Σωζόμενα όργανα του τσαούς

Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα να ρωτήσω κάπια πράγματα σχετικά με τα όργανα του γιοβάν τσαούς. Ξέρετε αν έχουμε διασωζόμενα όργανα του σπουδέου αυτού μουσικού εκτός από το χνοστό
ταμπουρομπούζουκο και το μικρό μπουζούκι; έχω διαβάσει σε ένα άρθρο πως το όργανο που κρατάει ο τσαούς στη χνοστή φωτογραφία με τους ρεμπέτες δεν έχει σωθεί,πάντος αυτό το άρθρο είναι παλιό και δεν έχω πληροφορίες σχετικά με το θέμα του αν έχει βρεθεί αυτο το όργανο, έχω δει σε φωτογραφίες όργανα παρόμια με αυτό που κρατούσε στη φωτογραφία, αλλά δεν είμαι σίγουρος… είναι μιά άλλη χνοστή φωτογραφία στην οποία κρατάει ένα μεγάλο σαζ αλλά δεν έχω ακούσει οτί έχουμε αυτό το όργανο. Ειναι χνοστό πως τσαούς έπειζε πολά όργανα,αλλά δεν ξέρω αν έχουμε σώσει κανένα από αυτά. Για αυτό ρωτάω εάν κανένας έχει ακούσει για σωζόμενα όργανα του τσαούς.

1 «Μου αρέσει»

ριξε μια ματιά εδω παρακάτω, η γραψε στο ψαχτηρι “οργανα Γιοβάν Τσαούς”

1 «Μου αρέσει»

Μήπως λέει τίποτα κι εκεί;

1 «Μου αρέσει»

Έχει αναφορά στον Γιοβάν Τσαούς και στα όργανά του, στις σελίδες 96 - 98.

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ! Αλλά η αναφορά στα όργανα του τσαούς είναι στον πρώτο τόμο ή στον δέυτερο;

Είναι στον δεύτερο τόμο. Το εξώφυλλο που δείχνει ο Περικλής είναι του δεύτερου τόμου.

οχι δεν εχει σωθει το οργανο που βλεπουμε στην φωτογραφια. μονο τα αλλα δυο, τα οποια τα εχει επισκευασει ο οργανοποιος δελιος. εχει μεινει και ενα μπουζουκι του, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο, για οργανο της σειρας φαινεται. αυτο το δειχνει στη σελιδα με το αρχειο του κουναδη. βρες τον ανδρεα δελιο στο φεις, να δεις πως επισκευασε τα οργανα του τσαους. εχει φωτο πολλες.

2 «Μου αρέσει»

Michael palmo σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

1 «Μου αρέσει»