Βιβλίο εκμάθησης και youtube, ή δάσκαλος;;

Ειμαι 30 ετων και αποφασισα να μαθω μπουζουκι (τωρα γεραματα μαθε γερο γραμματα)… ερωτευτικα σφοδρα ενα μπουζουκι λοιπον το οποιο αγορασα μετα κοπων και βασανων (αξιζε ο κοπος βεβαια) δεν υπαρχει λογος να πω τιμες,απο που κτλ γτ εμενα προσωπικα μ αρεσει και ο ηχος του και το συνολο του σαν μουσικο οργανο! το θεμα λοιπον ειναι το εξης ξεκινησα με καποια βιντεο στο Youtube και δεν μπορουσα να καταλαβω και πολλα βρηκα ενα βιβλιο αλλα και παλι μου φαινονται μπερδεμενα καποια πραγματα! η ερωτηση μου ειναι η εξης… υπαρχει καποιο βιβλιο πολυ καλο που βοηθαει?? η καλο θα ηταν να βρω καποιο δασκαλο να με μαθει καλυτερα?? στο οδειο μαθαινει καποιος η καλυτερα σε δασκαλο κατ οικον?

Περί ορέξεως … Καλορίζικο και καλά γλέντια. Εάν θες ανέβασε φωτογραφίες να το “χαζέψουμε” και εάν μπορείς και κάποιο ηχητικό.

Υπάρχουν αρκετά πολύ καλά βιβλία, όμως το πρακτικό του πράγματος δε μαθαίνεται μέσα από εικόνες και βιντεάκια. Τα βιβλία είναι καλά για τη θεωρία που είναι εξίσου χρήσιμη με την πρακτική εξάσκηση. Όσο για τίτλους από καλά βιβλία θα αναφέρουν παρακάτω άλλοι που είναι πιο “αρμόδιοι” και “διαβασμένοι” επί του θέματος!

Και τώρα το “γνωστό ερώτημα”. Καταρχάς να πούμε κάτι. Ο δάσκαλος δε σε μαθαίνει … μόνος σου μαθαίνεις. Ο δάσκαλος σου δείχνει τον σωστό τρόπο και σε βοηθά να εντοπίζεις τα λάθη σου, ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα γρηγορότερα.

Σκεπτόμενος λοιπόν όλα τα παραπάνω, θα σου έλεγα ότι χρειάζεσαι ένα καλό βιβλίο για τη θεωρία και έναν δάσκαλο για να σου λύνει τις απορίες και να σου δείχνει το πρακτικό του πράγματος (πχ σωστή θέση του οργάνου, κράτημα πένας κλπ). Επίσης ένας δάσκαλος μπορεί να εντοπίζει τις αδυναμίες στο παίξιμο σου και με ανάλογες συμβουλές και ασκήσεις να στο βελτιώσει (βλέπε τεχνικές παιξίματος, ασκήσεις δακτύλων-πένας κλπ).
Όσον αφορά το “δάσκαλος κατ’ οίκον” ή “ωδείο”, σκέψου ότι στο ωδείο τα λεφτά είναι λιγότερα αλλά η διδακτική ώρα είναι 45’. Αντίστοιχα σε προσωπικά μαθήματα η διδακτική ώρα είναι ολόκληρη και οι τιμές ανάλογα με τον δάσκαλο κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα.
Προσωπική άποψη, εάν το αντέχεις οικονομικά, διάλεξε έναν δάσκαλο με τον οποίο ταιριάζετε σε θέμα επικοινωνίας - ρεπερτορίου κλπ και καλή αρχή!

όπως τα λέει ο αλέξανδρος. στα πρώτα βήματα χρειάζεσαι κάποιον άνθρωπο (φίλο, δάσκαλο, και τα δύο) για να κάνεις σωστά πέντε βασικά πράγματα που δεν εξηγούνται από βίντεο και βιβλία.
μόνο δυο σημειώσεις, το ωδείο έχει το καλό ότι (οφείλει να) σου βγάζει πακέτο με έξτρα ώρες θεωρία, και επίσης την δυνατότητα για μουσική σύμπραξη με άλλους σπουδαστές. κατά τα άλλα, στο ιδιαίτερο μάθημα επιλέγεις ακριβώς τον δάσκαλο που σου ταιριάζει, και έχεις παραπάνω ώρα στη διαθεσή σου. άσε που πλέον αρκετές φορές η λύση του ιδιαίτερου είναι φτηνότερη από το ωδείο, και πάνε όλα τα χρήματα σ’αυτόν που κάνει τη δουλειά…
καλή αρχή και καλή μελέτη!
νίκος