άγνωστο τραγούδι

εχω ηχογραφήσει ενα τραγούδι και θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω ποιο ειναι αλλα πρώτα να με βοηθήσετε να βρω τρόπο να το ανεβάσω.

Δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να ανέβει στο forum. Δοκίμασε να το ανεβάσεις σε κάποιο ενδιάμεσο site (όπως YouTube, soundcloud κλπ) ή μπορείς να το ανεβάσεις σε κάποιο cloud και όποιος ενδιαφέρεται να το κατεβάζει. Κατά τη δική μου άποψη η πρώτη επιλογή είναι καλύτερη ώστε να μπορεί ο καθένας να το ακούσει άμεσα!

Για ό,τι άλλο θες μας λες :wink:

φιλε μου τα καταφερα.


αυτο ειναι το βιντεο. σε ευχαριστω που με βοηθησες

το τραγούδι είναι ο “μπέικος”, εδώ με τον σπύρο περιστέρη:

ευχαριστω παρα πολυ

Η αυθεντική ετικέτα από “Τα Πολιτάκια”. Το τραγούδι είναι του Τέτου Δημητριάδη.

Το τραγούδι φαίνεται να είναι στο όνομα του Δημητριάδη. Αυτό δε σημαίνει ότι το 'γραψε κιόλας. Ας κάνουμε τη διάκριση γιατί φτάσαμε 2017 και οι νεότερες γενιές που μας διαβάζουν θα πιστέψουν σιγά σιγά ότι όλα τα παλιά παραδοσιακά, αδέσποτα, ανώνυμα, κ.λπ., είναι του Περιστέρη, του Σέμση, του Τούντα, του Χρυσίνη, και και και…

1 «Μου αρέσει»

του Στελλάκη, της Ρόζας και και και …

Το τραγούδι φαίνεται να είναι του Τ.Δημητριάδη. Για να μην παραπληροφορούμε εν έτει 2017 τις νεότερες γενιές…

Το τραγούδι είναι παραδοσιακό (της Μακεδονίας σύμφωνα με το sealabs) και πρωτοπέρασε στην δισκογραφία με τον τίτλο “Ταταυλιανό Χασάπικο”. Μετά ο Δημητριάδης του άλλαξε το όνομα για να φαίνεται δικό του.

Κυκλοφόρησε σε εννέα (9) δίσκους σύμφωνα με τον Μανιάτη με παλαιότερη εξ αυτών από την λαϊκή ορχήστρα του Καβαδία στην Columbia Αμερικής (αρχείο 1).

Φυσικά ηχογραφήθηκε και από τον Σπύρο Περιστέρη πριν την ηχογράφηση του Μπέϊκου (αρχείο 2).

Τα τραγούδια από το sealabs

http://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=17380 με Καβαδία

http://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=14456 με Σπύρο Περιστέρη

Τις άλλες ετικέτες δεν τις έχω βρει.

Ελπίζω να πληροφορήσαμε και όχι να παραπληροφορήσαμε τις νεότερες γενιές…

1 «Μου αρέσει»

Πάντως για παραδοσιακό Μακεδονίας δε φαίνεται. Βέβαια «Μακεδονίας» δε σημαίνει τίποτε, η Μακεδονία -μόνο η Μακεδονία απ’ όλη την Ελλάδα- έχει απίστευτη ποικιλία εντελώς διαφορετικών και ασυνεχών μουσικών ιδιωμάτων, οπότε οφείλει κανείς να προσδιορίζει κάπως στενότερα. Αλλά αυτό το στιλ δε θυμίζει τίποτε απ’ όσα ξέρω από μακεδονίτικα.

Αλλά άμα ο τίτλος σού λέει «Ταταυλιανό», πρώτα απ’ όλα κοιτάς αν αυτό έχει κάποια βάση. Κατά τη γνώμη μου ακούγεται μια χαρά ταιριαστό για πολίτικο χασάπικο (τα Ταταύλα είναι στην Πόλη), και αν δεν είχα συγκεκριμένες υπόνοιες δε θα το έψαχνα παραπάνω:

Παραδοσιακό Κωνστ/πόλεως.

Που μπορεί βέβαια να έχει περάσει και σε κάποια πόλη ή περιοχή της Μακεδονίας, άλλο αυτό.

ωραια!
είμαστε στο 2022 και ακόμη την κιθάρα την ονομάζουν μπουζούκι.
που ειναι το μπουζούκι και δεν το ακουω?

ΥΓ.
δεν άντεξα και το διόρθωσα.