Ο Μπακαλογατος στην Καλαμαρια

Πεμπτες με Σαββατα στον Μπακαλογατο, στην Καλαμαρια (Καπεταν Γκονη 8, καθετα στη Σοφουλη), ρεμπετικο και λαικο προγραμμα…
Προκειται για ενα ωραιο μαγαζι - ταβερνακι, πολυ ζεστος χωρος, με καλες τιμες!
(υ.γ. η αφεντια μου Πεμπτες και Σαββατα)

Πεμπτες: Κων/νος - μπουζουκι , Χρηστος - κιθαρα
Παρασκευες: Θεμης - μπουζουκι (εξαιρετικος!), Αλεξης - κιθαρα, Σοφια - φωνη
Σαββατα: Κων/νος - μπουζουκι, Αλεξης - κιθαρα, Σοφια - φωνη

τηλ.επικοινωνιας: 2315 319719

Υ.Γ: και ενας χαρτης που βρηκα προχειρα: http://www.clickatlife.gr/place/geusi/mpakalogatos/thessaloniki?id=3471&t=0

Πήγα χθες στον Μπακαλόγατο και πραγματικά είναι όπως τα λέει ο guvs. Ταβερνάκι σωστό με ωραία ατμόσφαιρα και καλή κουζίνα (ό,τι δοκίμασα τελοσπάντων). Οι τιμές ίσως είναι ελάχιστα τσιμπημένες για τα οικονομικά φοιτητών αλλά για τους υπόλοιπους είναι μάλλον καλές. Για περισσότερα δείτε και εδώ (ο χώρος είναι καλή περίπτωση και για καμιά μάζωξη).

Ο Κωνσταντίνος στο μπουζούκι απολαυστικότατος. Θαυμάζω την ευχέρεια που έχει στην απόδοση οποιουδήποτε κομματιού (ακόμα κι αν το δημιούργησε εκείνη τη στιγμή :089:). Ο Χρήστος στο μπασοκίθαρο είναι απλά εξαιρετικός με μεγάλο ρεπερτόριο και πολύ καλή φωνή. Σημαντικό επίσης ότι και τα δύο παιδιά έχουν σοβαρές φωνητικές ικανότητες με αποτέλεσμα να χορτάσουμε διφωνίες. Πάντα τέτοια μάγκες!

Υ.Γ. Όσοι έρχονται από κέντρο Θεσσαλονίκης μπορούν επίσης να πάρουν το λεωφορείο 6 και να κατέβουν στη στάση Καπετάν Γκόνη που βρίσκεται κυριολεκτικά δυο βήματα πριν το μαγαζί.

Και καποια βιντεο απο την περασμενη Πεμπτη :

Αιντες ρε κολλητεεεε!!!Πολυ ωραια ρε παιδια,ζηλευω γαμωτο…Εχω δουλεια για το καλοκαιρι φαινεται,καινουρια τραγουδακια κτλ κτλ…

μπράβο ρε παιδιά! ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που άκουσα το “θάρθει μια μέρα να πονάς” και το “δυο χρόνια με κολάκευες”. τον κωνσταντίνο τον ήξερα (δυστυχώς όχι από κοντά), αλλά και ο χρήστος δεν πάει πίσω. μπασοκίθαρο που πατάει γερά, και όργανο που θα ήθελα να ήξερα κατασκευαστή αν γίνεται.

και στη θεσσαλονίκη από βαβούρα καλά πάτε…

Στο ειπα Γιαννη πως εχεις δουλεια μπολικη, χαχαχα!

Νικο, ειχα κατεβει αθηνα, αλλα δεν σε πηρα (μαλακια μου). Το οργανο του Χρηστου ειναι δεκαετιας 50-60 πανω κατω, αγνωστου κατασκευαστη και προελευσεως. Σκεψου τα πλαϊνα της και η πλατη ειναι απο κοντρα-πλακε. Ειναι σκληρη κιθαρα, απο τις πιο δυσκολες που εχω παιξει. Πρεπει να βρεις τον τροπο να την παιξεις, γιατι ζοριζει αρκετα…

Υ.Γ: Τι,μονο οι Αθηναιοι εχετε το προνομιο της βαβουρας;; Και εδω πανω τα ιδια ειναι…και σκεψου ειναι Πεμπτη, πιο χαλαρη μερα δηλαδη…

σχεδόν όλες τότε κόντρα-πλακέ ήταν, μην σε ανησυχεί αυτό. αν είναι από οξιά να σε ανησυχεί, φτηνοκατασκευή σαν τη δικιά μου (ρώτα τον πελοποννήσιο που την είδε). οι καλοί κατασκευαστές-επισκευαστές που έχετε εκεί πάνω τί λένε;
όποιος κάνει βαβούρα αυτός χάνει, αλλά και όποιος έρχεται αθήνα ινκόγκνιτο επίσης χάνει! άμα ξανάρθεις κανονίζουμε συνάντηση για να παίξουμε και να χαρούμε τα όργανα που κάθονται σπίτι.

Tο θεμα ειναι οτι αποδιδει εξαιρετικα, και σαν σκαρι ειναι πολυ γερη. Απ’ οσο ξερω για σερβις, κλπ. που την εχει παει, δεν ειχε κανενα προβλημα ουτε με τα ξυλα ουτε με την συμπεριφορα.
Το δις εξαμαρτειν, ουκ ανδρος σοφου…οταν ξανακατεβω θα φροντισω να σε παρω απο πριν!

Aλλο ενα βιντεο, το τραγουδι ξεκιναει μετα το 1ο λεπτο.

Μπράβο μάγκες.
Ενημερωτικά, το Γιουτιουμπι σου δίνει δυνατότητα περικοπής των βίντεο (και μετά τη μεταφόρτωση, πηγάινοντας στην “επεξεργασία”, οπότε αφαιρείς αν θες ό,τι δεν θες να φαίνεται:089:

Μ’επιασες αδιαβαστο, και κοκορευομαι οτι την ξερω την ρημαδα την τεχνολογια… Νομιζω κατι εκανα τωρα, ευχαριστω πολυ Μπαμπη!

Υ.Γ: οκ, το αλλαξα, ευχαριστω και παλι!

Μπράβο παιδιά! Ελπίζω στα κοντά να σας ακούσω και ζωντανά

Με χαρα να τα ξαναπουμε!

Περάσαμε υπέροχα στον “Μπακαλόγατο” και παρ`όλη την οχλαγωγία,
ξορκίσαμε το κακό και είπαμε τα δικά μας !

Ο Κωνσταντίνος (guvs), έχει ξεφύγει “αλματωδώς” και στο παίξιμο
και στην μεγάλη γκάμα των τραγουδιών (τα πιάνει στο φτερό) !
Και τα τρία μέλη του “Σαββάτου” είναι απίθανα στο δέσιμο τους !
Η Σοφία (τραγούδι) έχει υπέροχη φωνή ! Το φαγητό εξαιρετικό και οι τιμές
λογικές… Το ταβερνάκι ζεστό, όμορφα διακοσμημένο και πολύ καθαρό !

σημείωση : Κωνσταντίνε, είδα τα βιντεάκια που ανεβάσατε…! :088:
Τον Χρήστο, δε θα τον γνώριζα, ένεκα τα γένια… :082:
Η επόμενη συνάντηση μας, κάποια Πέμπτη, να είστε όλοι καλά, ευχαριστούμε ! :109:

Ειναι που εχεις την ικανοτητα να μας φτιαχνεις τη διαθεση! Για ποτε πηγε 2 δεν καταλαβαμε! Μας ανοιξες την καρδια Πελαγια μου, το ξερεις! Οποτε θες μας ερχεσαι, εισαι ΠΑΝΤΑ καλοδεχουμενη και ευπροσδεκτη! Μη σου πω οτι ισα-ισα σε θελουμε και πιο πολλες φορες!

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε μου, τα λόγια σου με τιμούν…