίνεται είναι η μόνη μας ελπίδα.

1 «Μου αρέσει»

Λάθος – ξελάθος για τις κυβερνήσεις, η τελική απόφαση είναι του καθενός μας και μου κάνει πολύ αρνητική εντύπωση γενικά αλλά, δυστυχώς, και εδώ μεταξύ μας, ότι υπάρχει όχι αμελητέο ποσοστό αρνητών εμβολιασμού.

1 «Μου αρέσει»

Ο εμβολιασμένος μπορεί όπως κι ο ανεμβολίαστος να γίνει φορέας (ασυμπτωματικό κρούσμα). Στο αν θα νοσήσει ο ίδιος είναι η διαφορά. Άρα το εμβόλο προστατεύει τον εμβολιασμένο, ενώ η μάσκα και τα υπόλοιπα μέτρα προστατεύουν εξίσου και τους άλλους.

1 «Μου αρέσει»

Υποχρεωτικός πρέπει να είναι ο εμβολιασμός, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΧΙ !!!.Και εξηγούμαι. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να με υποχρεώνει να κάνω το εμβόλιο, με μια σειρά μέτρων που θα δίνει κίνητρα για να κάνεις το εμβόλιο, και αντικίνητρα για να μην το κάνεις. Π.χ. Να βρίσκεις εύκολα εργασία έχοντας κάνει το εμβόλιο, και να μην βρίσκεις αν δεν το έχεις κάνει. Ο αναγκασμός είναι άλλο πράγμα και με τρομάζει πιο πολύ από τον ιό.

Παιδιά, συγγνώμη! Παρασύρθηκα κι εγώ από ένα θέμα που προφανώς κανείς μας δεν περνάει μέρα χωρίς να το συζητήσει, και άρχισα να γράφω γενικώς περί κορωνοϊού και εμβολίων…

2 «Μου αρέσει»

Μόνο οι Βαξιστές (εκ του vaccine) υιοθετούν σε όλα τα κοινωνικά φόρα τέτοιου είδους στάση επιθετική έναντι των υπολοίπων που έχουν προφανέστατα τις επιφυλάξεις τους.
Γιατί λοιπόν μόνο εσείς φέρεστε σιγουρότατοι για τις απόψεις σας ; Γιατί μπροστά από ένα εμβόλιο σε πειραματικό στάδιο βάζετε την απόλυτη πίστη πως όντως λειτουργεί ; Δεν βλέπετε με τι θρησκευτική ευλάβεια επιχειρηματολογείτε το νέο δόγμα ; Η μόνη σας ευχή και προσευχή είναι όλο αυτό το πράγμα να λειτουργήσει. Και οι απέναντι -οι αρνητές, που στην πλειοψηφία μας είμαστε σκεπτικιστές- σας χαλάνε τη σούπα.

Λίγο σεβασμό παρακαλώ όλων έναντι όλων. Ιδίως έναντι ανθρώπων -όπως εγώ ας πούμε- που έχουν καβαλήσει τον μισό αιώνα και βάλε, έχοντας παλέψει με τόσες αντιξοότητες, έχουν σταθεί με προσοχή απέναντι σε μύριους κινδύνους , έχουν πάρει στις πλάτες τους ολόκληρες οικογένειες είτε για να τις περάσουν καθημερινά στο απέναντι πεζοδρόμιο είτε για να τις σηκώσουν πάνω από αρρώστιες και προβλήματα .

Οι “απέναντι”, οι στεκόμενοι άλλη μια φορά στη ζωή τους εμπρός σε μια νέα πρόκληση, δεν έχουν βιαστεί να πάρουν μια γρήγορη απόφαση. Δεν είναι από επιπολαιότητα. Δεν είναι γιατί κάποιος τους έπεισε. Δεν είναι γιατί θέλουν να σας πάνε κόντρα. Είναι γιατί θέλουν άλλη μια φορά να είναι βέβαιοι πριν επιλέξουν.

Γι’αυτό μην συντηρείτε αυτό τον διχασμό. Είναι απλώς, χωρίς όφελος.

1 «Μου αρέσει»

Επειδή καλώς ή κακώς το Ρεμπέτικο φόρουμ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την συζήτηση περί των εμβολίων, είτε συμφωνούμε με αυτά είτε όχι, και καθώς βλέπω ότι το θέμα εδώ (ενώ έχουν γίνει παραινέσεις - εδώ και εδώ) δεν πρόκειται να γυρίσει ξανά στο αρχικό προς το παρόν, θα κλειδώσω τη συζήτηση για τώρα και αφού γίνουν οι όποιες απαραίτητες μετακινήσεις μηνυμάτων, θα προσπαθήσω να την ξανανοίξω αργότερα με παραίνεση προς όλους να μείνουμε στο αρχικό θέμα.

3 «Μου αρέσει»