Τεχνική στο Τρέμολο

Ποιά τεχνική χρησιμοποιήτε στο τρέμολο συχνά πετυχαίνω πολυ καλό τρέμολο και συνχωρδίες αλλα μερικές φορές μαγκώνει η πένα μου (medium) έχω παρατηρίσει ότι η κατάσταση σαν να είναι μια ιδέα καλύτερα όταν πλαγιάζω την πένα διαγώνια κάπως τι σχόλια έχετε να κάνετε πάνω στο τρέμολο ?

Έχεις δίκιο, όμως όσο περνάει ο καιρός θα διαπιστώσεις ότι όταν πλαγιάζεις την πένα, χάνεις σε ένταση και “πενιά”. Νομίζω ότι είναι λιγο θέμα εξοικοίωσης και εξάσκησης. Ίσως σε βοηθήσει να λιμάρεις λίγο την πένα σου με κάποια ψιλή-χάρτινη λίμα για νύχια, αλλά το καλύτερο είναι να τη φάς(λιάνεις) παίζοντας. Εγώ έκανα τα παραπάνω τα τελευταία δύο χρόνια αλλά σιγά-σιγά μπορώ να παίζω με τις κλασικές τρίγωνες πένες που είναι κάτι ανάμεσα σε medium-hard.
Πάντως για στρογγυλή πενιά δεν επιτρέπεται να πλαγιάζεις την πένα σου.

τι εννοείς στρογγυλή πενιά?πέζω αρκετά χρόνια και δεν έχω δώσει τόσο μεγάλη σημασία στις πένες , πάντως με αρκετή εξάσκιση πιστεύω οτι το έχω απλά δε έχω ασχολιθεί όσο πρέπει

Γεια χαρά. Νομίζω ότι μπορείς, αν μαγκώνει η πένα, να δοκιμάσεις να τη σφίγγεις λιγότερο και να παίζεις με κίνηση του βραχίονα μάλλον παρά του καρπού. Επίσης, από αυτά που πιάνει το αυτί μου, νομίζω ότι το καλό τρέμολο είναι μετρημένο, π.χ. 16α ή 3ηχα 16ου ή 32α. Όχι ότι εγώ τα καταφέρνω ιδιαίτερα :slight_smile:
Νίκος

Ρορόπουλε,

Επειδή δεν ξέρω πως να σου εξηγήσω κάτι που είναι ακουστικό, σου στέλνω στο εμαιλ σου ένα αρχείο. Αυτό είναι στρογγυλή πενιά (βέβαια είναι Χιώτης, οπότε…)

Ασφαλως και το τρεμολο ειναι μετρημενο και θελει μεγαλη ακριβεια και τονισμα.Τωρα η τεχνικη της πενας βασιζεται μονο στην κινηση του καρπου και τιποτα αλλο.Αν δουλευετε βραχιονα περιοριζεται την ταχυτητα σας και κουραζεται πολυ τους ωμους σας γιατι αναγκαζεστε να σφιγγεστε.Σιγα σιγα με κλειστες τις φαλαγγες και σηκωμενο λιγο τον αντιχειρα για να βγαινουν πιο καλες οι νοτες.Ειναι καλο να βρισκει αντισταση η πενα στη χορδη γιατι μονο ετσι βγαινουν και τονιζονται οι νοτες οπως πρεπει.