Ορισμός ρεμπέτικου

Φυσικά και σε συγχώρεσαν οι συντονιστές, Κώστα μου, ή μάλλον δεν ετέθη καν θέμα αφού κι εσύ, ρητορικά το ζήτησες. Σίγουρα πάντως ο άνθρωπος (καλά να ΄ναι, βέβαια!) που άνοιξε το θέμα ακόμα τρέχει, μετά από 148 δημοσιεύσεις 29 μελών σε 3,5 χρόνια, αφού από την δεύτερη και την τρίτη μόλις δημοσιεύσεις δηλώθηκε από τους «ειδικούς» ότι …. Ορισμός ρεμπέτικου, περιεκτικός και γενικά αποδεκτός, δεν υπάρχει. Αυτά το 2015, 45 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση βιβλίου του οποίου ο συγγραφέας αναρωτήθηκε (φαντάζομαι τώρα εγώ….) και αυτός σχετικά.

Όποιος έχει υπομονή και ξοδέψει και τα 61 λεπτά της ώρας (μπράβο, Τεχνολογία!) που χρειάζονται για να διαβαστεί ολόκληρο το θέμα, και καθήσει και διαβάσει και τα υπόλοιπα που ανέφερε ο chrispanag εδώ, ίσως καταλάβει γιατί δύο δραστήρια μέλη μας, ο φίλος Μπάμπης και η δική μου αφεντομουτσουνάρα, «υποδεχτήκαμε» την κοπέλα που απλά, μίαν ερώτηση έβαλε κι αυτή, με τέτοιο αποκαρδιωτικό τρόπο: Έχουμε φάει τα νιάτα μας εδωμέσα, να βρούμε τις απαντήσεις που θέλουμε, και απαντήσεις – απλά – γιόκ! Ευτυχώς που βρέθηκε κι ο Χρήστος να σώσει την κατάσταση, προσφέροντας φιλοξενία και βοήθεια στο καινούργιο μας μέλος. Καλή ανάγνωση, και αν γίνει το θαύμα και βρεθεί ο ορισμός, εδώ (στην κυριολεξία!) είμαστε.

2 «Μου αρέσει»