Πόνος στο δεξί χέρι

Καλησπέρα. Παίζω μπουζούκι εδώ και 1,5 χρόνο και χτες έκανα ασκήσεις για πένα στο δεξί. Όταν έπαιζα είχα μια μικρή ενόχληση μέχρι που με έπιασε δυνατός πόνος και σταμάτησα. Είχα ενόχληση όλη την ημέρα και δεν ξανα έπαιξα. Σήμερα πάλι δοκίμασα να παίξω, με πονούσε λιγότερο αλλά με πονούσε. Και το τρίβω και νιώθω ενόχληση σε κάποιον τένοντα. Με άγχωσε αρκετά γιατί πολλά ακούγονται με τις τενοντίτιδες. Τι λέτε να κάνω; Γιατρό ή να το αφήσω κανα δυο μέρες ακόμη;

Γεια σου φίλε. Εγώ που με γιατρούς και τέτοια έχω χαλαρή αντιμετώπιση, θα έλεγα ότι με το να περιμένεις μερικές μέρες δε νομίζω να πάθεις τίποτε. Το κυριότερο όμως είναι να εντοπίσεις τι κάνεις λάθος. Ο γιατρός πιθανόν να σου κόψει για κάποιο διάστημα το μπουζούκι ολωσδιόλου (δηλαδή ακόμη και με διορθωμένη στάση). Μόλις είναι ασφαλές να το ξαναπιάσεις, είναι πολύ σημαντικό να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Συνεπώς ο άνθρωπός σου είναι περισσότερο ο δάσκαλος παρά ο γιατρός.

Πάντως έχε υπόψη σου ότι, όσο κι αν οι τενοντίτιδες θερίζουν, αθεράπευτες δεν είναι. Έχω περάσει ανάλογη περιπέτεια (με το αριστερό όμως, από μπαγλαμά) που τράβηξε τόσα χρόνια ώστε πίστευα ότι πλέον θα ζήσω μ’ αυτό, και όμως τελικά έγινα περδίκι.

καλώς ήρθες!
αφού είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει, μην ανησυχείς ιδιαίτερα. αρκεί να το προσέχεις από δω και μπρος, να μάθεις πώς να έχεις χαλαρό χέρι και πόσο παίξιμο αντέχεις. μην τρίβεις ποτέ τον πονεμένο καρπό! κάνε μασάζ αν θες όλο το χέρι, από την αρχή του μυ κοντά στην κλείδα μέχρι τα ακροδάχτυλα, αλλά όχι τον καρπό.
το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα (την έχουμε πάθει πολλοί βλέπεις), αν δεν λειτουργήσει ικανοποιητικά η αναζήτηση του φόρουμ (πάνω δεξιά) μπορείς να το γκουγκλάρεις με περιορισμό στο φόρουμ. υπάρχει και καλός γιατρός εδώ μέσα!
καλή τύχη!
νίκος

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας…
Το φόρουμ είναι πολύ προσεγμένο και δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ψάξω για φόρουμ η αλήθεια είναι…
Σήμερα το αισθάνομαι καλύτερα το χέρι, αν και δεν δοκίμασα να παίξω και λέω να πιάσω το μπουζούκι από αύριο. Ας το αφήσω καμία μέρα ακόμη το χέρι να ξεκουραστεί.
Ένας φίλος μου κιθαρίστας μου είπε, οτι σπάνια παθαίνεις ζημιά από τις πενιές. Κυρίως τέτοια προβλήματα δημιουργούνται απ την κακή στάση και τον τρόπου που κρατάω το μπουζούκι. Όπως και να χει κάτι κάνω λάθος όπως είπε ο pepe και θα ψάξω για κανένα δάσκαλο για να μου πει μια συμβουλή και να δει που κάνω λάθος.

Από τον τίτλο φαίνεται ενδιαφέρον.