Τα πιο αποκρουστικά μπουζούκια

καλημερα σας.
Με αφορμή ενα μειλ ενος φίλου με ενα αθλιο εμφανισιακά μπουζούκι βρήκα τα πιο αποκρουστικά μπουζουκια (για μενα) που κυκλοφορουν στο ιντερνετ. Ειναι απιστευτο το τι φτιαχνουν…

Προσπαθησα να τα ανεβασω στο forum αλλα υπάρχει όριο 2ΜΒ ανα ατομο απότι καταλαβα. Ετσι τα ανεβασα σε αλλη σελίδα. Ελπίζω να μην είναι κανενος απο εδω μεσα… :019:
Αν προσβαλει το θεμα που ανοιξα, ας το σβησουμε και ζητω συγνωμη…

(οι φωτογραφίες δεν ήταν δυνατόν να ανακτηθούν)

Συνεχίζεται…

και τα υπολοιπα…

(οι φωτογραφίες δεν ήταν δυνατόν να ανακτηθούν)

Θα προτιμούσα να μην συνεχιστεί η παράθεση… Ελπίζω και εις ανώτερα, με πιθανή εκμετάλλευση της σημερινής τεχνολογίας για ηλεκτρονικά κάδρα. Άλλος σχολιασμός δεν μου κατεβαίνει απʼ το μυαλό*.

*(Τώρα που το σκέφτομαι, το ηλεκτρονικό κάδρο έχει πεδίον λαμπρόν μπροστά του, αν λυθούν τα τεχνικά προβλήματα: συνδυασμένο με ένα αισθητήριο ήχου θα μπορούσε π.χ. όταν παίζεται ζεϊμπέκικο να εμφανίζει έναν χορευτή που θα υπακούει στο ρυθμό που τονίζει ο υπερήφανος οργανοπαίκτης, ή έναν αραμπά με τσίλικα άλογα όταν παίζεται το αντίστοιχον άσμα, you name it που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι…)

Το αν είναι αποκρουστικά ή όχι είναι εντελώς υποκειμενικό,όπως σωστά σημείωσε ο GeorgalasG.
Αυτό που επισημαίνω ωστόσο ,ασχέτως αν μου αρέσουν ή όχι,είναι ότι έχουν πολύ δουλειά,χρόνο, κόπο και πολύ λεπτομέρεια πάνω τους.
Ασε που με αυτό με τον παπαγάλο ξετρελάθηκα(ως λάτρης του είδους Melopsittacus undulatus)

Σ’ αυτό το σκάφος με τις χορεύτριες πώς να είναι άραγε το καπάκι;

Και αφού τα καπάκια τα εγκιβωτίζουν που τα εγκιβωτίζουν εικαστικώς, γιατί κάνουν μισές δουλειές και δεν τα ζωγραφίζουν ολόκληρα;

Πρίν 4 χρόνια είχα πάει σ’ έναν γνωστό οργανοποιό(δημόσια δε λεω όνομα) να δω για μπουζούκια,τα σχετικά φτινά που είχε, οχι για παραγγελία. Και μου δείχνει ένα που είχε πάνω φωτογραφία τον Taz, τον Τουίτι, τα κλειδιά ήταν σ’ ένα πράγμα που έμοιαζε με δυο αυτιά ροζ του Μπάγκσ Μπάνι, στο σκάφος είχε πλάνήτες. Αλλά απο ήχο ήταν απίστευτο άσχετα απο τι κουβαλούσε…Δεν το πήρα, τώρα αν κάποιος το έκανε…550 το έδινε θυμάμαι

το συγκεκριμένο τρίχορδο “τουίτυ” νομίζω το είχε φτιάξει για την πάρτη του, δεν ξέρω πώς προέκυψε να το πουλάει τελικά. και δεν είχε πλανήτες, καροτάκια του μπάγκς-μπάννυ είχε! το καράουλο-αυτιά κάποια στιγμή το άλλαξε με κανονικό.
το συγκεκριμένο πάντως ήταν χαβαλετζήδικο όργανο με σοβαρό ήχο, σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στο αρχικό ποστ που παραγγέλνονται και πουλιούνται ως “έργα τέχνης” -τρομάρα τους…
με την ευκολία στην κατασκευή φιγούρας πια (χρώματα, χάραξη κλπ) η αισθητική έχει πέσει τελευταία. πάντως και τα πράσινα λουλούδια του ζοζέφ ποτέ δε μ’άρεσαν.
θα μου πείτε, κι η κιθάρα μου η κόκκινη φτηνοκίτς είναι…

Όχι ότι μου αρέσει η διακόσμηση στο συγκεκριμένο όργανο, αλλά επειδή στο θέμα λέει «τα πιο αποκρουστικά μπουζούκια», να διορθώσω ότι αυτό με τις χορεύτριες δεν είναι μπουζούκι, αλλά ούτι από το Κάιρο, του κατασκευαστή Shehata.

Σωστά Νίκο, για τόν εαυτό του το είχε κάνει αλλά μου είπε αν το θέλω να το πάρω…

Nikoforlan και liga rosa με κανατε και πεθανα απο τα γελια,τι περιγραφη ηταν αυτη;!!!
Το φανταστηκα και με ακουσαν και οι γειτονες!!!:019::019::019::019:
Καμια φωτο ισως;!!

Να’στε καλα 1000 χρονια ζωης πηρα:063::110:

Georgalas μολις ειδα αυτο με τους Αη-Γιωργηδες…:019::019::019::019:

Εχω βαλει τα κλαμματα απ’το γελιο…θα πεθανω!!!

αυτο με τους Αγιους Γεώργιους είναι στην πρωτη τριάδα… χαλαρα…
και αυτο με τη μυκονο (το τριτο απο το τελος με τους ανεμομυλους)

πάντα ονειρευόμουν ένα μπαγλαμά με ένα στρουμφάκι στη φιγούρα. Νομίζω οτι μετά απο αυτές τις φωτογραφίες έχω ελπίδες να βρώ μάστορα να μου το κάνει

Εχει σημασια να προσεξει κανεις οτι ολα πλην ενος νομιζω,ειναι τετραχορδα!

Φιλε alk προς το παρον εχω δει μπαγλαμα με μια ροζ(αν δεν κανω λαθος) πεταλουδα…αν και τον θεωρω πολυ κοινο,δεν καταφερα να τον βρω στο ιντερνετ,μπορεις να βολευτεις μ αυτον μεχρι να βγει η εκδοση με στρουμφακι;:019:

Georgalas απαιτω να μου πεις που βρηκες αυτες τις φωτο απο τα μπουζουκια…που;!!!
Δεν υπαρχουν.Αυτη με τους διδυμους Αη-Γιωργηδες την προσκυνω…η αλλη με το Δια παλι;!!!

Και οποιος βρει φωτο με taz+tweety…θα του γραψω τραγουδι… (να λειπει το βυσσινο λεει:019:)

Ρε παιδιά δεν είναι δίδυμοι Αη-Γιώργηδες αλλά ο Άγιος Γεώργιος (με τον δράκο) και ο Άγιος Δημήτριος (με τον ξαπλωμένο τύπο).

Πέμπτη 4-11-2004, παίζει Ολυμπιακάρα - Μονακό στο ναό (Καραισκάκη). Νίκησε ο Ολυμπιακός 1-0 με γκόλ του Schurer στο 84’.

Μετά τον αγώνα μαζευτήκαμε σε μια ταβερνίτσα στον Πειραιά, για να το γιορτάσουμε. (Κι όταν χάνουμε το ίδιο γίνεται).
Κάποια στιγμή σκάει μύτη ένας τύπος 1.90 ύψος, 140+ βάρος, και μαλλί για να πλέξεις πουλοβεράκια για ένα λόχο.

Κρατάει ένα μπουζούκι που πάνω του μοιάζει σαν να κρατάει μπαγλαμά. Πάνω στο καπάκι έχει σκαλιστό σήμα του Ολυμπιακού (ωραίο, κατακόκκινο) και αντί για τσαμπουκάδες (τελίτσες, λουλουδάκια), έχει γραμμένο πάνω στην ταστιέρα ‘‘ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ’’.

Το μισό ρεπερτόριο του παιδιού, ήταν ο ύμνος του Ολυμπιακού. Το υπόλοιπο ρεπερτόριό του, δεν το ακούσαμε εκείνο το βράδυ.

ποιος είπε ότι δεν υπάρχει μπαγλαμάς με στρουμφάκι ; :slight_smile:

και πανω που πηγα να γραψω οτι εχω δει ενα με τους καβαλαρηδες αγιους μας ( αι γιωργης και αι δημητρης ) με προλαβες.Τι να πω ?εχω δει και χειροτερα,κατι μαυρα,κοκκινα με ακριλικο διπλης της ferrari,ακομα και πρασινα.Η σιωπη μου προς απαντηση,κι οποιος εχει τετοιο να το χαιρεται

ενταξει,λιγη φαντασια δε πειραζει,ποσο ακομα λουλουδακια και αρπες???..ουτε και λιγο κοκκινο η πρασινο πειραζει, να σπαει η μαυριλα της παστας.Αλλα τα ανωθεν ειναι εξω φρενων…αλλα το λεει και ο κερομυτης στη συνεντευξη,η μουσικη μας ειναι της εκλησιας,οποτε δικαιολογουνται τα πετραχειλια

φιλε παρη τι σχεση εχει το οτι ειναι ολα τετραχορδα. Ανθρωποι που δεν ξερουν απο λαικη και ρεμπετικη μουσικη νομιζουν οτι υπαρχει μονο το 4χ μπουζουκι γιατι το να αγοραζεις ενα φορτωμενο οργανο που να εχει επανω τις Παναγιας τα ματια δεν χαρακτηριζει εναν ανθρωπο που ξερει απο αυτο το ειδος της μουσικης (τωρα το αν αυτο ηταν μια απλη αναφορα και οχι υπαινιγμος τοτε εγω το παρεξηγισα).