Οργανοποιοί για ούτι - Αναζήτηση για αραβικό ούτι

Καλημέρα και υγεία σε όλους.
Σκέφτομαι την αγορά αραβικού ουτιού μεταχειρισμένου ή καινούργιου. Στην περίπτωση του καινούργιου, ποιους Έλληνες οργανοποιούς γνωρίζετε για ούτι;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δες τον Δημήτρη ραπακουσιο φτιάχνει υπέροχα όργανα.

1 «Μου αρέσει»

Γιάννης Αλεξανδρής στη Σαλόνικα…


3 «Μου αρέσει»

Βεβαίως οι παραπάνω, και επίσης Τάσος Θεοδωράκης στην Θεσσαλονίκη και Χρήστος Σύγγελος στην Αθήνα.

2 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας.
Θα κινηθώ ανάλογα σιγά σιγά μόλις περάσει αυτή η κατάσταση.

Θα πω όμως κάτι αρνητικό που διαπίστωσα και αυτό καλοπροαίρετα με όλο το σεβασμό προς τους εν λόγω οργανοποιούς.

Όσοι απο αυτούς έχουν ιστοσελίδα βλέπω να απουσιάζει η ελληνική γλώσσα από αυτήν.
Και δεν βλέπω να έχουν μεγάλο όγκο κειμένων ώστε να θέλει τόσο πολύ κόπο να διατηρούν “και” στη γλώσσα τους τις πληροφορίες που αναδεικνύουν το έργο τους. Δεν πιστεύω
Τούρκος ή Άραβας να κάνει κάτι ανάλογο. Και αναρωτιέμαι, δεν στοχεύουν στον Έλληνα πελάτη;

Ραπακούσιος : έχει μια σελίδα που κάποτε είχε και ελληνικά και αγγλικά. Τώρα απλά είναι μια εικόνα και τίποτα παραπάνω.
Αλεξανδρής : έχει μια σελίδα στα αγγλικά που έχει να ενημερωθεί από το 2009.
Θεοδωράκης : έχει μια σελίδα στα αγγλικά που δεν έχει ενημερωθεί από το 2017.
Σύγγελος : δεν έχει καν σελίδα.

Όλοι τους έχουν Facebook ή/και youtube ενημερωμένο :wink:

ο ραπακούσιος ανεβάζει αρκετό υλικό εδώ…ρίξε μια ματιά https://www.instagram.com/rapakodi/?hl=el

1 «Μου αρέσει»

Σίγουρα μπορείς να βρεις υλικό και στοιχεία επικοινωνίας απο όλους.

Το σχόλιό μου αφορά την απαξίωση ή περιφρόνηση της ελληνικής γλώσσας στις ιστοσελίδες τους η οποία εσωκλείει (κατ’ εμέ) και την απαξίωση ή περιφρόνηση του Έλληνα πελάτη.

Το κοινό του ουτιού είναι υπερπολλαπλάσιο στο εξωτερικό, μπορεί οι άνθρωποι να στοχεύαν εκει πέρα, δεν βλέπω καμία απαξίωση, αν κάνανε ένα σάιτ, το κάνανε για να τους μάθουν ΚΑΙ οι έξω. Φαντάσου εσύ να ψάχνεις ούτι από άραβα ή τούρκο οργανοποιό και να μπεις και να τα έχει αγγλικά για να σε βοηθήσει, θα απαξιώνει τους συμπατριώτες του; φίλε το βλέπεις από τη δική σου σκοπιά, σεβαστό, αλλά ολίγον υπερβολικόν κατ’ εμέ

2 «Μου αρέσει»

Εδώ που τα λέμε, ο ντόπιος πελάτης που ψάχνει τέτοιας κατηγορίας όργανο δεν θα ψωνίσει απο την Ελληνική ή ξένη περιγραφή που θα βρει στην ιστοσελίδα,θα πάει να βρει το μάστορα να μιλήσουνε και να δοκιμάσει όργανα και θα δει άλλους που ήδη τα έχουν αγοράσει.
Οι μάστορες που αναφέρουμε δουλεύουν με το όνομα που έχουν αποκτήσει έχοντας δώσει πολλά καλά όργανα. Ο ντόπιος μπορεί να αποκτήσει άποψη λοιπόν. Η ιστοσελίδα θα βοηθήσει τον μάστορα να βάλει ένα τηλέφωνο και 2-3 στοιχεία για κάποιον που τον ψάχνει.

Ψάξε επίσης τον Θανάση Γιαννόπουλο ο οποίος κάνει πολύ καλά όργανα (και δεν έχει ιστοσελίδα ούτε Ελληνική ούτε ξένη🙂)

5 «Μου αρέσει»

Όχι φυσικά διότι έχουν και στη γλώσσα τους. Δεν λέω ότι τα αγγλικά είναι το πρόβλημα. Η απουσία της δικής τους γλώσσας θα ήταν, γ’αυτό και δεν το κάνουν οι ξένοι.

Ας μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα.
Είναι άλλο πράγμα να επιλέγεις να μην έχεις καθόλου ιστοσελίδα και άλλο να έχεις αλλά εσκεμμένα να απουσιάζει η δική σου γλώσσα. Και η μία γλώσσα δεν αναιρεί την άλλη. Κάλλιστα μπορούν τα συνυπάρχουν και να εξυπηρετούν κοινό σκοπό.

Και βέβαια το βλέπω από τη δική μου σκοπιά, η οποία όμως λόγω επαγγέλματος δεν είναι μόνο αυτή του καταναλωτή.

Ακούγεται δηλαδή τόσο υπερβολικό αυτό; Πιστεύω ότι το επιβάλλει η κοινή λογική το να διαβάζει ένας Έλληνας μία ιστοσελίδα άλλου Έλληνα γραμμένη στα ελληνικά. Το αντίθετο το βρίσκω προβληματικό και μάλιστα με αρνητικές προθέσεις από όποια εκδοχή και αν το δω. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Άλλωστε εγώ ο ίδιος ξέφυγα από το θέμα και ζητώ συγγνώμη για αυτό.

1 «Μου αρέσει»

Βασικά τα αγγλικά θεωρούνται δεδομένα πλέον, κατανοητό δηλαδή το κείμενο και από Έλληνες και από ξένους, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού (ή υπερπροβολής) καμιάς γλώσσας, σιγά την όρεξη που είχαν οι οργανοποιοί για τέτοια

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε αγγλικά. Δεν ξεχάσαμε όμως τα ελληνικά για να μάθουμε τα αγγλικά.

Και είναι λάθος, να νομίζουμε ότι ικανοποιείται το “μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια” εκτοπίζοντας ως περιττά τα ελληνικά. Με επιχειρήσεις ασχολούμαι. Και υπάρχουν αμέτρητες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα. Είναι δεδομένο ότι μια επιχείρηση θα έχει σαν πρώτη γλώσσα την ελληνική. Διότι από την απαρχή της, στην Ελλάδα ξεκίνησε, με Έλληνες είχει να κάνει, ελληνικά χρήματα έχει εισπράξειτα πρώτα της (τουλάχιστον) χρόνια. Αργότερα ήρθαν όλα τα άλλα. Δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι οι οργανοποιοί ξεκίνησαν την πορεία τους έχοντας στραμμένο το βλέμμα καθολικά στο εξωτερικό και μετά τους προέκυψε το εσωτερικό. Όλοι τους έχουν την ανάγκη της αναγνωρισιμότητας φυσικά και στην Ελλάδα.

Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση. Έχοντας μια ιστοσελίδα μόνο στα αγγλικά, σκεπτόμενοι ότι θα λειτουργήσει ως αύξηση του κύρους τους στην Ελλάδα (είμαι παγκοσμίου βεληνεκούς), εκθέτουν τον εαυτό τους άμεσα συγκρίσιμους με όλους τους άλλους κατασκευαστές εξωτερικού. Οπότε θα κριθούν εντελώς ψυχρά από έναν ντόπιο αγοραστή. Και αν κριθούν ψυχρά τότε θα χάσουν. Διότι στα ούτια υπάρχουν κατασκευαστές εξωτερικού που προσφέρουν είτε καλύτερα όργανα στην ίδια τιμή της Ελλάδος, είτε φθηνότερα όργανα στην ποιότητα της Ελλάδος.

Επομένως όταν αποφασίσει ένας ντόπιος να αφήσει τα χρήματά του στη χώρα του , βοηθώντας την εσωτερική αγορά και να μην τα στείλει έξω, εσύ ο ίδιος τον παροτρύνεις στο να το σκεφτεί καλύτερα και να επιλέξει ψυχρά.

Όλα έχουν μια ακολουθία. Και πάντα υπάρχει κάτι από πίσω. Από όποια σκοπιά και να το δεις πάντως (ακόμη και ότι γίνεται απλά από τεμπελιά), είναι λάθος και αν είναι να επιφέρει ένα αποτέλεσμα στην πράξη, αυτό σίγουρα δεν θα είναι θετικό.

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχεις άδικο ότι καλό θα ήταν να υπήρχαν και τα ελληνικά στα σάιτ, αν και μπορώ να σκεφτω λόγους που κάτι τέτοιο αν και επιθυμητό δεν θα ήταν τόσο εύκολο. Πχ το μέγεθος των κειμένων σε δύο γλώσσες, η απεύθυνση του σάιτ κυρίως σε πελάτες από το εξωτερικό μια που η εσωτερική αγορά προσεγγίζεται και με άλλους τρόπους, και άλλα που ίσως δεν μπορουμε να φανταστούμε. Όμως νομίζω υπάρχει μια υπερβολη στην αναζήτηση προθέσεων εκ μέρους σου, που καταλήγει σε συμπεράσματα που αδικούν τους οργανοποιους.

4 «Μου αρέσει»