Ξεκόλλημα ταστιέρας

Επειδη υπαρχουν πολλοι σχετικοι με τις επιδιορθωσεις και τις κατασκευες οργανων μεσα σ’ αυτον τον χωρο…εχω μια ευκολη ερωτηση…:slight_smile: Θελω να ξεκολλησω την ταστιερα ενος παλιου τετραχορδου-του οποιου στενεψα το μανικι για να γινει τριχορδο- και να βαλω μια καινουργια -τριχορδου εννοειται- απο αυτες τις ετοιμες που κυκλοφορουνε στο εμποριο , αλλα μοιαζει πολυ δυσκολη δουλεια, γιατι η ταστιερα μοιαζει να ειναι σαν ενα σωμα με το μανικι…Οποτε αν ξερει καποιος τον τροπο, ας με κατατοπισει για να μπορεσω να συνεχισω. Επισης, ας πουμε οτι με βοηθησατε… και το ξεκολλησα…Πως θα κολλησω την νεα ταστιερα??? Καθε συμβουλη δεκτη και σας ευχαριστω για την μεγαλη ανταποκριση που θα δειξετε…:088: Και κατι ακομη, επειδη θα δωσω τον υπολογιστη για φορμαρισμα-εγω δεν ξερω την διαδικασια δυστυχως- μην απορησετε που δεν θα απαντησω σε οποιον δωσει τα φωτα του στο προβλημα μου, απλως θα δω τι παιζεται σε 2-3 μερες …Ευχαριστω…

θα παρεις μια λεπτη σπατουλα και το σιδερο που σιδερωνουμε τα ρουχα,θα σιδερωνεις την ταστιερα για να ζεσταθει η κολλα και θα ακουμπας και την σπατουλα επανω στο σιδερο για να ζεσταθει και αυτη,σιγα σιγα και προσεκτικα θα ξεκινησεις απο τη μια γωνια,θα ξαναζεστανεις ταστιερα και σπατουλα και θα πας απο την αλλη γωνια και ου το καθεξης.θελει υπομονη και να προσεξεις τους τσαμπουκαδες της ταστιερας αν ειναι απο πλαστικο θα λιωσουν και θα κολλησουν πανω στο σιδερο,καλη επιτυχια

Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις την ταστιέρα.

Εάν δεν έχεις προχωρήσει σε αφαίρεσή της μπορείς να μην την αφαιρέσεις καθόλου!!!

Θα σημαδέψεις δεξιά και αριστερά στην ταστιέρα το τελικό πλάτος αυτής κατά το μήκος της και χρησιμοποιώντας σκαρπέλο θα την μορφοποιήσεις ώστε να αποκτήσει το τελικό πλάτος που θέλεις.

Ή μπορείς επίσης να την “φας” σε τριβίο ή στην πλάνη.