Προβλημα με το καπακι

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ Κ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ .ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΣΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ Κ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ Ο ΗΧΟΣ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Κ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ…Κ Η ΚΟΙΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΣΙ?ΤΟ ΕΧΑΣΑ ΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΛΕΤΕ?

Καλησπερα Τολη, καλως ηρθες στο φορουμ! Μην χρησιμοποιεις κεφαλαια γραμματα (ετσι ειναι το συνηθειο) μονο…
Τωρα για το προβλημα σου, το καπακι ειναι το αποκλειστικα αρμοδιο ξυλο για τον ηχο, οποτε μια αλλοιωση του αλλαζει τον ηχο. Αποκλειεται να ειναι ιδιος ο ηχος…Μπορει να θελει αλλαγη καπακιου αν ειναι τοσο μεγαλο το προβλημα, αλλιως απο οσο ξερω οι μαστορες κανουν καποιες διορθωσεις…
Περιμενε να σου απαντησουν πιο αρμοδιοι απο μενα, κατασκευαστες που συμμετεχουν στο φορουμ, επαγγελματιες και μη.
Καλη χρονια και καλη τυχη με το οργανακι!

Εύχαριστω πολύ κ όπως είπες κ εσύ θα περιμένω και άλλες απαντήσεις!!!

Παρόλο που είναι παρακινδυνευμένο να γίνονται διαγνώσεις από απόσταση, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Όταν το κουρντίσεις κανονικά και παίζεις τσιρίζει; έχουν χαμηλώσει οι χορδές;
Αν μπορείς να στείλεις και καμιά φωτογραφία;

Καλημερα
Πόσα χρόνια το έχεις το όργανο;
Εχω τη γνώμη οτι οι κατασκευαστες πρεπει να υποστηρίζουν τον πελατη μετα την αγορά.
Τουλαχιστον για καποια χρόνια
Κρατα μας ενημερους για την εξελιξη…

Το έχω 7 χρόνια το όργανο παιδιά.ετριζε πολύ στην αρχή μετά που το πηγα στον μάστωρα σταμάτησε ,μετά το ξανά έκανε,το πήγα παλι κ σταμάτησε τωρα ειναι σχεδόν οκ αλλα ο ήχος του δεν μου αρέσει μου έβαλε ενα καπλαμα κάτω από τον καβαλάρη σηκώθηκαν οι χορδές ποιο ψηλα τον έφερε καπως τον ήχο υπάρχει όμως ένα αλλά…αν αλλάξω καπακι θα είναι οκ λέτε?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:55 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 16:53 —

Για την φωτογραφία που μου ζητήσατε θα το τακτοποιήσω συντομα.ευχαριστω για το ενδιαφέρον

Έχω ακούσει μια παρόμοια ιστορία με ένα παλικάρι αλλά ο οργανοποιός έδωσε τη λύση. Βέβαιο συμπέρασμα δεν μπορώ ούτε εγλω να βγάλω αλλά εφόσον επιμένεις πως ο ήχος δεν είναι ο ίδιος ψαξε το σε βάθος

Βασικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα αν το καπάκι έχει κάτσει…αν αλλάξεις απο την άλλη καπάκι θα έχεις εναν καινούργιο ήχο ίσως καλύτερο ίσως χειρότερο από το προηγούμενο.

Αν το καπάκι επανέρχεται κάπως όταν βγάζεις τον καβαλάρη δοκίμασε να ρωτήσεις αν μπορεί να σηκωθεί η χορδιέρα προς τα επάνω βάζοντας ενα κομματάκι έβενο(στο σημείο που η χορδιέρα ακουμπάει με το καπάκι έτσι ώστε να στηρίζεται στον έβενο και όχι στο καπάκι) ώστε να αποφορτιστει λίγο το καπάκι

Το έκανε αυτό ο κατασκευαστής μου έδωσε μάλιστα κ 2 καμμάτια από έβενο διαφορετικού πάχους.όσο περισσοτερο σηκώνονται η χορδές τόσο καλύτερο ήχο έχει.αλλά όχι όπως παλιά.Και επιπλαίον ανεβαίνουν πολύ οι χορδές.Να ρωτήσω κάτι αλλο η αλλαγή του καπακιού είναι περίπλοκη υπόθεση ?Τυχαίνει συχνά?

Συχνο δε νομιζω να ειναι, αλλα ειναι γενικα πιο ευκολο σε σχεση με κατι αλλο. Απλα να ξερεις οτι με αλλαγη καπακιου, θα παιζεις με αλλο οργανο…

Σας ευχαριστώ όλους.θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα οπως μου είχε πει ο κατασκεύαστης μήπως φύγει κ το τρίξιμο που έχει κάποιες φορές αν και δεν νομίζω να φύγει κ όταν το φτιάξω θα σας πω τα νέα μου.Κ πάλι σας ευχαριστώ όλους θερμά!!!

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας .Θα το αφήσω λίγες μέρες ακόμα γιατί έχει κ λιγο τρίξιμο μερικές φορές μήπως κ σταματήσει κ θα το πάω στον κατασκευαστή για αλλαγή από ότι βλέπω.Θα σας κρατήσω ενήμερους.Κ πάλι σας ευχαριστώ.!!!

Γειά σας ελπίζω να είστε όλοι καλα.Σήμερα πήγα να αλλάξω το καπάκι ,μου είπε ο κατασκευαστείς ότι θα είναι 5 φορές καλύτερο από ότι ήταν καινούριο.Θα αλλάξει και τα τάστα.Από τιμή μου είπε 250Ε για εμένα συνήθως παίρνει 450Ε για αυτή την δουλειά.Ίσως να κάνει κ 200 μου είπε.!!!Θέλω την γνώμη σας!!!Κ θα σας πω κ εγώ νέα σε λίγες μέρες!!!

κι εγω φιλε μου ειχα το ιδιο προβλημα πριν απο λιγο καιρο. το πηγα ομως στον μαστορα και το εφτιαξα!!!
εγινε ΤΖΑΜΙ!!

Σαν να παιρνεις καινουριο οργανο θα ειναι!! ελπιζω να γινει σωστη δουλεια και να το ευχαριστηθεις πανω απ ολα!!

Πιστέυω ότι θα γίνει τέλεια δουλειά γιατί ο κατασκευαστής είναι τέλειος (Κωνσταντίνου στη Λάρισα)αν γνωρίζεται!!!

Έγινε τέλειο το όργανο παιδιά…όχι μόνο είναι σαν καινούριο αλλα έγινε 5 φορές καλύτερο!!!

ωραιος καλα παιξιματα :smiley:

Για σας παιδια ειμε νεως σε αφτο το forum θελω να σας ροτισο κατι. ποσα mm πρεπει να εινε ενα καπακι μπουζουκιου για να μην βουλιαξη κε να βγαζει κε ενα ωρεο πριματο ιχο με εντασει?