Σκαφος 8χορδου μπουζουκιου-τριανταφυλλια η κελεμπεκι (η κατι αλλο)?

Καλησπερα σε ολη την ομαδα του φορουμ στην προηγουμενη αναρτηση που ειχα κανει για αγορα οχταχορδου μπουζουκιου μου ειχατε προτεινει καποιους οργανοποιους ειδη κανω ερευνα αγορας θελω την γνωμη σας τι ξυλα να εχει το σκαφος?Ειδη με καποιον οργανοποιο που μιλαω μου προτεινει τριανταφυλλια(βεβαια ο ανθρωπος μου ειπε σου βαζω οτι θες)Εγω προτειμω κελεμπεκι.Θα ηθελα να μου πειτε γνωμες :smiley: :smiley:

3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα και καλή αναζήτηση, θεωρώ είναι πολυ ωραία διαδικασια με αρκετή προσμονή και ενθουσιασμό.
Αν εφτιαχνα 8χορδο θα προτιμούσα κελεμπεκι λόγω του χρώματος κυρίως (εδώ ενα φεγγάρι το σκεφτόμουν και για 3χορδο).
Επίσης παίζει ρόλο για μενα και τι θα κάνεις με τις φιγούρες, δηλαδή το σκάφος θα έχει καθόλου απο Άρτα και Γιάννενα η θα είναι σκέτο ?
Το κελεμπεκι θέλει και λίγο την φιγούρα του να δείξει.
Άλλωστε ολα υποκειμενικά είναι.

1 «Μου αρέσει»

Ανάλογα με το ύφος που παίζεις, τον ήχο που θες να έχει, αλλά και τα γούστα σου στο μάτι, μπορείς να διαλέξεις από πολλά είδη ξύλου. Για χρόνια η καρυδιά ήταν “must” για να έχεις “ζεστό” ήχο. Όμως ο καιρός περνά και οι μόδες αλλάζουν όπως και γούστα. Έτσι με τη σειρά μου θα σου πρότεινα να φτιάξεις σκάφος από παλίσανδρο. Ωραία πρίμα, γλυκός ήχος, χωρίς όμως να χάνει στα μπάσα. Όλα όμως είναι θέμα γούστου :wink:

2 «Μου αρέσει»

Καλησπερα Πανο ωντος και εμενα το κελεμπεκι μου αρεσει λογω του χρωματος και θα εχει και φιγουρα απλα ειμαι λιγο μπερδεμενος στο τι ξυλο θα επιλεξω για το σκαφος με καποιον οργανοποιο που μιλησα χθες μου ειπε πως το κελεμπεκι ειναι πιο φθηνο ξυλο σε σχεση με αλλα ξυλα και βγαζει πολυ οξυ ηχο με αποτελεσμα να με κουραζει οταν παιζω πολυ ωρα.Μου προτεινε τριανταφυλλια η καρυδια η παλισανδρο.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπερα στο ματι μου αρεσει το κελεμπεκι σαν χρωμα ο οργανοποιος που μιλησα χθες μου προτεινε καρυδια παλισανδρο η τριανταφυλλια.Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για σκαφος που ειναι απο παλισανδρο τωρα για τριανταφυλλια δεν ξερω τι ηχο βγαζει.Αλλα πολυ σωστα λες οτι ειναι θεμα γουστου ειμαι αναμεσα σε κελεμπεκι η παλισανδρο. :smiley:

Τι καπάκι θα βάλει έλατο ή κέδρο ?

1 «Μου αρέσει»

Καλησπερα Μανωλη καπακι θα βαλει ελατο.