Τι ξυλο ειναι αυτο?

θα μπορουσε κανεις να μου πει τι ξυλο ειναι το καπακι αυτο, οσο ειναι δυνατον να βγει ακρη απο την παρακατω φωτογραφια?
Ευχαριστω!

Δεν είναι αρκετά καλή η ανάλυση της εικονας,μπορεις να την στειλεις με μεηλ;

Θα συμφωνησω με τον φιλο κολλιαβασιλη.Μοιαζει με ελατο γιατι ειναι αρκετα ανοιχτοχρωμο αλλα δεν φαινονται καθολου τα "νερα " του ξυλου για να μπορει να πει κανεις με σιγουρια.Μια πιο καθαρη εικονα θα μας βοηθουσε πολυ.

πως μπορω να σας στειλω την φωτογραφια για να πειτε καλλιτερα?

ζητώ συγγνώμη για το ΣΕΜΝΑ…δεν το έκανα επίτηδες.Πάτησα κατα λάθος το ΕΝΤΕR και μπήκε…αν μπορούν οι διαχειριστές ας το αφαιρέσουν

ΕΛΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ

Μήνυμα από συντονιστή: Φίλε Lychimaxos, στην ιντερνετική γλώσα τα κεφαλαία υποδηλώνουν ότι φωνάζεις. Προσπάθησε να γράφεις με μικρά γράμματα.

θα μπορουσε κανεις να μου πει τι ξυλο ειναι το καπακι σε αυτο το λαουτο στο video?

Ευχαριστωω…!

Ρε παλικάρι μου το βίντεο δεν είναι ότι καλλίτερο σε ευκρίνεια… και άντε και σου λέει κάποιος ότι είναι κέδρος ή ερυθρελάτη ή κουρκουμπινιά, τι απορία θα σου λύσει; για να καταλάβω:084:

Προς τι το σεμνά φίλε mkalikan; διέκρινες κάποια ειρωνία ή αλαζονεία στην απορία μου;
Μου ανταποδίδεις μάλλον το σεμνά που δικαίως σου έδωσα για την φράση σου σε άλλο post “…σε οποιον αρεσω στην τελικη”…

γιατι θελω να μου κατασκεβασουν ενα λαουτο με τα ιδια ξυλα,αυτη ειναι η απορεια που θα μου λυθει

Ούτε για αστείο κέδρος δεν φαίνεται καλά αλλά δεν νομίζω ο κατασκευαστής να μην έβαλε έλατο

Το συγκεκριμένο όργανο μοιάζει πολύ παλιό και πιθανόν να μη ζει ο κατασκευαστής του. 'Έχε υπόψη σου πως τα ξύλα δεν είναι η μόνη παράμετρος για ένα καλό όργανο… Γενικά η παραγγελία οργάνου από ένα βίντεο νομίζω είναι μεγάλο λάθος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το όργανο πρέπει να το πιάσεις στα χέρια σου, να το παίξεις, να το νοιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις και άμα μιλήσει στην ψυχούλα σου τότε σου κάνει. Αν όχι πήγαινε για άλλο… Θέλει ψάξιμο! Στην Κρήτη έχετε πολλούς και καλούς οργανοποιούς, κάνε μια γύρα.
Κάθε άλλος τρόπος είναι επισφαλής, όπως λέμε “γουρούνι στο σακί…”:089:

Αυτο ακριβως διεκρινα, φιλε Theos1960, στην “απορια” σου. Το δικαιο και το αδικο απο ο,τι φαινεται τελικα ειναι τελειως υποκειμενικο, δεν νομιζεις ?

Για όποια παραπέρα συζήτηση θα μας κατηγορήσουν για chat και μπαχαλοποίηση του θέματος, και επειδή η μόνη μου αλαζονεία είναι σε σχέση με το αγιωργίτικο και το κοντοσούβλι που φτιάχνω… σε προκαλώ για debate οινοποσίας και διαξιφισμούς με πιρούνια στην πίσω αυλή κάτω από τη συκιά μου! :092::102::78:

Μήπως χωράω κι εγώ; Εξάλλου δεν τρώω πολύ!!!:127::244:

Όλοι οι καλοί χωράνε!

Χωρις να ειμαι σιγουρος θα τολμουσα να πω οτι εμενα μου μοιαζει με κατρανι η φοινικι οπως το λενε στην κρητη.Οι παλαιοτεροι μαστορες το χρησιμοποιουσαν αρκετα απο οτι μου εχουν πει καποιοι φιλοι απο κρητη.Το ξυλο αυτο το εβρισκαν απο παλια σπιτια που κατεδαφιζονταν.με τον καιρο ομως χαθηκαν τα φαρδια μαδερια και ειναι δυσκολο να βρεθει τετοιο καπακι και ειδικα τοσο παλιο μιας και αυτα τα ξυλα ειναι 200 και χρονων.Μια ερωτηση σε καποιον κρητικο μαστορα μπορει να βοηθησει πολυ.
Υπαρχει ενας μαστορας εκει στο ηρακλειο που λεγεται Φραγκιαδακης Γιωργος.Τηλ 2810 318 729 και κιν.6944369760.Μου ειχε πει σε παλαιοτερη συζητηση οτι εχει φτιαξει τετοια λαουτα.

Όχι πως η συζήτηση προσφέρει αξιόλογο έδαφος για συνέχιση μετά από 12 χρόνια, αλλά είδα τον τίτλο «τι ξύλο είναι αυτό» και αυθόρμητα σκέφτηκα «Βαγγελίστρα μου κάτι καρπαζιές!»

Ενώ αν είχε διασωθεί η φωτογραφία και μάλιστα με την απαιτούμενη ανάλυση, θα μπορούσαμε να κάνουμε σοβαρότατες οργανολογικές προσεγγίσεις… Τώρα, ας αρκεστούμε σε αναλύσεις περισσότερο εξουσιαστικολογικές, αν επικρατήσει αυτός ο όρος για καρπαζιές «υπηρεσιακής» προέλευσης…