Ξυλεα αγρια μηλια και αγρια κορομιλια

καταρχην θα ηθελα να ευχαρισησω ολους για τις πολυτιμες πληρωφοριες σας.εισται ο λογος που εχω κοληση και εγω αυτο το καταπληκτηκο μικροβιο.στο θεμα τωρα.εχω κορμους απο αγρια μηλια,αγρια κορομιλια,καστανια,κερασια,ακακια και πλατανο.μπωρω να τα χρησημοποιησο για οργανα κανουν?και αν κανουν να τα κοψο σε μαδερια και να τα στεγνωσω η οπως ειναι οι κορμοι?

Φίλε μου απο ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα (βλ. συζήτηση στο φόρουμ για μπουζούκι απο ακακία), λίγο - πολύ όλα τα ξύλα, όταν δουλεύονται απο τα κατάλληλα χέρια κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Προσωπικά έχω μπουζούκι με σκάφος απο αγριοαχλαδιά (γκορτσιά), κατασκευής Παναγιώτη Στάμκου και το θεωρώ ως ένα απο τα πιο γλυκόηχα όργανα που έχουν παίξει τα άπειρα μου χέρια…Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, μιας και ψιλοασχολούμαι φιλολογικά μέχρι τώρα με το αντικείμενο, θεωρώ πως πρέπει να κοπούν σε μαδέρια. Υποψιάζομαι πως - ως μαδέρι - το ξύλο θα έχει, ομοιόμορφη αφύγρανση και ταχύτερη ωρίμανση (ας με διορθώσουν οι καλύτεροι γνώστες του θέματος).

ευχαριστω για την απαντηση .αυτο θα κανω θα τα κανω μαδερια στη κορδελα.

Πως θα τα κάνεις μαδέρια;;ξέρεις τον τρόπο,όπως να,ναι,επειδή σου απάντησε κάποιος την γνώμη του,έχεις ακούσει για την ακτινική κοπή,και ένα σωρό άλλα;Κάνε τον κόπο,βάλε στο δίαδίκτυο αναζήτηση για αφύγρανση ξύλου,τεμαχισμός ξύλου, ακτινική κοπή,χρόνος ωρίμανσης,ξύλα για οργανοποιία,κ.λ.π., και αφού διαβάσεις ολόκληρα σεντόνια,και αποκτήσεις σφαιρική πληροφόρηση,ρίξε και τις απορίες σου εδώ , πιο συγκεκριμένα.Εγώ θα το έψαχνα πάρα πολύ.Η κορομηλιά ας πούμε κάνει καλούς κεμεντζέδες.Αν θες το μπουζούκι σου να έχει ηχοχρώματα από κεμεντζέ,αυτό είναι θέμα για κουβέντα.Αλλιώς κοινούμαστε στα πλαίσια του υποκειμενικού.“Μ αρέσει,δεν μ ΄αρέσει”.

Τους κορμους θα τους κοψο στην κορδελα εχω μια εβδομηνταρα που πηρα εχει καμια 2 βδομαδες.προσπαθω να οργανοθω απο εργαλεια.τωρα το κοψημο με εκανες την καρδια περιβολη.ελεγα να κοψω οπως ειναι ο κορμος στρογγυλος να τον τετραγωνισω .να κοψω απο τις τεσσερις πλευρες.θελει και αυτο ειδικο τροπο κοπεις;οσο για την κορομηλια ολο και καπιος απο το φορουμ θα κανει κεμεντζεδες να του τη δωσω.

Δεν θέλω να σε αποκαρδιώσω.Η οργανοποιία είναι τέχνη που θέλει προσοχή,υπομονή,και πολύ πολύ μεράκι.Η κοπή του κορμού θέλει τρόπο,όπως και η αποθήκευσή του,και η αφύγρανσή του.Εσύ μια ερώτηση έκανες,αλλά η απάντηση θέλει να γράφουμε σεντόνια,επί μέρες.Προσπάθησε.Μην τα παρατάς.Διάβασε όμως πολύ,και ρώτα.Μπες κι εδώ:http://www.luthier.gr και διάβασε για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.Θα βρεθούν άνθρωποι να σε κατατοπίσουν,αφού όμως ξέρεις τι να ρωτήσεις.Και όταν νοιώσεις δυνατός συνεχίζεις.

φιλε nikosn δεν αποκαρδιωνωμαι καθολου.ισα ισα ειμαι πολυ αισιοδοξος.απο μερακι μπολικο και υπομονη.σευχαριστω για τις συμβουλες και οι αρνιτικες και αυτες καλοδεχουμενες ειναι.πιστευω να βγαλο ακρη.