"Κάθισε" το καπάκι

παιδια καλησπερα.τι ενοουμε οταν λεμε καθισε το καπακι σε ενα μπουζουκι
α)φυγανε τα καμαρια?

β)ξεκολησε γυρο απο το σκαφος?

γ)εφυγε το ξυλαρακι κατω απο τα καμαρια που κραταει το καπακι?

δ)το καπακι απλα εκανε κοιλια?

Καλησπερα
To καπακι απο την πιεση εκανε κοιλια!!

Δημητρη καλισπερα.εχω δει ολα τα βιντεο και τις φοτο απο τις κατασκευες σου και μου αρεσαν.συγχαρητηρια.στο θεμα μας. επισκευαζεται αυτο η θελει αλλαγη το καπακι?

Εχω ακουσει οτι μπορει να επισκευαστει! Να αφαιρεσεις το καπακι και με καποιο τροπο να το ισιωσεις!
Μαλλον αφαιρωντας τα καμαρια και μετα να το ισιωσεις! Στο δικο μου ο μαστορας που το ειχα παει παλια
μου ειπε να αλλαξω το καπακι αλλα δεν το εκανα γιατι δεν ηξερα αν ειχα παλι το ιδιο οργανο!
Ετσι εβαλα 1-2 καπλαμαδες και παιζει ετσι!
Βαλε καμια φωτο να το δουμε!!

Δημητρη γεια σου και παλι.το προβλημα ειναι το εξης.καποια στιγμη το οργανο λογο αλλαγης θερμοκρασιας αρχισε να τριζει και πηγα να ρυθμισω τη βιδα.οταν εκανα ακριβως μια στροφη ακουσα ενα μικρο κρικ δεν εδωσα σημασια.μετα απο λιγο καιρο παω να το πιασω να παιξω και το οργανο μπασαρε πολυ και παρατηρησα οτι η φιγουρα διπλα στο σημειο που πιανει η ταστιερα στο σκαφος μου εκανε ενα μικρο φουσκωμα.προσπαθησα τα παντα-αλλαγη καβαλαρηδες πανω κατω,αλλαγη χορδιερας,αλλαγη χορδων και τελος εβαλα ενα κοκαλακι και σηκωσα τη χορδιερα πιο ψηλα για να φυγει η πιεση απο το καπακι.τιποτα τζιφος.το οργανο εξακολουθει να ειναι πολυ μπασο και να ψιλοτριζει.και το θεμα ειναι οτι η χορδες ΡΕ-ΦΑ-ΝΤΟ δεν με ενοχλουν τοσο πολυ.μονο η ΛΑ.τριζει ειναι μουντη και πολυ μπασα.τι προτεινεις?

Το καλυτερο ειναι να το πας εκει που το πηρες!
Αν ειναι μακρυα πηγαινε σε καποιο μαστορα στην πολη σου!
Τωρα για τη ΛΑ που ειναι μουντη μπορει να φταιει και το χαραγμα στο κοκκαλο!
Εαν βαλεις ενα καπλαμα δεν σταματαει το τριξιμο;

Να κανω μια ερωτηση.Υπαρχει περιπτωση να βρω καποιον οργανοποιο να μου αλλαξει το καπακι και να μην μου ζητησει μια περιουσια.

φιλε τρικαλέ λιγο δυσκολο.εγω εχω παρει τηλ. σχεδον σε ολη την ελλαδα τουλαχιστον σε 15 ατομα που φτιαχνουν η επισκευαζουν μπουζουκια και η απαντηση ηταν η ιδια με αποκλιση λιγα ευρω.ολοι μου ζητουσαν 400 ευρω χωρις φιγουρα 600 ευρω με φιγουρα και αν ηθελα την ιδια φιγουρα μπορει και λιγο παραπανω.η μονες επιλογες που εχεις ειναι οι εξης

1)αν ξερεις καποιον που ξερει καποιον οργανοποιο και σου κανει μια καλυτερη τιμη

2)να το πουλησεις

3)να κανεις την τρελλα που εκανα εγω.δηλ.ειχα ενα μπουζουκι αξιας 2700 ευρω.δεν επαιζε με τιποτα και το ανοιξα προσεκτικα μονος μου.σε λιγο καιρο τελιωνω με την αλλαγη και θα εχω ενα αλλο οργανο.αλλα ειναι ρισκο γιατι ευκολα μπορει να γινει ζημια.


ευχαριστω για το ενδιαφερον.Μου εστειλε μηνυμα ο κυριος ανδρεου και λεω να τον παρω τηλεφωνο να μιλησουμε.

Μπουζούκι 2700 ευρώ και το επισκευάζεις μόνος σου αντί να το πας στον οργανοποιό ;

αν και εκτός θεματος θα κανω το σχόλιο (επειδη με “ενοχλουν” τοσο ακριβα όργανα… )

ενα ακομα θέμα είναι γιατί κοστίσε τόσο αφου δεν εχει ήχο… :112: :080:
Εκτος αν καποτε είχε…
Πολλα χρηματα βρε παιδια…

φιλε babis εχεις δικιο και αναρωτιεσε γιατι ανοιξα ενα τοσο ακριβο οργανο μονος μου αλλα βλεπεις τα οικονομικα πανε χαλια και αναγκαστικα…και να σου πω δεν θα εδινα 600 ευρω μπορει και παραπανω για να το φτιαξω απο τη στιγμη που στο εμποριο πουλανε αξιολογα οργανα με ενα τετοιο ποσον.οχι τα ιδια αλλα τουλαχιστον μετρια.

φιλε georgalas την πατησαμε με τα στολιδια και τις φιγουρες αλλα δεν βαριεσε.το οργανο αρχικα ειχε καλο ηχο στην πορεια μας τα χαλασε,επαθε ζημια στο καπακι.