Αγορά μπουζουκιού - Καφετζόπουλος

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Είμαι χρόνια lurker και σήμερα αποφάσισα να κάνω την εγγραφή μου, καθώς χρειάζομαι τα φώτα σας σχετικά με την αγορά ενός τρίχορδου από τον Καφετζόπουλο, λόγω κυρίως του μοναδικού συνδυασμού ήχου και μινιμαλιστικής/πρωτότυπης αισθητικής που προσφέρει ο συγκεκριμένος οργανοποιός. Καθώς προέρχομαι από κιθάρα και μόλις τον τελευταίο χρόνο έχω μεταπηδήσει στο ρεμπέτικο (έχω ήδη έναν τζουρά στα 260 ευρώ, εργοστασιακό) όπως καταλαβαίνετε οι γνώσεις μου είναι στην καλύτερη ελλιπείς. Όσον αφορά, τώρα, το επίπεδό μου, αυτό που ίσως έχει νόημα να πω είναι ότι είμαι αυτοδίδακτος (ό,τι κομμάτια βγάζω σε κιθάρα και μπουζούκι είναι με το αυτί), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία στο να βγάλω κομμάτια, είτε αυτά είναι ροκ στην κιθάρα είτε παλιά ρεμπέτικα (κυρίως προπολεμικά) στον τζουρά. Εκεί που υστερώ είναι στη δεξιοτεχνία και στις μουσικές γνώσεις, π.χ. ταξίμια δεν μπορώ να παίξω και γενικά όταν έρχεται η ώρα του αυτοσχεδιασμού χωλαίνω αρκετά. Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, δίχως να μακρυγορώ άλλο, αν, κατά τη γνώμη σας και βάσει των όσων προανέφερα, αξίζει τον κόπο να δαπανήσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα όργανο Καφετζόπουλου, απ’ τη στιγμή που το επίπεδό μου δεν είναι, αντικειμενικά, αντάξιο τού οργάνου. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως ένα όργανο τέτοιας ποιότητας είναι επένδυση που σε βάθος χρόνου θα αποδώσει τα λεφτά της και παράλληλα, όσο περνάνε τα χρόνια, υπάρχει ο κίνδυνος ο οργανοποιός να αποσυρθεί και να μην έχω μελλοντικά την ευκαιρία να προμηθευτώ ένα όργανό του.

Αυτά και ελπίζω να μη σας κούρασα. Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο. Να είμαστε καλά!

2 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες! Καλά έκανες και γράφτηκες, αξίζει να συμμετέχεις στην παρέα εδώ.
Πολύ σωστά τα σκέφτεσαι, εφόσον έχεις το αυτί και το εξασκείς, ένα καλό όργανο θα σου δώσει μεγάλη ώθηση.
Ο Καφετζόπουλος είναι κορυφαία επιλογή, επικοινώνησε μαζί του να σου λυθούν οι απορίες.
Επίσης βάλε στο πρόγραμμα μαθήματα, για να διορθώσεις και να βελτιώσεις το τεχνικό κομμάτι που σε απασχολεί.

1 «Μου αρέσει»

@Nikolakias αρχικά καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε!

Εάν θες μόνο όργανο του Καφετζόπουλου, ισχύει η ανησυχία σου!

Ένα καλό όργανο πάντα είναι επένδυση και μάλιστα αποδίδει από τη πρώτη μέρα. Ένα καλό όργανο “κακομαθαίνει” τον παίχτη και παράλληλα τον βοηθά να εξελιχθεί γρηγορότερα. Μαθαίνει το αυτί του τον καλό ήχο, τα χέρια του το καλό / στρωτό παίξιμο και πέραν την ηθικής ανάτασης, βελτιώνεται το παίξιμο και η μουσική αντίληψη παράλληλα και γρηγορότερα. Ένα κακό όργανο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα χέρια και παράλληλα με τον ήχο του να απογοητεύσει ένα παίχτη, οδηγώντας κάποιες φορές και στην εγκατάληψη του οργάνου.

Αξίζει να δαπανήσεις ένα καλό ποσό για να αποκτήσεις οποιοδήποτε όργανο είναι κατάλληλο για τα χέρια σου και το αυτί σου. Επίσης ένα όργανο που θα σε ευχαριστεί να το παίζεις και θα σε κάνει και καλύτερο παίχτη. Εάν θες να είναι του κυρ-Παναγιώτη η επιλογή είναι δική σου.

Όπως είπε και ο Νίκος παραπάνω βάλε στο πλάνο σου να κάνεις κάποια μαθήματα για να βελτιωσείς τους τομείς που πιστεύεις ότι πάσχεις.

Έτσι για την ιστορία του πράγματος, χωρίς να σημαίνει κάτι, να πω ότι το πρώτο μου τρίχορδο ήταν (και είναι) όργανο του Καφετζόπουλου.

2 «Μου αρέσει»

Θα σου πω την αποψη μου οσον αφορα ενα καλο οργανο, γιατι τα ερωτηματα που θετεις δειχνουν οτι εχεις καταλαβει τι γινεται. Φυσικα και ισχυουν ολα. Και ο μαστορας, χτυπα-ξυλο, δε θα ειναι παντα εδω και τα αλλα περι επενδυσης.
Φυσικα και θα αποδωσει οσο υπαρχει μερακι.
Και επισης ειναι Καφετζοπουλος. Αμα σταματησει το μερακι, γρηγορα θα το πουλησεις σε αντικειμενικα καλα λεφτα. Αντε να μπεις μεσα κανα 300αρι. Κλαιν μαιν.
Αλλα στην περιπτωση που δε φυγει το μερακι, ειναι 1000% σιγουρο, οτι ενα μπουζουκι θα βγαλει τα λεφτα του.
Ο Καφετζοπουλος ειναι ιδιαιτερος τεχνιτης, μαστορας υψηλης τεχνικης και πολυ δικης του, ιδιαιτερης αισθητικης.
Αυτο κανει ενα μαστορα περιζητητο και…αζητητο.
Αυτοι που αγαπανε την αισθητικη του, τον προτεινουν με κλειστα ματια.
Εχω πιασει ενα οργανο στα χερια μου και θεωρω οτι ολα τα στοιχεια που κανουν ενα οργανο καλο, ειναι εκει. Απλα δε με αγγιζει τοσο η αισθητικη.
Καλη ξυλεια, λεπτοδουλεια, λεπτομερειες και καλος ηχος.
Και απ’οσο ξερω, ειναι απο τους λογικους στις τιμες μαστορες στην αθηνα.
Οποτε ναι. Προτεινω αμα σου εχει κατσει ο μαστορας στο κεφαλι, βαρα ενα οργανακι. Δε θα το μετανιωσεις καθολου. Θα θες και αλλα

2 «Μου αρέσει»

Να έπαιρνες το σούπερ αμάξι των ονείρων σου ενώ ακόμη οδηγάς σαν αρχάριος, θα σου 'λεγα όχι: θα το σπάσεις, άσε να μάθεις πρώτα σπάζοντας καμιά σακαράκα.

Αλλά το μπουζούκι δε θα το σπάσεις.

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και για τον χρόνο σας! Είναι πολύ ευχάριστο να βρίσκω, μετά από μόλις λίγες μέρες, τόσες απόψεις – και μάλιστα όλες στην ίδια κατεύθυνση! Νομίζω πως μου δώσατε αυτό το μικρό «σπρώξιμο» που χρειαζόμουν. Θα επανέλθω μετά την επίσκεψή μου στον μάστορα, λοιπόν!

2 «Μου αρέσει»