Ξύλο σκάφους

Αγαπητοί φίλοι , παρήγγειλα ένα μπουζούκι σε γνωστό κατασκευαστή και μου είπε ότι θα βάλει ένα σκάφος από παλιό (20+ χρόνια) από μαόνι το οποίο και είδα . Επειδή το μαόνι σε σκάφος μπουζουκιού δεν είναι η πιο συνήθης επιλογή και επειδή το οργανάκι θα έχει τα λεφτά του… μήπως κάποιος έχει την καλοσύνη να μου πει , τι λέει το μαόνι για σκάφος μπουζουκιού. Σε πρώτη προσέγγιση περιμένει κάποιος κάτι ιδιαίτερο στο σκάφος αυτό?

Θα ήθελα να πω ότι ο κατασκευαστής και πολύ γνωστός είναι αλλά και πολύ καλή εντύπωση μου έκανε . Απλά θα ήθελα να πληροφορηθώ από την εμπειρία σας

Σας ευχαριστώ

Σπυρo εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω. Ρώτα τον Νίκο το Φρονιμόπουλο. Κάτι θα ξέρει παραπάνω απο εμάς.

Μα, τον ρώτησε ήδη!!! Έμμεσα, βεβαίως βεβαίως…:slight_smile:

Μα…απάντησα ήδη ! Έμμεσα, βεβαίως βεβαίως…:slight_smile:

Δεν έχεις παρά να ρίξεις μιά ματιά στο πρόσφατο θέμα «Το ξύλο του ηχείου».
Εκεί, ακούγονται νομίζω οι διαφορές στον ήχο τριών διαφορετικών ξύλων που χρησιμοποιήθηκαν σε ηχείο κιθάρας. Το πρώτο είναι μαόνι (σαπέλι).
Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και στό μπουζούκι.
Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει μαόνι σε μπουζούκι. Σε ούτια που το χρησιμοποίησα, μπορώ να πω πως είχε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σπυρο καλησπερα.Συμφωνα με την προσωπικη μου εμπειρια στις κατασκευες θα ελεγα οτι το μαονι σαν ξυλο ειναι απο τα πλεον μουσικα ξυλα.Επειδη ομως στην οικογενεια των μαονιων υπαρχουν δεκαδες διαφορετικα ονοματα θα πρεπει να ρωτησεις εαν ειναι μαονι Σιπο (Σκουρο χρωμα με εντονο χρυσαλισμα στο νερο του)η σαπελι(ανοιχτο χρωμα με τα ιδια χαρακτηριστικα οπως το προηγουμενο). Αυτα τα δυο θεωρουνται κατα γενικη ομολογια τα γνησια μαονια.Το μαονι επειδη ειναι σχετικα μαλακο ξυλο θα σου δωσει ογκο και αρκετα γλυκια νοτα.ευχομαι να πανε ολα καλα και το οργανο σου να ειναι πετυχημενο.Οταν το παρεις ενημερωσε μας για τις εντυπωσεις σου.

Κύριοι τι να πω? Χίλια ευχαριστώ για την προθυμία σας !! τι να πω… Δείχνει το μεράκι των ανθρώπων του χώρου… Λοιπόν όταν το πάρω το όργανο θα σας πω πολλές λεπτομέρειες ελπίζω. Απλά θα περιμένω +4 μήνες να ετοιμαστεί ! Μέχρι τότε θα μαθαίνω … και θα υπομένω το παλιό « δεύτερο» οργανάκι .

Ο κατασκευαστής είναι πολύ γνωστός και εγγυημένος . Έτσι αν μάθω κάτι θα το καταθέσω εδώ . Και πάλι ευχαριστώ