Για τον Νίκο Τουρκάκη βρήκα αυτό το απόσπασμα από μία συνέντευξη του Πετρόπουλου που πήρε το 1973 από τον Μανώλη Καραππιπέρη (μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού).
Επίσης, στην γειτονιά μας έμενε ο Χρήστος ο Τουρκάκης. Φιλίππου λέγεται. Τουρκάκης είναι το καλλιτεχνικό του Από ότι λέγεται, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια, τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι του τάδοσε ο θείος μου. Ο Τουρκάκης μένει σήμερα απάνω από το μαγαζί του θείου μου, οδός Αυλώνος. Έχει μια εξαιρετική γυναίκα. Παιδιά δεν έχει. Ο Νίκος χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως στην γειτονιά γιατί την αξίζει. Και πολλές φορές ξεκινάν οι νέοι της γειτονιάς να τον ακούσουν όσο μακριά και αν παίζει. Και καμαρώνουμε όλοι γιαυτόν.
Την γειτονιά στην οποία αναφέρεται δυστυχώς δεν την προσδιορίζει ακριβώς… Συγκεκριμένα γράφει:
Η γειτονία μου ήτανε ένας κλασικός συνοικισμός, και γραφικός (-έτσι;). Δυο χιλιόμετρα από την Ομόνοια, δυο η τρία χιλιόμετρα. Όλοι οι κάτοικοι του συνοικισμού ήτανε περίπου ογδόντα με εκατό οικογένειες και, φυσικό του λόγου, ήτανε να είναι πολύ ενωμένοι.
Πηγή:
Σαν σχόλιο όμως, πράγματι είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτούς… Το ίδιο συμβαίνει ακριβώς και με τον Σπαγγαδώρο που τον συζητάμε στο θέμα: Σπαγγαδώρος βιογραφία; - #2 από chrispanag