Μαγκεσ σοσ! αγορα λαουτου

Χαιρετώ…έχοντας κάμποσα χρόνια παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα π στην πλάτη μου παίζοντας metal, έπεσε στα χέρια μου ένας δίσκος του Παπακωνσταντίνου…και το κακό έγινε…
Τώρα θέλω να μάθω ένα παραδοσιακό όργανο και αποφάσισα να αγοράσω στεριανό λαούτο…διαθέτω περί τα 500-800?,
στείλτε γρήγορα γνώμες και πληροφορίες γιατί είμαι ανυπόμονος…
Αύριο νωρίς νωρίς θα πάω στου Μάτσικα…όλοι αυτόν μου πρότειναν…
Λοιπόν???

μια γνωμη ειναι να μη βιαστεις φιλε.περιμενε να σου απαντησουν κι αλλοι ,πιο σχετικοι,τσεκαρε στα θεματα των οργανοποιων,ρωτα και ξαναρωτα και να σαι σιγουρος οτι η υπομονη σου θα ανταμειφθει!καλη επιτυχια και καλο κουραγιο στην στροφη σου !

μπαίνω στρατό ρε μόρτη τον Αύγουστο και θέλω να το καβατζωσω το οργανάκι πριν φ’υγω!
Τελικά θα πάρω Κρητικό…με ενθουσίασε ο μπάσος και επιβλητικός ήχος του…αν και το στεριανό είναι γλυκόπαιχτο και πρίμο…
ο Μάτσικας έχει ένα αρκετά καλό κρητικό με 815 ?..και έχει και μια μαγκιά με άτοκες δόσεις…οπότε μπορεί και να χτυπήσω το αμέσως μεγαλύτερο (των 1.200)
Εννοείται ότι θα πάω και σε άλλους…το απόγευμα έχει σειρά ο Ραπακούσιος!
καμιά άλλη συμβουλή???

Ο Ραπακούσιος που αναφέρεις είναι καλή λύση. Και ο Αλεξανδρής στη Θεσσαλονίκη. Δες επίσης στον Θεόφιλο Μπρα, βγάζει καλά λαουτάκια. Αλλά για κρητικό λαούτο, υπάρχουν και οι κρητικοί οργανοποιοί!

Αλεξανδρης,Ραπακουσιος,Τοφας,Θεοδωρακης[Θεσσαλονικη],ολοι εγγυηση στην ποιοτητα και καλα παιδια.

Ύπάρχει κάποιος από αυτά τα ονόματα που να κατασκευάζει λαούτα και σε τιμές 500-800?;

Δύσκολα. Μ’ ένα τέτοιο μπάτζετ, μήπως να την ψάξεις προς Τουρκία; Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά πολλοί λένε ότι εκεί το καλό πράμα είναι πολύ φτηνότερο απ’ ό,τι εδώ.

Όσο στην Τουρκία θα συνεχίζει η πολύ καλή κατάστση της οικονομίας και της αγοράς, και όσο από την άλλη εμείς εδώ θα συνεχίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους και όχι εμάς τους ίδιους για την (και οικονομική) κατάντια μας, αυτή η διαφορά θα τείνει να μειώνεται. Και εγώ πάντως, δεν νομίζω ότι μπορούν να βρεθούν κατασκευαστές – ονόματα με όργανα σε αυτές τις τιμές.

εχω ακουσει οργανα του μουντακη και του ρομπογιαννακη τα οποια ηταν αξιολογα.κανε μια ερευνα δεν χανεις τιποτα.

Έχω ακούσει κι εγώ για Τουρκία ότι έχουν πολύ καλούς μαστόρους, αλλά ρε γμτ, πώς γίνεται να συνεννοηθείς; Και το βασικότερο, πώς να ξέρεις να βρεις τον σωστό τον μάστορα; Ρωτάω γιατί κι εμένα ένα εκ των ονείρων μου είναι να πάω ένα ταξίδι π.χ. Κωνσταντινούπολη και ν’αγόρασω ένα καλό οργανο από εκεί.
Κατά τ’άλλα οι φθηνές είναι πολύ πολύ χαμηλές, κι επιπλέον υπάρχει και το παζάρι… σε οτιδήποτε! (παλιά ανατολίτικη παράδοση που στη χώρα μας έχει εκλείψει…)

Φίλε Iter Impius καταρχάς καλή θητεία. Δεύτερο, μια συμβουλή, κράτα τα λεφτά, 800 ? είναι πολλά και θα σου χρειαστούν στο στρατό! Ούτως ή άλλως σ’ ένα μήνα που θα μπεις ούτε καν που θα έχεις προλάβει να το παραλάβεις (που λέει ο λόγος) κί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ανυπομονείς ακόμα περισσότερο για τις άδειές σου! Τέλος πάντως, ο,τι και να κάνεις, καλή αρχή σου εύχομαι! Το λαούτο μαμάει!

Άμα φτάσεις μέχρι εκεί, η συνεννόηση δεν είναι πρόβλημα. Δεν ξέρω πώς, αλλά σίγουρα κάπως.

Μα τι ερώτηση! Ρωτάς στο ρεμπέτικο φόρουμ φυσικά.

χαχαχαχ σωστός! πώς δεν το σκέφτηκα! :slight_smile:

Τα λαουτα απο Τουρκια ειναι επιεικως μουφα…εχω πιασει 3,και τα τρια ειναι γιαουρτια με ημερομηνια ληξεως.Καλη θητεια φιλε μου

H αληθεια ειναι πως στην Τουρκια πουλανε πολλα οργανα και φτηνα. Τα περισσοτερα ειναι τα λεγομενα “τουριστικα”. Βεβαια, υπαρχουν και αξιολογοι οργανοποιοι. Ισως αν κανεις ενα ποστ για οργανοποιους στην Τουρκια, να βρεις περισσοτερες απαντησεις. Καλη τυχη και καλη αγορα!

ρε σεις με αυτά που βλέπω το χω ανεβάσει το κασέ μου!
θα δώσω μέχρι και 1200!

Επειδη ομως “ειναι πολλα τα λεφτα (Αρη)”, καλο θα ηταν να το ψιρισεις οσο δεν παει! Αυτη την στιγμη μαζεψες 2 μισθους! Συμβουλη μου ειναι να προσεξεις που και πως θα τα ξοδεψεις…