Ράγισμα στο καπάκι

Ενδιαφερομαι να παρω ενα μπυζουκι μεταχειρισμενο πολυ καλο ηχητικα και παιχτικα που ομως εχει ενα ραγισμα στο καπακι 3-4 ποντους διπλα απο τον χορδοστατη.Ο μαστορας μου ειπε οτι ειναι γερο και δεν θα αντιμετωπισει προβλημα.Υπαρχει τροπος να βγαλω καποιο συμπερασμα μονος μου πως μπορω να το ελεγξω?Τι περθωρια επισκευης αφηνει μια τετοια ζημια χωρις να αλαχθει το καπακι?
ευχαριστω

Δεν μπορώ να φανταστώ “μάστορα” οργανοποιό, που πουλάει όργανο με ραγισμένο καπάκι, για το οποίο μάλιστα να ισχυρίζεται οτι “δεν θά’χει πρόβλημα”.

Ακόμα και απλός μαραγκός να ήταν, και το πρόβλημα να ήταν όντως ασήμαντο, γιά αισθητικούς και μόνο λόγους, θα έπρεπε να φιλοτιμηθεί να το επισκευάσει, ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

Άν φίλε Κώστα σε ενδιαφέρει όντως το οργανάκι, θα σου πρότεινα να το “δανειστής” γιά μία ημέρα πχ, και να πάς τρέχοντας σε άλλο μάστορα να σου πη την γνώμη του γιά την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ επισκευή του οργάνου.
Χωρίς να το δή, και χωρίς να το πιάσει στα χέρια του κάποιος μάστορας, διάγνωση δύσκολο να γίνει. Μπορεί να επισκευάζεται εύκολα απ’εξω, μπορεί και όχι.
Καί σ’αυτή την περίπτωση όμως, μιλάμε γιά ξεκόλημα / στερέωση / ξανακόλημα του ίδιου καπακιού. Όχι άλλο καπάκι.
Άλλο καπάκι = άλλο μπουζούκι.
Νομίζω . . .

Φιλικά, Γιώργος.

Εάν είναι πολύ καλό όργανο και στο πουλάει καμιά 500ριά ευρώ, πάρτο. Η προοπτική σου θα είναι κάποια στιγμή να δώσεις άλλα τόσα και να του αλλάξεις καπάκι. Αλλη λογική σ’ αυτή την αγορά δεν υπάρχει.

Εχω κολησει μ αυτο το οργανο .Πηγα και στο Κλεφτογιαννη αλλα δε με ενθουσιασε τιποτα το πολυ πολυ να πιαστω κοροιδο.Ο μαστορας μου ειπε οτι το εφτιαξε .Οσο για λεφτα μην τα ρωτατε.Μολις το παρω θα σας πω

Αυτή την ευκολία του να αλλάζουμε το καπάκι, δεν την καταλαβαίνω . . .
Άλλο καπάκι = άλλο μπουζούκι.

Γιά ένα Στραντιβάρι πχ. με ράγισμα στο καπάκι θα λέγαμε το ίδιο ? ? ?

Προσωπικά νομίζω οτι, άν το όργανο είναι της προκοπής, αυτό που του αξίζει, είναι μία ΕΠΙΜΕΛΗΣ επισκευή, απο κάποιο “Μάστορα”.

Φιλικά, Γιώργος.


ΥΓ. Καλή τύχη φίλε Κώστα. Ελπίζω (αφού λές πώς το επισκεύασε) να δικαιωθής στήν επιλογή σου, και να μήν σου ξαναβγάλει προβλήματα. ΜΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑ ! ! ! και καλές πενιές . . .

1 «Μου αρέσει»

Είχα γράψει ένα μήνυμα εδώ από κάτω που παραδόξως …χάθηκε!
Εν ολίγοις έλεγα ότι ακριβώς τα παραπάνω εννοούσα. Οταν αλλάζεις ένα καπάκι, τότε αλλάζεις ουσιαστικά όργανο. Η λογική μου ήταν πώς, παίρνοντας ένα πολύ καλό σπασμένο (ραγισμένο) μπουζούκι σε πολύ χαμηλή τιμή, έχεις τα περιθώρια να του αλλάξεις το καπάκι και να φτιάξεις ένα νέο όργανο, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα ποιοτικά υλικά του.

Άρη, κατάλαβα απο το αρχικό σου σχόλιο τι ακριβώς έλεγες.
Το έθιξα όμως γιατί και ο Κώστας ρώταγε στην αρχή . . .

Το έχω δει να συμβαίνει στο 4χορδο ενός δασκάλου μου κάποτε, γιατί . . . δεν του άρεσε η φιγούρα ! ! !
Και μετά είχε απορία γιατί άλλαξε τόσο πολύ ο ήχος του ! ! !
Το ζήτημα είναι είναι οτι και ο μάστορας (ήμουνα μπροστά στην κουβέντα) τον διαβεβαίωνε οτι ο ήχος του δεν θα πάθει τίποτα το σημαντικό ! ! !
Στο τέλος φυσικά μαλλιοτραβηχτήκανε άγρια.

Φιλικά, Γιώργος