Τεχνικά χαρακτηριστικά βιολιού

Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούριος στο φόρουμ και αισθάνομαι κατ’ αρχήν την ανάγκη να πω συγχαρητήρια, σε όποιους το εμπνεύστηκαν και το συντηρούν! Είναι ενθαρρυντικό το ότι καταβάλλεται πρασπάθεια για τη διαδυκτιακή προβολή, όσων θεμάτων μπορούν σχετίζονται τόσο με την παραδοσιακή όσο και με τη ρεμπέτικη μουσική.
Παίζω κλαρίνο, αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ και τα ρεμπέτικα. Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να μαθαίνω βιολί από μόνος μου. Αυτό που έχω, δεν ξεπερνά τα όρια των αφετηριακών αναγκών μιας μάλλον διερευνητικής μαθητείας. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τυπικά επιθυμητά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός βιολιού και συμβουλές για την καλή του συντήρηση! Θα ήμουν υποχρεωμένος, σε όποιον μου δώσει λίγη βοήθεια σχετικά με τα παραπάνω!

Μάλλον ζήτησα κάτι δύσκολο! Πάντως, ειλικρινά θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για μένα, αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τα παραπάνω. Βάλτε ρε παιδιά λιγάκι το χεράκι σας μπας και μπορέσω να βρω μια άκρη!

Μα, καλά, τελείως τον είχαμε φτύσει τον άνθρωπο;

2 «Μου αρέσει»

Κρίμα ο άνθρωπος όντως.Το είπε και με παράπονο στο δεύτερο μήνυμα.

Δεν πιστεύω να στήριζε και πολλές ελπίδες. Σήμερα θα έβρισκε απαντήσεις. Το 2005 όλα ήταν αλλιώς: και το φόρουμ, και το ίντερνετ, και το ρεμπέτικο!

Η αλήθεια είναι ότι όταν, το 2005, έρχεσαι στο Ρεμπέτικο Φόρουμ και δηλώνεις πρώτον: παίζω κλαρίνο και δεύτερον: μαθαίνω και βιολί, δεν θα βρεθούν και τόσοι πολλοί που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν….

το βιολι ειναι ο βασιλιας τον οργανων. εδω μεσα μαλλον μονο με τα παλιοξυλα ασχολουμεθα… :smirk:

Δεν έχεις, παρά να παρατήσεις αυτό που μέχρι σήμερα κάνεις και να μάθεις βιολί! Γιατί έχασες ήδη τόσο χρόνο;

[η διαφορά πάντως, μεταξύ παλιόξυλων και βιολιού (που κι αυτό, ξύλινο είναι) βρίσκεται στο δοξάρι]

το 'χω κανει απο χρονια…

1 «Μου αρέσει»