Παραδοσιακό Βιολί, Εκμάθηση μέσω Εγχειριδίου

Καλημέρα,
Αναζητώ ένα βιβλίο εκμάθησης βιολιού. Προσωπικά θα επικεντρωθώ στο παραδοσιακό βιολί όμως χρειάζομαι κάποιο εγχειρίδιο ώστε να ξεκινήσω καθώς θα προσπαθήσω να μάθω άνευ δασκάλου. Πρόσφατα αγόρασα το βιβλίο του Βασιλάκη (το παρόν: https://fagottobooks.gr/el/2621-paradosiako-bioli.html) όμως θεωρώ ότι είναι ένα βήμα μπροστά από αυτό που αναζητώ.
Κάθε απάντηση δεκτή :slight_smile:

Δεν υπάρχει βιβλίο να εξηγεί επαρκώς την τεχνική του βιολιού.Θα ήταν πολύ δύσκολο να μάθεις εντελώς μόνος σου καθώς τα πρώτα βήματα απαιτούν πειθαρχία στην τεχνική αλλά και το όργανο το ίδιο χρειάζεται προσοχή στο στήσιμο και ρυθμίσεις.
Καλύτερα να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον βιολιστή.Θα σου γλυτώσει άπειρες ώρες και θα σου επιτρέψει να προχωρήσεις πιο γρήγορα.

2 «Μου αρέσει»

φίλε μου καλώς ήρθες!
διάλεξες το πιο δύσκολο όργανο, οπωσδήποτε βρες κάποιον δάσκαλο. αν ήταν μπαγλαμάς ή κιθάρα θα σου έλεγα να σου δείξει κανένας φίλος. από βιβλία και ίντερνετ δεν έμαθε κανείς σωστά, μόνο παρακολουθώντας παίχτες γίνεται δουλειά (αυτό που λέμε αυτοδίδακτος).
καλή αρχή!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ και για το καλωσόρισμα και για τις απαντήσεις σας αρχικά.
Τυχαίνει να είμαι σε συχνή επικοινωνία με άνθρωπο που παίζει βιολί χρόνια οπότε για τυχόν πληροφορίες έχω άνθρωπο να απευθυνθώ. Συμφωνώ ως προς τη δυσκολία του οργάνου, όμως θέλω το προσπαθήσω καθώς βλέπω λιγάκι διαφορετικά τη μουσική και υπάρχει και μια παράδοση στη παραδοσιακή μουσική όσο αφορά την εκμάθηση. Συνοπτικά, θέλω να πορευτώ αρχικά μόνος και αν συναντήσω δυσκολίες να απευθυνθώ κάπου αλλού, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας και είμαι ανοικτός και σε άλλες ιδέες. :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Ο τρόπος εκμάθησης παραδοσιακής είναι όντως διαφορετικός απο το κλασικο ωδείο με τις τάξεις και τα διπλώματα. Και στην παραδοσιακή όμως αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να καθίσουμε δίπλα σε κάποιον καλό και να “κλέψουμε” ότι προλάβουμε.Στην Τουρκία, το λεγόμενο meşk είναι ακριβώς αυτό: Ο δάσκαλος παίζει και οι μαθητές παραμένουν δίπλα του μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Όπως και να χει, αν έχεις,ως αρχάριος, συγκεκριμένες τεχνικές ερωτήσεις για το βιολί και τις ρυθμίσεις του, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις. Δεν είμαι παραδοσιακός βιολάτορας αλλα κάτι σκαμπάζω απο το όργανο.

3 «Μου αρέσει»