Ουτι απο τουρκια

Στο γαμηλιο ταξιδι μου στην πολη αγορασα ενα ουτι που απο εμφανιση σκιζει.Απο ηχο ειναι αρκετα καλο αν και θελει ψιλοβελτιωσεις γιατι οι δυο συρματινες χορδες του ( πανω-πανω) τριζουν.Αυτο δεν ειναι προβλημα θα του ξηγησω το ονειρο εγω, κατσε να ξεμπερδεψω με την δουλεια.Ουτι δεν ξερω ουτε πως το πιανουν,αλλα το πηρα λογο της τιμης του 120e.Αρχικη τιμη ο …γειτονας ηθελε 480, σε euro παντα.
Το εφερα λοιπον στην πατριδα,το κουρτισαμε το επαιξε ο βασιλαρας,ολα καλα.και τωρα που το εχω παρατησει ξεκουρτιστο 4 μηνες παρατηρω οτι το καραολο σαν να τραβαει προς τις κουρτισμενες συρματινες χορδες.Σε ελεγχο με το χερι βλεπω οτι το καραολο εχει ελαστικοτητες δεξια και αριστερα.Και ρωταω λοιπον…ετσι ειναι τα καραολα στα ουτια, με ελαστικοτητες?Θα πρεπει δηλαδη να κανω κουμαντο να το εχω παντα κουρτισμενο, η ειναι ετσι αφου ειναι ενα φτηνο οργανο? ειλικρινα ξερω απο οργανα και δεν προκειτε για φτηνιαρικο τουριστικο οπως τα μπαγλαμαδακια στο μοναστηρακι.Αυτα …αν καποιος ξερει κατι ειμαι ολος αυτια. Η μια φωτο ειναι απο το ουτι και η αλλη απο επισκεψη στο Γεντι-κουλε

Εγω πιστευω οτι ο γειτονας κατι ηξερε που συμφωνησε στα 120 ευρωπουλα…Βεβαια για τα λεφτα του,θα σου προσφερει τα αναλογα.

Ας ειναι…ο μπατζανακης μου αγορασε ουτι απο μαγαζι στην αθηνα,ο οποιος τα φτιαχνει παραγγελιες στην τουρκια,το πληρωσε 450e και ενω εχει καλο ηχο,αρχισε να σκορπαει εδω κι εκει.Τι θελω να πω…αρχικα παρουσιασε 3 ξεκολημενες δουγιες, μετα ενα μικρο ρηγμα στο καπακι που τελικα μεγαλωσε κι αλλο, στο σημειο που ενονωνται τα δυο κοματια ξυλου του καπακιου, και τελικα εχει πιασει οοοοοολο το καπακι απο εμπρος μεχρι πισω.Τελος παρουσιασε και το ποιο σοβαρο κατα την γνωμη μου.Αρχισε να σηκωνει τον κατω καβαλαρη ? χορδιερα το λενε ? δεν ξερω , εκει που πιανουν οι χορδες.Εχει σηκωμα τωρα που τα λεμε γυρω στα 2 χιλ.Το βλεπεις ειναι ξεκολημενο απο το καπακι δεν ειναι η ιδεα μου.Εγω ως πιο ειδικος του εχω δωσει κανα χρονο ζωης ακομη,αν και ο bill δεν το παραδεχεται . Οποτε αν ειναι να χασω 120e χαλαλι του του φιλου.Αλωστε καποια στιγμη θα ξαναπαω στην πολη…και θα τον παζαρεψω στα 50 e ,το ενα για να να αγορασω 5

χαχαχαχαχα…σωστος,και πιο λιγα αν μπορέσεις…ακομα καλυτερα.
Τωρα τι να πω για τον μπατζανακη σου? οτι ετυχε?
Αν υποθεσουμε οτι το εχει σε κανονικες κλιματολογικες συνθηκες το οργανο,τοτε ο μαστορας αραιωσε παρα πολυ την κολλα για λογους τσιγκουνιας…χαχαχαχαχα τελικα οι καποιες κατασκευες εχουνε πολυ πλακα…εγω λεω παπουτσι απο τον τοπο σου…!!!

:019:
Ακριβώς την ίδια φωτογραφία εχω και εγω …
Απο Τουρκία (Αιβαλί). Ενα ουτι και ενα σάζι. Συνολο 80 Ευρω (το 2005)…
Δεν τα εχω κουρδίσει ποτέ. Απο εμφάνιση είναι ακριβως τα ίδια.

Τελικά ολοι αγοράζουν οργανα απο Τουρκία σε ταξίδι… :088:

Και γιατι τα αγορασες ρε Γιωργο?Εγω ασχοληθηκα με το GURA-SAZ δηλ τον τζουρα,εβγαλα τους παραπανισιους μπερτεδες,μετρησα και εβαλα και τσαμπουκαδες( σημαδια) ,αλλαξα και χορδες με χορδες τζουρα…και ειναι μια χαρα το οργανακι.Δεν ξερω αν πηρες το ιδιο…το δικο μου δεν ειναι απο τα φτηνιαρικα με τα γυαλιστερα βερνικια, το πηρα απο καλο μαγαζι στην istiklal ,και μολις ακουσε Ελλαδα ο κυριος πηδηξε μεχρι το ταβανι απο χαρα.

Ε… τσαμπα ήταν…
Για ντεκορ περισσοτερο… :082:

Δεν το πηρα απο τουριστικό μαγαζι… Ειχα μπει πολυ μεσα απο την παραλια. Αλλα δε νομιζω να είναι τοσο καλο οσο το δικό σου.
Παντως δεν εχει γιαλιστερα λουστρα κλπ. Δε θα μου αρεσε ουτε εμενα…
Ποιος ξερει… μπορει να το πιασω καμια μερα …
Αλλα ειναι αλλη φιλοσοφια… Χωρις ταστα… θα πελαγωσω… :106: