Ταμπουράς Μακρυγιάννη, βιβλίο

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!!:088:

Μετά από πάρα πολύ καιρό, μόλις εκδόθηκε το βιβλίο μου «Ο Ταμπουράς του Μακρυγιάννη και η οργανοποιία του Λεωνίδα Γαΐλα», από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Το πληροφορήθηκα σήμερα το πρωΐ, αύριο θα το πάρω επί τέλους και στα χέρια μου! Είναι μεγάλη η χαρά μου, γιατί αισθάνομαι πως βάζω και γω ένα λιθαράκι στην Τέχνη της οργανοποιίας που αγάπησα.

Το βιβλίο υπάρχει ήδη στο πωλητήριο του Μουσείου. Θα επανέλθω, με περισσότερες πληροφορίες γιά το που αλλού μπορείτε να το βρείτε.

Και βέβαια, περιμένω σχόλια και εντυπώσεις σας…

Συγχαρητήρια κ. Φρονιμόπουλε, καλές πωλήσεις, θα το χτυπήσω αμέσως, πιστεύω πως θα γίνει ανάρπαστο. Πάντα δημιουργικές επιτυχίες εύχομαι, τις έχουμε ανάγκη.

Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που το περίμενα με αγωνία. Αν κρίνω από τηνάποψη που έχω σχηματίσει για εσάς από απόσταση (ελπίζω και κάποια στιγμή από κοντά) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Περιμένουμε ενημέρωση για να το προμηθευτούμε.

Θερμά συγχαρητήρια!! Μπράβο και πάλι μπράβο για το εγχείρημα αλλά και για το αποτέλεσμα!!!

Συγχαρητήρια Μάστορα!!!

Συγχαρητηρια κυριε Νικο!!
Το περιμενουμε γρηγορα και με τεραστιο ενδιαφερον!!

Συγχαρητήρια, καλές πωλήσεις και εις ανώτερα!

Συγχαρητήρια κ. Φρονιμόπουλε !
Οταν η ιστορια μιας χωρας συναντισε το μερακι και την τεχνη της οργανοποιιας !

Συγχαρητήρια κε Φρονιμόπουλε! Γιατί ο ολοκληρωμένος οργανοποιός δεν είναι μόνο αυτός που δουλεύει ποιοτικά αλλά αυτός που δεν αναπαύεται στις δάφνες του και -ακριβώς σαν τον επιστήμονα- κάνει έρευνα, ψάχνει, μαθαίνει και μοιράζεται. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια!

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Και μια φωτογραφία από το εξώφυλλο του βιβλίου.

Μπορείτε να το βρείτε στο πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου ( Παλιά Βουλή).
Το Μουσείο, με το μόνο βιβλιοπωλείο που συνεργάζεται, είναι το βιβλιοπωλείο «Δωδώνη». όπου επίσης μπορείτε να αποτανθείτε. Αν δεν το έχει ήδη, θα υπάρχει πολύ σύντομα και εκεί, και ίσως μέσω της «Δωδώνης» και σε κάποια άλλα βιβλιοπωλεία.

Αν δυσκολευτείτε, έχω και εγώ κάποια αντίτυπα, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα η email.

Συγχαρητήρια κι από εμένα, θα προσπαθήσω να το προμηθευτώ μέσα στην εβδομάδα πριν φύγω με άδεια.

Εντυπώσεις και σχόλια θα χαρώ να τα συζητήσουμε από κοντά.

Συγχαρητήρια και πάλι.

διάβασα σήμερα μονορούφι το βιβλίο, πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο! θα το ξεκοκκαλίσω με προσοχή σύντομα…

Θερμα συγχαρητήρια! Μπράβο, επιτέλους μια σημαντική πρωτοβουλία στο χώρο της ελληνικής μουσικής παράδοσης!

Σημερα παρελαβα το βιβλιο!
Πραγματικα με μια πρωτη ματια εντυπωσιαστηκα!
Θα το μελετησω πολυ προσεκτικα!
Κυριε Νικο συγχαρητηρια! Ευχομαι να συνεχισετε το συγγραφικο σας εργο!

Και πάλι σας ευχαριστώ…

Να σας εξομολογηθώ ότι πραγματικά ξαλάφρωσα, τώρα που βγήκε ! Δε φαντάζεστε τι βραχνάς ήταν να τόχω τόσα χρόνια στο συρτάρι…Σα νάχα φτιάξει ένα όργανο, που να μην το παίζει κανείς !

Τώρα πιά μπορώ -χαλαρά- να σκεφτώ, μήπως σιγά - σιγά αρχίσω να γράφω και κάτι άλλο, πούχω απο καιρό στο μυαλό μου.
Εξ`άλλου, οργανοποιός είμαι και όχι συγγραφέας…

Διάφορες δυσκολίες, καθώς και προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι με έχουν κρατήσει μακρυά από το forum τελευταία, αλλά καθώς περνούσα τυχαία, είδα “ΦΩΣ” και μπήκα…
Όπως κοιτάζοντας τα ψηφιδωτά στο ημίφως μιας παλιάς Βυζαντινής Εκκλησιάς λάμπουν οι ελάχιστες χρυσές ψηφίδες τους, έτσι και το έργο του Νίκου, μια πολύτιμη φωτεινή χρυσή ψηφίδα, λάμπει ακόμη περισσότερο στην απόλυτη σκοτεινιά των ημερών…
Νίκο, να είσαι πάντα γερός και πάντα τέτοια, τα έχουμε πολύ ανάγκη…

Θερμά συγχαρητήρια! Θα φροντίσω να το συζητήσουμε και από κοντά.

Νίκο το βιβλίο είναι εξαιτερικό τόσο σαν περιεχόμενο όσο και σαν έκδοση!!! Πολλά συγχαρητήρια!!!

Ανυπομονώ να το διαβάσω! Έχοντας ακούσει το αντίγραφο που έχετε φτιάξει μαγεύτηκα! Καιρός να διαβάσουμε και περί αυτού του θησαυρού.
Συγχαρητήρια και για το βιβλίο αλλά και για την αναβίωση αυτού του συμβολικού οργάνου.

Χθες πήρα το βιβλίο και το διάβασα μέσα σε κάποιες ώρες. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην οργανολογική/μουσικολογική βιβλιογραφία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το ιστορικό μέρος του βιβλίου είναι αποκαλυπτικό, αλλά και το υπόλοιπο, το πιο τεχνικό, είναι ευκολονόητο και ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια στον Νίκο τον Φρονιμόπουλο και καλή συνέχεια στο συγγραφικό του έργο.

ΥΓ> Νίκο, στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Περικλής Παπαπετρόπουλος έπαιξε με τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη μετά την επισκευή και πριν την τοποθέτησή του στο μουσείο. Σώζεται κάπου κάποια ηχογράφηση ή βίντεο; Καταλαβαίνω ότι μια έκδοση βιβλίο+cd -το οποίο θα έδινε και τον ήχο του οργάνου-, θα ανέβαζε το κόστος απαγορευτικά. Θα ήταν πολύ ωραία, εάν σε πιθανή επανέκδοση (εύχομαι σύντομα!) να υπάρχει κάποιο web link, όπου ο αναγνώστης θα μπορεί να δει ένα βίντεο στο ίντερνετ ή να ακούσει κάποιο ηχητικό δείγμα και από τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη αλλά και από το δικό σου μοντέλο ταμπουρά.