Θετω ενα ερωτημα επι ταπητοσ

Τώρα την καλοκαιριά κι όπως θα ανοίξει σιγά σιγά ο καιρός, δεν νομίζω πως θα διαφωνήσει κάποιος αν πώ πως είναι ωραίο το σκηνικό ενός σαββατόβραδου, δροσερού όπου παρέα, μουσική και κρασοουζοτσιπουρομεζεδοκατάσταση αναμιγνύονται σε σωστές δόσεις και προκύπτει ένα νοστιμότατο μίγμα.

Τίθεται λοιπόν ένα ερώτημα. Κι αν δεν τίθεται,το θέτω εγώ. Που μπορούν αν λάβουν χώρα τέτοια σκηνικά εντός του “πανέμορφου” λεκανοπεδίου μας? Ποιά μαγαζιά μπορούν να γίνουν τα στέκια μας αυτό το “σφιξ” καλοκαίρι που μας σιμώνει? Και για να ακούσουμε αλλά και για να παίξουμε…

Και γιατί να καθίσετε εντός λεκανοπαιδίου Αττικής και να μην έρθετε μια βόλτα στο λεκανοπαίδιο Εορδαίας(Πτολεμαίδα δηλαδή)?Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε?

Θέτω
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) τα πράγματα είναι δύσκολα στην Αθήνα το καλοκαίρι. Οι μουσικοί μετακομίζουν προς τις θάλασσες και τα νησιά…

Και πολλα δε ζητας , αλλα ουτε και λιγα …
Εισαι ελευθερος κι ωραιος , πηγαινεις οπου θελεις και ολα καλα …
Οταν υπαρχουν ομως υποχρεωσεις , οικογενεια , εργασια κλπ , δυσκολευουν τα πραγματα …
Ετσι καταληξαμε μια φορα το χρονο σε μαζωξεις σαν της Πτολεμαιδας , Ναουσας , Θεσ/κης
και οπου βολεψει τους μεν και τους δε , αυτη ειναι η πραγματικοτητα καλε μου φιλε , δυστυχως …:106:

Πολύ καλός ο προβληματισμός σου και ειδικά για όσους μένουμε Αθήνα και …τον Αύγουστο!!
Δύο στέκια (φτηνά και εξοχικά…) θα μπορούσαν να είναι το Σκοπευτήριο του Σχιστού και η ΄"παράγκα" στο λιμάνι του Περάματος όπου είχαμε κάνει ωραία γλέντια σε προηγούμενες μαζώξεις του φόρουμ. Οι χώροι αυτοί προσφέρονται γιατί και δεν υπάρχουν γείτονες για να διαμαρτυρηθούν για τη φασαρία και είναι φτηνά κουτουκάκια (υπολογίσιμος παράγοντας εν μέσω οικονομικής κρίσης…).
Περιμένουμε να ακούσουμε και άλλες εναλλακτικές προτάσεις …

Το σκοπευτήριο το εντοπίζουμε εύκολα?
Η παράγκα είναι καθόλου κοντά με το γλάρο?.

Για το Σκοπευτήριο παραθέτω τις πληροφορίες από την προηγούμενη συνάντηση :

( “στο σκοπευτήριο του κυνηγητικού συλλόγου ΠΕΙΡΑΙΑ, στο όρος ΑΙΓΑΛΕΩ. Η πρόσβαση είναι από την Λεωφόρο ΣΧΙΣΤΟΥ, με κατεύθυνση από ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ προς ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, στα φανάρια του ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ (είναι τα επόμενα φανάρια, μετά εκείνα του διαδημοτικού νεκροταφείου, εκεί που τελειώνει το παζάρι της Κυριακής για όσους ξέρουν), κάνουμε δεξιά, και στην πρώτη διχάλα που βρίσκουμε ακολουθώντας τον δεξιό δρόμο, μετά από 100 μέτρα στο αριστερό μας χέρι , είναι το σκοπευτήριο.”)
Η “παράγκα” βρίσκεται λίγο μετά το “Γλάρο” δεξιά.

Αφού στην Πτολεμαΐδα δεν έχει θάλασσα, τότε ας το κανονίσουμε για Μεσολόγγι:)

Ένα μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να γίνει στέκι βρίσκεται δίπλα στο γκολφ της Γλυφάδας. Εκεί στρίβοντας σε μια αυτοσχέδια ταμπέλα-πύλη που γράφει Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων ψαράδων Αλίμου, μπαίνεις σ’ένα χωματόδρομο που καταλήγει σε μια μικρή μαρίνα δίπλα σ’ένα καναλάκι με πάπιες και βατράχια. Από φαγητό παίζει ό,τι βγάζουν και τηγανίζουν ή ψήνουν οι ψαράδες (έχω και τηλέφωνο για συνεννόηση) ή ό,τι φτιάξει η κάθε παρέα αφού προσφέρουν το κουζινάκι τους. Από ποτά υπάρχουν μπύρες και αναψυκτικά προς πώληση, τα υπόλοιπα επίσης τα βάζουμε εμείς. Έχω παίξει πολλές φορές με παρέες εκεί, και με θέα τα φωτισμένα παράλια μέχρι τον Πειραιά από τη μία και μέχρι τη Βουλιαγμένη από την άλλη. Αυτοί είναι μερακλήδες κι εμείς νιώθουμε αυτόνομοι φιλοξενούμενοι… Όνειρο!

Δεν έχει θάλασσα αλλά έχει μπόλικο κάρβουνο για να ψήνουμε μέρα και νύχτα.

Μην ξεχνάς Πελαγία ότι είμαστε 1 ώρα μακριά από την Θεσσαλονίκη, 1,5 από τα Ιωάννινα και 1,5 από Λάρισα.Για εσάς ειδικά που για να κάνετε μια δρομή λίγων χιλιομέτρων σε πολύ παραπάνω ώρα από ότι εμείς,δεν είναι τίποτα για εσάς μια βόλτα προς τα εδώ.

Ωραία. Χαίρομαι που υπάρχει ανταποκριση. Νομίζω πως πρέπει να συνεχίσει η αναζήτηση στεκιών αλλά, και με την πρώτη ευκαιρία, να κανονιστεί η πρώτη συνάντηση για το θέρος.

Πελαγία και Gilles, μακάρι να τα κανονίσουμε έτσι και να βοηθήσουν οι συνθήκες ώστε να γίνονται πανελληνίως μαζώξεις σε διαφορετικό τόπο κάθε φορά.

σχιστό, πέραμα, γλυφάδα… απ’τα ψηλά στα χαμηλά!
πάμε και στην καλοπούλα στον υμηττό (δημοτικό αναψυκτήριο καισαριανής νομίζω), είχα πετύχει και μια παρέα παππούδια με τζουράδες πριν δέκα χρόνια. επίσης πικ-νικ στην πάρνηθα με όργανα.
επαναφέρω την προτασή μου για πλατεία ή παραλία σκέτη, τώρα την καλοκαιριά δεν έχουμε ανάγκη τα μαγαζιά, έτσι;

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε! Και αν γίνονται το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα οι εξοχικές συναντήσεις… δε θα χάνουμε και τον ύπνο μας!! Όσο για τις παραθαλάσσιες συναντήσεις, μόλις ζεστάνει ο καιρός κάνε πρόταση…

“Ένα μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να γίνει στέκι βρίσκεται δίπλα στο γκολφ της Γλυφάδας…
μια μικρή μαρίνα δίπλα σ’ένα καναλάκι με πάπιες και βατράχια. Από φαγητό παίζει ό,τι βγάζουν
και τηγανίζουν ή ψήνουν οι ψαράδες… με θέα τα φωτισμένα παράλια μέχρι τον Πειραιά από τη
μία και μέχρι τη Βουλιαγμένη από την άλλη…”

To ιδανικό μέρος για θερινό ρεμπέτικο beach-party!!!