Παραλιες

http://www.youtube. com/watch? v=oxJpuNBHai0&eurl=http%3A% 2F%2Fsalata% 2Ewordpress% 2Ecom%2F

απίστευτο αλλά και τρομακτικό! πριν 15 χρόνια το βλέπαμε στις κωμωδίες και γελούσαμε και τώρα μας έχουν πείσει ότι αυτό ειναι το φυσιολογικό…
:mad:

Απολαυστικό και συγχρόνως τραγικό. Το ανέκδοτο του τρελού επιστήμονα είναι σήμερα πραγματικότητα!
Η πλάκα είναι στο σημείο:
“Θα έχετε και παιδικά εισιτήρια;”.
“Φυσικά!”.

Εδώ η πραγματικότητα ξεπέρασε το αστείο. Σε πολλές παραλίες δεν υπάρχει “παιδικό”. Μετράνε μόνο κεφάλια.
Επειδή τυχαίνει να αγαπώ τη θάλασσα, να έχω μεγαλώσει δίπλα της (να μην πω “μέσα της”) και να συνεχίζω ακόμη -όταν πια μπορώ- τα ταξίδια φυγής από την καθημερινότητα προς το απέραντο γαλάζιο, μέσω του ψαρέματος, ζω συχνά αυτή την απέραντη ασυδοσία.
Κι όμως:
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να απαγορεύσει την πρόσβαση του πολίτη στη θάλασσα. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να “ελέγξει”, να διαχειριστεί, να κάνει οτιδήποτε σε σχέση με τις ακτές της χώρας. Το Σύνταγμα αναφέρει ΡΗΤΑ ότι οι ακτές της χώρας ανήκουν στο ελληνικό έθνος. Πράγμα που σημαίνει ότι ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ έχει δικαίωμα να θέσει οποιονδήποτε περιορισμό.
Ξεφτιλίζοντας το -δικό τους- Σύνταγμα, όλες οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο κι ύστερα, πουλούν (ή χαρίζουν) νησιά σε εφοπλιστές, παραλίες σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, επινοικιάζουν μαρίνες που φτιάχτηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Γι’ αυτό άλλωστε τους επιλέγει κάθε φορά ο ελληνικός λαός. Ετσι δεν είναι;