Παρακαλώ... ήχος με γλύκα

Εχουν ακουστει πολλες αποψεις ,σχετικα με το πως μπορει κατασκευαστικα να επιτευχθει μεσος, μπασος, οξυς, κτλ, ηχος σε ενα μπουζουκι, κατα την κατασκευη του.

Εχει επισεις υποθει πολλες φορες, πως καθε κατασκευαστης “βγαζει” τον δικο του χαρακτηριστικο ηχο.

Για το πως επιτυνχανεται κατασκευαστικα ο γλυκος ηχος σε ενα μπουζουκι ( οπως ο ηχος του παλιου μπουζουκιου του zabe, πριν την αλλαγη του καβαλαρη του), δεν βρηκα καποιο σημαντικο ποστ.

Υπαρχει συνταγη χρησης ξυλων και τοποθετησης καμαριων κατα τετιοιο τροπο ωστε το μπουζουκι να βγαζει τον επονομαζομενο " γλυκο ηχο" ?

Μπορει καποιος να μας δωσει τα κυρια στοιχεια μιας επιτυχημενης συνταγης?

Ευχαριστω

Μαλλον δεν θα πάρεις απάντηση στο ερώτημα σου γιατί υποθέτω ότι δεν υπάρχει, αν κατάλαβα καλά.

Αν και οι κατασκευαστές θα σου απαντήσουν εγώ πιστεύω ότι το ερώτημα σου μοιάζει με το εξής: πως μπορώ να κάνω ώστε να παίζω το μπουζούκι με γλύκα. Υπάρχουν τεχνικές, ναι, αλλά ο παίχτης είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Ετσι πιστεύω ότι είναι και με το μπουζούκι. Υπάρχουν ξύλα, σκάφη αλλά… τη γλύκα τη δίνει ο οργανοποιός με το ταλέντο του.

Κατά αυτήν την έννοια, η επιτυχημένη συνταγή είναι ο ίδιος ο μάγειρας!! Απ’ότι έχω καταλάβει, οι τελικές ρυθμίσεις είναι αυτές που δίνουν τον ζητούμενο ήχο, αυτό που λένε οι Γάλλοι le coup d’oeil, και καμμιά φορά βγαίνει άλλο από αυτό που θέλει ο οργανοποιός, είτε καλό, είτε κακό.

Να με συμπαθάνε οι οργανοποιοί που μπήκα στα χωράφια τους, και ας με διορθώσουν εαν έδωσα λανθασμένες πληροφορίες.

Χα χα το μπουζουκι σε πληροφωρω ειναι ακομα γλυκο, μετα απο μια μικρη ρυθμιση που μου ξαναεκανε ο Παναγιωτης στον καβαλαρη. Πιστευω οτι αυτη η γλυκητητα βγαινει κατα ενα τεραστιο ποσοστο απο το χερι!!! Κανενα οργανο δεν ειναι κακο. Σε διαβεβαιωνω οτι το συγκεκριμενο μπουζουκι το χω δωσει σε πολλους να παιξουν και σε χερια που δεν εχουν πειρα και ακουσματα, μου ακουγοτανε σαν ενας απλος κουβας απ το μοναστηρακι, και δεν υπερβαλω καθολου.

Χχαχαχαχαχαχαχα…
“Σε διαβεβαιωνω οτι το συγκεκριμενο μπουζουκι το χω δωσει σε πολλους να παιξουν και σε χερια που δεν εχουν πειρα και ακουσματα, μου ακουγοτανε σαν ενας απλος κουβας απ το μοναστηρακι, και δεν υπερβαλω καθολου.”

Ελπιζω να μην κρυβονται πισω απο τα λογια σου η απιστετυτη προσωπικοπαρταρα μου…Κυριως για το “πειρα”…Α ρε Ηλια ζημιες εκανες!!!

Η αληθεια ειναι οτι δεν σκεφτομουνα εσενα οταν εγραφα!!! Αν κι εσυ εχεις δρομο μπροστα σου και το ξερεις μιας κι εχεις δωσει πιο πολυ βαση στην κιθαρα και στον μπαγλαμα. Αλλα ποτε δεν ειναι αργα και ολα εξαρτωνται απο σενα, κι αυτο το ξερεις!!! Επισης ξερεις οτι μου χρωστας μια logo αλλα συνεχεια το ξεχνας, χα χα χα χα!!!

Ελπιζω δηλαδη να μην το λες για μενα,χαχα!

Παιδιά, όχι chat στο φόρουμ.