Παλιό Ελληνικό κιθαρόνι.... αναζήτηση κατασκευή

Θα με ενδιέφερε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει να ανακαλύψω τον κατασκευαστή του οργάνου και κατά προσέγγιση την χρονολογία κατασκευής.Γνωριζω ότι το όργανο το είχε ένας κύριος που δεν είναι πλέον στη ζωή ο οποίος ζούσε στη Θεσσαλονίκη.Επισης υπήρχε στην κατοχή του ένα μαντολίνο με ταμπέλα από κάποιο οργανοποιείο <<Απόλλων>> με ημερομηνία 1983 (αν θυμάμαι καλα )αν αυτό βοηθάει σε κάτι αλλά έχω την εντύπωση ότι η κιθάρα είναι αρκετά παλιά και δε ξέρω την περίοδο που λειτουργούσε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής.επισης η ταμπέλα δεν είναι απίθανο να μπήκε σε επισκευή.Να πρσθεσω οτι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει αλλαχτει η γεφυρα και σιγουρα η κιθαρα εχει βαφτει πισω εκ των υστερων μαυρη!ευχαριστω εκ των προτέρων, οποιαδήποτε πληροφορία ή εκτίμηση θα βοηθούσε…!!!

1 «Μου αρέσει»

το οργανοποιείο “Απόλλων” ήταν στη Χαριλάου και έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν ο Μάνος (Μανώλης) Παρασκευάς.
Ο ίδιος έχει μεταφερθεί στην Σίνδο, αλλά το οργανοποιείο έχει αλλάξει όνομα.
Αυτή είναι η σελίδα του στο faceebook

κι εδώ κάποια τηλέφωνά του από το “Απόλλων”, δεν ξέρω αν ισχύει το κινητό αλλά δοκίμασε. (#22)

κάπου είχα σημειωμένο ένα τηλέφωνο αλλά δεν το βρίσκω τώρα, αν το βρω αργότερα θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ,πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του.Ξερείς αν ο άνθρωπος αυτός είναι της οικογένειας του οργανοποιείου ή απλά αγόρασε την επιχείρηση? (Βέβαια δεν αποκλείεται η κιθάρα και ίσως και το μαντολίνο να μην ήταν του συγκεκριμένου οργανοποιείου αλλά ίσως αναγνωρίσει κάτι ή με βοηθήσει με πληροφορίες)

χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος (πάνε πάρα πολλά χρόνια ~ 1983-4 ?), θυμάμαι να έχω γνωρίσει στον “Απόλλωνα” έναν μεγάλης ηλικίας (ήδη τότε) οργανοποιό και τον Μάνο ως τεχνίτη (?) - τέλος πάντων νομίζω ότι τότε δεν ήταν ιδιοκτήτης. Έχω την εντύπωση ότι το οργανοποιείο “πέρασε στα χέρια του” σαν φυσική συνέχεια, χωρίς να είναι της οικογένειας, αλλά όπως είπα δεν είμαι σίγουρος για όλα αυτά. Διατηρήσαμε κάποια χαλαρή σχέση και ξέρω (από άλλους φίλους) ότι έχει επισκευάσει διάφορα παλιά όργανα (έχω δει κα κανα δυο, τα συγκεκριμένα όχι ιδιαίτερης αξίας από την κατασκευή τους).
Είναι συγκροτημένος άνθρωπος και παρ’ ότι σχετικά νέος δουλεύει πολλά χρόνια, αν το συγκεκριμένο όργανο έχει περάσει από το μαγαζί πιστεύω θα το θυμάται.
το τηλ. 6937434911

Το σημαντικό είναι ότι μάλλον όπως λες συνυπήρχαν οπότε αν είναι δικής τους κατασκευής ή έστω αν πέρασαν για επισκευή μπορεί να το θυμάται.βαζω φωτογραφίες και του μαντολίνου…

ευχαριστω…!!!