Οργανοποιείο "ΝΟΤΑ ΟΕ"

Εχω βρει ενα μπουζουκι 15 χρονων προσ πωληση και γραφει ι ετικετα μεσα στο σκαφοσ οργανοποιείο “ΝΟΤΑ ΟΕ”,εχει κανεισ σχετικη εμπειρει με αγορα μπουζοθκιου απο αυτο το μεροσ.
$T2eC16FHJGIFFogsVlcfBSWUDUt5ww~~60_57.jpg21.jpg

Είναι ο μπαλαβρατζης στη Θεσσαλονίκη (εκτος και αν υπαρχει και δευτερο οργανοποιείο με αυτο το ονομα) Δε γνωρίζω λεπτομερειες γιατί νομιζω ότι ηταν δυο αδελφια με διαφορετικα εργαστηρια; Ο ενας απο τους δύο είχε ατυχημα και εφυγε απο τη ζωη. Πρεπει να είναι στον Ευοσμο

Εχω ενα οργανο τετραχορδο δικο τους αλλα δεν αποτελει αντιπροσωπευτικο δείγμα. Το είχε παρει ο πατερας μου μεταχειρισμενο με πολλα προβληματα. Ειναι αυτο που επισκευασε ο κ. Σταμκος (διαβασε το σχετικο θεμα αν θες) Αλλα δε ξερω πως ηταν οταν κατασκευαστηκε…
Επισης είχα ενα αρκετα καλο τετραχορδο το οποιο πουλησα και πηρα τριχορδο. Αυτο το είχα 15 χρονια κουρδισμενο χωρις να το πολυπαιζω. Μια χαρα τα καταφερε. Με ενα μικρο σερβις εγινε ετοιμοπολεμο.

Και τα δυο μπουζουκια είναι αρκετα παλια οπως αυτο που γραφεις και περισσοτερο. Το ενα το πηρα καινουργιο το 1995 , το αλλο μεταχειρισμενο το 1975 ο πατερας μου.

Το συγκεκριμενο που έχεις βαλει ειναι απο τα φτηνα όργανα…

Φίλε μου πρόκειται για το εργαστήριο των Παλάβρατζη - Στραβέλλα που βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό εργαστήριο, απο τα παλαιότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πολλοί επαγγελματίες και μή έχουν δικά τους όργανα. Αυτό στην φωτογραφία ανήκει στις κατασκευές της οικονομικής τους σειράς. Τίμια οργανάκια για τα χρήματά τους…

Έχω κι εγώ ένα τετράχορδο (ήμουν μικρός κι άμαθος :slight_smile: ) αγορασμένο το 2000, εξαιρετικό όργανο. Δεν έχει χρειαστεί την παραμικρή (επι)διόρθωση.

Και μένα το πρώτο μου μπουζούκι (τετράχορδο) απο εκεί ήταν και μάλιστα έμοιαζε και πάρα πολύ με το εικονιζόμενο. Δεν είχα παράπονο αλλά ταυτόχρονα, για να είμαι ειλικρινής, ούτε και γνώσεις πολλές για να το αξιολογήσω ως όργανο. Ήξερα όμως οτι κρατώ στα χέρια μου ένα φτηνό όργανο που κατα κοινή ομολογία είχε καλό ήχο, αλλά και κάποιες ατέλειες στο φινίρισμα. Επίσης κάποτε συμβίωσα και με ένα τριχορδάκι τους - ιδιοκτησία ενός συγγενή μου - που ναι μεν άνηκε σε ανώτερη κατηγορία απο άποψη τιμής αλλά είχε και αυτό κάποια θέματα φινιρίσματος του λούστρου. Προσωπική μου αίσθηση είναι πως έχουν καλύτερη “εξειδίκευση” στα τετράχορδα γενικώς.

Ναστε καλα και Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.