Τι χορδές βάζετε σε ακουστική;

Καλησπέρα,

Ψάχνω να φτιάξω σε ακουστική έναν ήχο πιο κοντά σε λαϊκή κιθάρα, ξεκινώντας για αρχή από χορδές. ΓΝΩΡΙΖΩ πως το καλύτερο είναι να πάρει κανείς μια λαϊκή, αλλά υποθέτοντας πως αυτό δεν είναι τώρα εφικτό, ήθελα να ρωτήσω τι χορδές χρησιμοποιείτε όσοι έχετε ακουστικές για πιο “λαϊκό” ήχο;

Υποθέτω θα το έχεις διαβάσει ήδη εδώ, αλλά δοκίμασε να βάλεις ασήμι (silverplated). Υπάρχουν ειδικά θέματα για τέτοιες χορδές στο φόρουμ (πχ Pyramid, Fisoma, Argentine, Thomastik και άλλες).
Αν θες οπωσδήποτε μπρούντζο, μην βάλεις Εlixir (ούτε D’Addario) αλλά προτίμησε Martin ή Ernie Ball.

Κάτι έχω καταλάβει, αλλά οι χορδές πχ του Σπουρδαλάκη έχουν πολύ bright καντίνια και ψάχνω κάτι με πιο μουντά ψιλά.

Ούτε εμένα μου άρεσαν οι συγκεκριμένες, κυρίως λόγω μπάσων. Υπάρχουν ένα σωρό χορδές να δοκιμάσεις, δεν σταματάει ποτέ το ψάξιμο…
Πάντως αν σε ενοχλούν τα καντίνια, μήπως πρέπει από το παίξιμό σου να τα μαζέψεις κάπως και παράλληλα να τονίσεις τα μπάσα.

καλημερα Νικο (και σε ολη την παρεα) δράττομαι της ευκαιρίας να σε ρωτησω αν καποιος δεν θελει ασημι αλλα ουτε και μπρουντζο μπορει να εχει καποιο αποτελεσμα με τις martin retro χορδες οι οποιες εχουν καποιο κραμα νικελιου (monel) , το εχεις ψαξει καθολου? ευχαριστω

1 «Μου αρέσει»

Δοκίμασέ τις, έχω ακούσει διάφορες γνώμες. Μια φορά που τις είχα δει σε κιθάρα, δεν ήταν καλό όργανο ώστε να σχηματίσω γνώμη. Όντως πολύ παλιά έβαζαν νίκελ, αλλά σαν υλικό δεν κάνει για ακουστικά όργανα και έμεινε μόνο στις ηλεκτρικές κιθάρες.