Ξεκόλλημα ταστιέρα από μπράτσο

Γεια Χαρα παιδιά. Μηπως ξερει κανεις πως μπορω να βγαλω μια ταστιερα απο το μπράτσο? Βρηκα μια κιθαρα και την ξεγυμνωσα και θελω να βγάλω την ταστιερα απο το μπρατσο. Υπαρχει κανενα υγρο που να χαλαρωνει την κόλλα για να βγει πιο ευκολα ή μονο με πριονι βγαίνει? Η κιθαρα ειναι εργοστασιακη (αν βοηθαει να το ξερετε αυτο).

Δεν ειναι ευκολη δουλεια για ερασιτεχνη,αλλα ανθες να παρεις το ρισκο βγαλε τα ταστα και ζεστανε, σχεδον καψε την ταστιερα, με καυτο σιδερο σιδερωματος οσπου να μαλακωσει η κολλα και να ξεκολησει.

Ο Πάρης έχει δίκιο - δεν είναι εύκολο, και ξανά δίκιο - με ζέσταμα γίνεται.
Δές και ένα αρθράκι (με φωτο) γι’αυτή την δουλειά . . .

http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Guitar/Structural/NewFingerBoard/85hd28board.html

Επειδή δεν είναι εύκολη δουλειά όμως . . .

Γιά ποιόν λόγο ακριβώς, θέλεις να ξεκολλήσεις τήν ταστιέρα ?
Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σου ? (Μήπως και διορθώνεται διαφορετικά - ευκολώτερα).

Φιλικά, Γιώργος.

Φίλε μπορείς να ξεκολλήσεις την ταστιέρα με λεπτή σπάτουλα που την ζεσταίνεις στο γκαζάκι. Σιγά σιγά και με προσοχή χωρίζεις την ταστιέρα σπρώχνοντας την σπάτουλα ανάμεσα στην ταστιέρα και το μπράτσο.Μπορείς να χρησιμοποιείς δύο σπάτουλες ούτως ώστε όταν χρησιμοποιείς την μία να ζεσταίνεις την άλλη. Το όλο σύστημα λειτουργεί πολύ καλά (είναι δοκιμασμένο ακόμη και σε καβαλάρηδες και σε ντούγιες για αλλαγή) μόνο που θέλει υπομονή και προσοχή. άλλος τρόπος που μου είχανε προτείνει εδώ έιναι η χρήση πιστολιού με ζεστό αέρα που μαλακώνει τις κόλλες αλλά δεν θα στο πρότεινα. Με την σπάτουλα θερμαίνεις μόνο εκεί που θέλεις εσύ, ενώ το πιστόλι θερμού αέρα μπορεί να μαλακώσει τις κόλλες και σε διπλανά σημεία που δεν χρειάζεται και να προκαλέσει ζημιά. Μιά άλλη μέθοδος αλλά καταστροφική είναι αφού αφαιρέσεις τα τάστα να την αφαιρέσεις πλανίζοντας φτάνοντας μέχρι το μάνικο. Για τις πρώτες περιπτώσεις η ίδια ταστιέρα μπορεί να ξαναχρησιμοποιειθεί ατόφια μετά από τρίψιμο. Δοκίμασε και τα ξαναλέμε.

παντα υπάρχει η περιπτωση να σπασει όμως κανεις δε μπορει να σου εγγυηθεί οτι θα σου βγάλει σώα την ταστιέρα… try it