Προεπισκόπηση τραγουδιών από τη βάση δεδομένων του sealabs

Καθώς πάρα πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε την βάση δεδομένων του sealabs στις συζητήσεις μας, δημιούργησα ένα νέο πρόσθετο - δυνατότητα για το φόρουμ μας ώστε να εισάγονται οι πληροφορίες των κομματιών κατευθείαν στα μηνύματά μας.

Από εδώ και στο εξής, όταν κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση έναν σύνδεσμο από το sealabs απευθείας σε ξεχωριστή γραμμή στα μηνύματά μας, θα φορτώνονται κάποια χρήσιμα δεδομένα για το κομμάτι και θα επισυνάπτονται στο μήνυμα.

πχ: αν επικολλήσω σε ξεχωριστή γραμμή αυτόν το σύνδεσμο, https://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=16550, που δείχνει προς το τραγούδι “Αντιλαλούνε τα βουνά”, θα εμφανιστεί το εξής:

Αρκεί, ο σύνδεσμος να είναι από ένα συγκεκριμένο κομμάτι στο sealabs (δεν υποστηρίζονται προς το παρόν σύνδεσμοι που δείχνουν σε πολλά κομμάτια).

Ελπίζω αυτή η δυνατότητα να δώσει περισσότερη ώθηση στις συζητήσεις μας!

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση για προσθήκη/αλλαγή ή διόρθωση, είναι ευπρόσδεκτη (και αναμενόμενη!)


Για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσθετο που δημιουργήθηκε και έχει προγραμματιστικές γνώσεις, μπορεί να δει τον κώδικα (γλώσσα προγραμματισμού Ruby) και να συνεισφέρει σε αυτόν από εδώ.

13 Likes

Ωραία και καθαρή δουλειά. Εάν θα μπορούσες ίσως να έβαζες και προεπισκόπηση ήχου :thinking:

7 Likes

Ψάχνω προς το παρόν πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό… Αλλά ιδανικά θα μπει και αυτή η δυνατότητα! :slight_smile:

4 Likes

πολύ ωραίο Χρήστο, σκεφτόμασταν πολύ καιρό πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτή η βάση δεδομένων και να ανοίξει προς τα έξω. Πολύ ωραία υλοποίηση!

5 Likes

Μόλις προστέθηκε και η δυνατότητα εμφάνισης της ετικέτας σε όσα τραγούδια διαθέτουν. Επιπλέον έκανα και δυο-τρεις στυλιστικές αλλαγές! :slight_smile:

Για το ηχητικό προς το παρόν δεν βρήκα τρόπο, αλλά θα το ψάξω ξανά σίγουρα…

5 Likes

Ή, Έρημά μου νιάτα, που λεν και τις απόκρηες…

1 Like