Πρόβλημα με 8χορδο μπουζούκι

Φίλοι καλημέρα.
Θέλω με λίγα λόγια να σας πω την ιστορία με ένα μπουζούκι που έχω αγοράσει.
Κατ’αρχήν να πω ότι πρίν αρκετά χρόνια (1984) απόκτησα ένα μπουζουκάκι,δώρο από κάποιο θείο μου.
Με αυτό ξεκίνησα να παίζω,να μαθαίνω,να διασκεδάζω κ.λ.π.
Οχι τίποτα το ιδιαίτερο σαν όργανο αλλά τίμιο,με καλό,δυνατό και καθαρό ήχο.
Μου έκανε όλα τα κέφια,ευχαριστιόμουν να παίζω με τις ώρες.
Τέλος πάντων,πέρασαν τα χρόνια,το μπουζουκάκι έφτασε στο τέλος του,με σπασίματα στο καπάκι και ξεκόλλημα,σκεύρωμα,ραγίσματα στο σκάφος και διάφορα άλλα.Ασύμφορη η επισκευή του,άρα αγορά καινούργιου.
Επηρεαζόμενος απο κάποιο γνωστό το 2006 αγοράζω ένα μπουζούκι από γνωστό κατασκευαστή-έμπορο στην Αθήνα (μέση τιμή,γύρω στα 1200? νομίζω τότε).Όμορφο όργανο,στιβαρή κατασκευή,μου άρεσε και ο ήχος του όταν το δοκίμασα εκεί,το πήρα τελικά.
Ε,αυτό το μουζούκι ήταν και η αιτία να σταματήσω να παίζω μπουζούκι εδώ και έξι περίπου χρόνια.
Τον πρώτο χρόνο καλά,το δεύτερο άρχισαν τα προβλήματα,τώρα δεν ακούγεται καθόλου πιά.
Να μην ξεχάσω να πώ ότι στο διάστημα των δύο πρώτων χρόνων το όργανο το πήγα στο service απο εκεί που το αγόρασα λέγοντας τα παράπονά μου και τα προβλήματά μου και η απάντησή τους ύστερα από έλεγχο ήταν ότι το μπουζούκι είναι μια χαρά,όλα σωστά,μετρημένα και πως φταίω εγώ γιατί παίζω δυνατά.Η μόνη διόρθωση που μου έκαναν ήταν να προσθέσουν δύο ελλασματάκια ξύλο κάτω από τον καβαλάρη με αποτέλεσμα το μπουζούκι να γίνει ‘‘καδρόνι’’ τελικά.Απογοητεύτηκα,το παράτησα,είπα θα έχουν δίκιο,θα το συνηθίσω.Πέρασε ο καιρός,μετακόμισα από Αθήνα στην επαρχία και ξέμεινε και το όργανο με τα προβλήματά του.
Το πρόβλημά του είναι ότι τώρα πλέον ταστάρει σχεδόν σε όλα τα τάστα,τρίζει και ο ήχος του είναι πνιγμένος,μπουκωμένος,δεν ακούγεται καθόλου καθαρά,και δεν έχει καθόλου ένταση.
Το πήγα σε κάποιο μάστορα να το δεί αλλά προφανώς ήθελε να πουλήσει άλλο δικό του (με ανταλλαγή αυτό που έχω) παρά να μου το επισκευάσει.
Μπορεί κάποιος από εδώ να μου πεί τι να κάνω?Να ψάξω να βρώ να το επισκευάσω ή να περιμένω κι άλλο μήπως καταφέρω να μαζέψω χρήματα να το ανταλλάξω με άλλο?
Μου αρέσει σαν όργανο όμως και δεν θα ήθελα τόσο εύκολα να το αποχωριστώ και σε εξευτελιστική τιμή γιατί νομίζω ότι στα χέρια ενός καλού μάστορα θα ξανακελαηδίσει.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακροσκελές.

Καταρχάς καλωσόρισες στο forum και καλές συζητήσεις να έχεις!

Όσον αφορά το μπουζούκι σου, την απάντηση τη δίνεις από μόνος σου:

Επομένως αυτό που μένει να κάνεις είναι να βρεις έναν μάστορα που να ταιριάζει στα γούστα σου και να του εμπιστευτείς το όργανο για να σου δώσει λύσεις. Αυτή είναι η δική μου άποψη και οι περισσότεροι εδώ μέσα αυτό πιστεύω πως θα υποστηρίξουν.

Πολύ σωστό αυτό που λέει ο φίλος alko101… Αν δε μπορείς για διάφορους λόγους να βρεις τον κατάλληλο (επειδή λογικό ο κάθε μάστορας να παινεύει τα γένια του) υπάρχουν αντικειμενικά πάρα πολύ καλοί μάστορες που ξέρεις ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που θες. Ρώτησε και πάρε γνώμες!!

Aπαυτα που γραφεις,μαλλον βουλιαξε το καπακι και γιαυτο τασταρει αφου και ο καβαλαρης το ακολουθει.
Αν μπορεις βαλε μια φωτογραφια απο το καπακι στο σημειο που παταει ο καβαλαρης.

Φίλε γιατί δεν επιμένεις στον οργανοποιό που το αγόρασες;
Εξήγησέ του ότι θέλεις το όργανο να γίνει όπως όταν το αγόρασες, χωρίς τριξίματα και προβλήματα και να είναι μαλακό.
Είναι υποχρέωσή του να στο επισκευάσει.

Μετα απο 8 χρονια,τρεχα γυρευε,ειναι και οι εποχες τετοιες.

Έτσι ακριβώς,μετά από 8 χρόνια άντε να βρείς άκρη.Σύν το ότι δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη μετά από την εμπειρία που είχα από το service του.Γιατί όπως είπα είναι γνωστός εμποροκατασκευαστής και δεν ασχολείται ο ίδιος αλλά συνεργείο.Ας μην επεκταθώ σ’αυτό.
Απλά θέλω αν γίνεται κάποια σύσταση για οργανοποιό,τίμιο και καλό να το δεί και να μου πεί τι χρειάζεται να γίνει.
'Οσο γιά το καπάκι δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό.

Το όργανο έχει βέργα,μπορείς να το ρυθμίσεις από εκεί,αν δε ξέρεις πήγαινε το σε οργανοποιό,όργανο με βέργα(κατα πάσα πιθανότητα διπλής κατεύθυνσης) δε χρειάζεται ούτε καπλαμάδες στο καβαλάρη ούτε άλλες παρεμβάσεις τέτοιου είδους. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που δε μπορούμε να δούμε στις φώτο (π.χ πρόβλημα στη βέργα που δε στο εύχομαι ή πολύ φαγωμένα τάστα)σε μια ωρίτσα-λίγο καθάρισμα η ταστιέρα και τα κοκκαλάκια,αλλαγή χορδών και set-up θα το πάρεις καινούριο.

Φιλε βραδυνέ κι εγω αυτό πιστεύω.Οτι θέλει ένα καλό setup απο κάποιον που ξέρει και κυρίως απο τα λίγα που μπορώ να καταλάβω αλλαγή τα κόκκαλα.

ρε παιδια ο ανθρωπος λεει οτι το οργανο ειναι μπουκωμενο χωρις ενταση αρα πεθαμενο,τι σχεση εχει η βεργα με ολα αυτα.
καποιο προβλημα εχει στο καπακι.
φιλε με το μπουζουκι,βαλε μια κοντινη φωτο απο το καπακι,απο πανω και στα πλαγια ωστε να φαινεται η κλιση του.

φίλε Elias 1 επειδή δε μπορεί κανένας απο εμάς με φώτο (εκτός από εικασίες )να κάνει διάγνωση, το καλύτερο θα ήταν το παληκάρι να πάει σε οργανοποίο,τώρα σε ότι αφορά το τι σχέση μπορεί να έχει η βέργα δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα…ας μη το κουράζουμε άλλο,ας πάει ο φίλος σε ένα οργανοποιό και όταν με το καλό έχει το μπουζούκι του ξανά στα χέρια του ας μας αναφέρει τι είχε…

Παιδιά,μετά από σύσταση κάποιου φίλου μέλους του φόρουμ μίλησα ήδη με οργανοποιό στην Αθήνα και εντός των προσεχών ημερών θα τον επισκεφτώ να βρούμε λύση.Εννοείται ότι θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.Πάντως,ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τα σχόλια.Αν βέβαια έχει κάποιος να προτείνει κάποιον οργανοποιό οπουδήποτε,είναι ευπρόσδεκτο.

Για να μην παραστρατήσουμε και για να μην πέσουμε σε κυκεώνα απόψεων και γνωμών, παρακαλώ όποιος έχει να κάνει προτάσεις/συστάσεις για κατασκευαστές, ας το κάνει με τη χρήση Π.Μ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.