Κύκλος μαθημάτων για το αστικό λαϊκό τραγούδι

Αυτό το χειμώνα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών (Βουλγαροκτόνου 23, Εξάρχεια), θα παραδόσω μία σειρά μαθημάτων με τίτλο “Το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι, ρεμπέτικο, σμυρναίικο και συγγενικά”. Θα είναι μία παρουσίαση όπου θα αναλυθούν ιστορικά στοιχεία, κατηγορίες, περιοδολόγηση, εξέλιξη και επιδράσεις από τον 19ο αιώνα μέχρι περίπου τα μέσα της δεκαετίας 1950.

Πρόκειται για ένα κύκλο διάρκειας τριών μηνών, με ένα δίωρο μάθημα ανά εβδομάδα (κάθε Δευτέρα βράδυ, 8 – 10 μμ, από 22 – 11- 2010 μέχρι 7 -2 2011). Το κόστος συμμετοχής είναι 240 Ευρώ.

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ας μου στείλει πμ ή ας τηλεφωνήσει στο 210 9333354.

1 «Μου αρέσει»

θα υπάρχουν σημειώσεις? στην τιμή αυτή τι περιλαμβάνεται ? για διευκρινίστε μας, αν θέλετε

Το πρόγραμμα των δίωρων μαθημάτων υπάρχει εδώ:

Οι παραδόσεις θα γίνονται προφορικά, με παράλληλη παρουσίαση εικόνων και μουσικών παραδειγμάτων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κρατούν σημειώσεις ή να ηχογραφούν, καθώς και να υποβάλλουν ερωτήσεις. Το κόστος καλύπτει τα γενικά έξοδα και την αμοιβή του διδάσκοντος και δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Από όσο μπορώ να ξέρω είναι η πρώτη φορά που γίνεται έτσι οργανωμένα ένα τέτοιο “σεμινάριο”. Στα τμήματα Μουσικολογικών Σπουδών των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε τέτοια θέματα και την ελευθερία να διερευνήσουν όψεις που οι “κυρίαρχες αφηγήσεις” έχουν “κλειδώσει” από χρόνια. Γιατί ο Νίκος ο Πολίτης μας έχει πει οτι θα υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν θέματα που θα προκύψουν κατά την πορεία του σεμιναρίου. Θα είναι δηλαδή μια συλλογική δουλειά αυτομόρφωσης και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα προκύψει.

Καλή αντάμωση λοιπόν εκεί με όσους και όσες ενδιαφέρονται!

τους βρίσκουμε σε νεα διεύθυνση

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Αριστοτέλους 47-49, 2ος όροφος, γραφείο 14
(κοντά στην πλατεία Βικτωρίας)

210.3613898

transcultural@outlook.com.gr

η “αρχική” διεύθυνση ειναι

υπαρχουν πάμπολλα εκδοθέντα εκεί .
(μελέτες, CD κτλ)

π. χ