Ποιός μπορεί να με πληροφορήσει;

Φίλοι μου για σας.

Έχω αγοράσει εδώ και 6 μήνες ένα καινούργιο μπουζούκι (τρίχορδο) pour μέχρι τώρα μού 'χει δόση πολύ ευχαρίστηση. Δυνατό και γλυκό ήχο, εύκολο μανίκι κλπ… Όμως εδώ και μερικές μέρες η εβδομάδες διαπιστώνω ότι το μανίκι έχει σκεβρώσει λιγάκι (ένα ελάχιστο όταν κοιτάζω από το καπάκι προς το μανίκι) και οι χορδές έχουν απομακρυνθεί από το μανίκι. Proton αναρωτιέμαι γιατί ; Και δεύτερο φοβάμαι μη χειροτερέψει ; Όπως καταλαβαίνετε αυτό με ανησυχή πολύ διότι έχω δόση σχετικά πολλά λεφτά για αυτό το όργανο που μέχρι τώρα πιστεύω το αξίζει.

Μήπως μπορεί από μονο να ξαναέρθει το μανίκι στην θέση του ; Μήπως πρέπει να το ξεκουρντίζω κάθε βραδυ (παίζω περίπου 1 ώρα κάθε μέρα) η να το βάζο κάθε φορα στη θήκη του (για πιο πολύ σιγουριά); Επίσης αν γυρίσω στο μάστορη, μπορεί να μου το φτιάξει όταν το όργανο θα έχει ωριμάσει; Ενημερώσετε με διότι εδώ στο Βέλγιο που μένω, δεν έχω τις ιδανικές συμβουλές. Σας ευχάριστο εκ το προτερων.

Mixalis

Μιχάλη έτσι πρέπει να γίνετε, όταν το όργανο είναι φρέσκο το μανίκι είναι σε ευθεία θέση ή και σε άλλες περιπτώσεις προς τα πίσω και όταν μπαίνουν οι χορδές και κουρδίσεις τραβάει και το μανίκι μαζί με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που είπες.
Αν σου είναι δύσκολο στο παίξιμο μπορείς να δοκιμάσεις πιο λεπτές χορδές αλλά τώρα που είναι καινούριο θα σου συμβούλεβα να το αφήσεις λίγο καιρό να ισορροπήσει το μπράτσο με τις χορδές που έχεις τώρα και ας είναι λίγο σκληρό.
Καλύτερα να το έχεις κουρδισμένο όταν το έχεις στη θήκη ειδικά τώρα που είναι φρέσκο για να μην πηγαινοέρχετε το μπράτσο μπρος-πίσω.