Νέο forum οργανοποιίας - Luthier

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του rembetiko.
Θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους στο νέο forum οργανοποιίας www.luthier.gr ωστέ να συγκεντρώσουμε γνώσεις και εμπειρίες απο αυτήν την υπέροχη τέχνη και να συζητήσουμε για τα πάντα.

Ενας ερασιτέχνης οργανοποιός…

Γιάννης

ΥΓ Ευχαριστώ τα παιδιά του rembetiko που μου έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσω στον χώρο τους το forum.

www.luthier.gr

Πολύ όμορφη πρωτοβουλία, τα συγχαρητήρια μου για τη προσπάθεια. Είναι πολύ ωραίο να γίνονται τέτοιες κινήσεις. Σου εύχομαι το φόρουμ της οργανοποιίας να πάει καλά και να δοθεί έτσι στους οργανοποιούς ακόμα ένας χώρος για να ανταλλάσουν τις απόψεις και εμείς να μαθαίνουμε από αυτούς.

Καλή αρχή!

Το κυριοτερο!!!Αντε μπας και βγαλουμε ακρη…

Ναι, σιγά Γιάννη που θα βγάλουμε άκρη. Υποψιάζομαι ότι ερασιτέχνες θα κουβεντιάζουν άντε και 2 επαγγελματίες. Όπως κι εδώ. Αν και εμένα προσωπικά με καλύπτουν στις απορίες μου.
Και όταν λέω κουβεντιάζουν δεν εννοώ τις θεωρίες, τις ωραιοποιήσεις και τις γενικότητες αλλά απαντήσεις σε απορίες κατασκευαστικές.:089:

Η αλήθεια είναι ότι για να κρατηθεί ένα επίπεδο συζήτησης ψηλά πάνω σε κατασκευαστικά θέματα θα πρέπει να συμμετέχουν κυρίως επαγγελματίες κατασκευαστές. Δυστυχώς, και αυτό φυσικά είναι αναπόφευκτο, καμμιά φορά οι ερασιτέχνες χωρίς να το θέλουν, δεν επιτρέπουν στους κατασκευαστές να συζητήσουν με τον τρόπο που ενδεχομένως θα ήθελαν μεταξύ τους.

Δυστυχώς φόρμουλα για να συζητούν οι οργανοποιοί μεταξύ τους με τον τρόπο που θα επιθυμούσαν είναι δύσκολο να βρεθεί, γιατί πάνω απ’ όλα αυτό που έχει σημασία είναι τα μέλη ελεύθερα να επεμβαίνουν και να εκφράζουν της απόψεις τους. Ισως με τον καιρό να γίνει, με τέτοιο τρόπο ώστε να χαρούμε κάποιες συζητήσεις για κατασκευαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη ποιότητα του ήχου και όχι μόνο για θέματα που έχουν να κάνουν με τα βασικά στάδια κατασκευής ενός οργάνου.

Ξέροντας την τοπογραφία της ελληνικής οργανοποιίας από μέσα, πολύ φοβάμαι Δημήτρη πως έχεις δίκιο και μακάρι να διαψευσθούμε και οι δύο!

Δυστυχώς πολύ απέχουμε από ότι γίνεται σε διεθνή φόρουμ, την ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και έρευνας, πέρα από το επίπεδο της πληροφορίας. Και όσο δε συμμετέχουν οι οργανοποιοί που θα οδηγήσουν τη συζήτηση σε βάθος, τόσο πιο κουραστική και αποτρεπτική γίνεται η συμμετοή σε όσους έχουν τη διάθεση.

Είναι φυσικό -πέρα από κάθε συντεχνιακή αντίληψη- όταν δεν μπορείς να κάνεις στο επίπεδο που θέλεις ένα διάλογο, να μην έχεις και τη διάθεση να λύνεις την κάθε «κατασκευαστική απορία». Πολλώ μάλλον, όταν γνωρίζεις καλά πως η οργανοποιία είναι μιά τέχνη που μαθαίνεται «στον πάγκο» και όχι δι`αλληλογραφίας…
Και για να μην παρεξηγηθώ (γιατί είναι εύκολες οι παρεξηγήσεις …του πληκτρολόγιου), βεβαίως πιστεύω πως δεν πρέπει να κρύβεται κάθε πληροφορία !

Καλορίζικο κι`από μένα το καινούργιο φόρουμ.
Το παρακολουθώ και ευκαιρίας δοθείσης, θα συμμετέχω και ενεργά.

Τώρα,όσο για «άκρη» δεν ξέρω… εξαρτάται πια άκρη θέλει να βγάλει ο καθένας.

Καλή αρχή παιδιά!!! Πολύ όμορφο φαίνεται!!!:088:

Γεια σας και πάλι.
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια.

Οσο αναφορά για την συμμετοχή των επαγγελματιών πράγματι είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, αν και τώρα τελευταία κάτι αλλάζει, βλέποντας το από τα βιβλία που άρχισαν να εκδίδονται όπως του κου Φρονιμόπουλου αλλα και του κου Κουμαρτζή.
Έως τώρα έχουν εγγραφεί στο forum ορισμένοι επαγγελματίες και ευελπιστώ να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το εγχείρημα.

Με εκτίμηση

Γιάννης

Ευγε πολυ ωραια ιδεα,αφου οπως και να το κανουμε υπαρχει θεμα…και τυχαια,σημερα τελειωσα το καλουπι για τριχορδο:)

Φιλε rmcctr
Εχω εγγραφεί αλλά δεν μου έχει σταλεί το email ενεργοποίησης.Για κοιτα το

Καλή αρχή και από μένα. :110:

Αφού στην χώρα μας κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει, φυσικό είναι ο δρόμος να είναι δύσκολος. Η συντεχνία κρατάει πολύ γερά ακόμη και στα νέα εργαστήρια σήμερα.
Το νέο φόρουμ εύχομαι να καρποφορήσει, παρόλο που είναι σπορ για λίγους. Πιστεύω οι ερασιτέχνες δεν είναι καθόλου ενοχλητικοί σε ανάλογες συζητήσεις, ίσα ίσα κρατούν ζεστή την ατμόσφαιρα με τις απορίες και τις ανησυχίες τους, αρκεί να καταλαβαίνουν πότε πρέπει να πατήσουν φρένο…
Καλωσορίζω κι εγώ το νέο φόρουμ της οργανοποιίας και εύχομαι τα καλύτερα.

Η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει…
Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Υ.Σ. θα ήθελα πολύ να γνωρίζω ποιος Γιάννης δημιούργησε αυτό το φόρουμ, πειράζει?

Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας.Πραγματικά μας δίνουν μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε δυνατά αυτό που ξεκινήσαμε με φόβο πως θα πατώσει…:slight_smile:
Φίλε Τάσο καθόλου δεν πειράζει που θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα.Ίσα ίσα που με χαροποιεί πολυ αυτό.Είμαι ο πιο ερασιτέχνης από όλους και με την καλή και με την κακή έννοια:) αφού έχω στο ενεργητικό μου μόνο μία ακουστική κιθάρα που κατασκευάστηκε με πολύ αγάπη όμως.
Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή αγαπάω πολύ την μουσική άλλα επειδή δεν έμαθα ποτέ να παίζω καλά κάποιο όργανο,αποφάσισα να μάθω να φτιάχνω…
Και μετά από πολλές απογοητεύσεις στις αναζητήσεις μου στα ελληνικά για πληροφορίες, εκτός από το ρεμπέτικο και κάποιες άλλες λιγοστές πηγές αποφάσισα να φτιάξω αυτό το φόρουμ με την βοήθεια κάποιων φίλων για να μαζέψουμε όσες πληροφορίες μπορούμε σε έναν χώρο.
Ότι άλλο θες να μάθεις ρώτα με ελεύθερα

Γιάννη σου έχω στείλει μνμ για την ενεργοποίηση

Φιλικά

Γιάννης

www.luthier.gr

Είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει μόνο για γενικές γνώσεις.Ελπίζω να μιλάνε για όλα τα όργανα.Τότε θα γίνει αρκετά ενδιαφέρον.Μακάρι να γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις.Καλή αρχή να έχουν.