Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Είμαι ο ιδρυτής του Αρχείου Χαλικιά και πρόσφατα αγόρασα τις ζωντανές ηχογραφήσεις, τα όργανα, τις φωτογραφίες και τα δικαιώματα των αρχείων του Χαλικιά. Ετοιμάζω μια έκδοση και χρειάζομαι την εξής βοήθεια: ο αείμνηστος Θανάσης Αθανασίου, που για πολλά χρόνια ήταν στην παρέα του Χαλικιά, είχε πολλές σχετικές φωτογραφίες οι οποίες είναι απαραίτητες για να είναι η έκδοση ολοκληρωμένη. Όποιος έχει αυτό το υλικό, το έχει δει ή γνωρίζει πού μπορεί να κατέληξε, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Βρήκα ο ανιψιός του Θανάση!
Οπότε, ο ανιψιός έχει το όποιο αρχείο κατέλιπε ο Αθανασίου.
Πάντως, στο βιβλίο του δεν έχει ούτε μια φωτογραφία του Τζακ…
Ναι το ξέρω, έχω δύο φωτογραφίες με Τζάκ και το Θανασάκη, μια είναι από ο αείμνηστος μαθητής του Θανάση, Αλέκος Πάνος, και ακόμα έχω πολλές φωτογραφίες στο σπίτι του Θανάση, συμπεριλαμβανομένου Τζακ έπαιζε μαντόλα. Αν δεν υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες με το Τζακ τουχαλιστον είναι φωτογραφίες με άλλων σχετικά μελών τον κύκλου του σαν ο Καλύβας και ο Γιορταμάς για παράδειγμα (Ο Κουνιαδης αναδημοσίευσε μια διαφήμιση με το Καλύβα και Θανασάκη και έχω ηχογραφήσεις με τα δύο).
ωραία. πολυ ενδιαφέροντα αυτά.
ψάξε και για τις μπομπίνες(reel tapes). ειχε πολλές ηχογραφήσεις.
και πολλα όργανα ειχε, απο ολον τον κόσμο. 40-50 κομμάτια
οταν ζούσε στην Αίγινα μου έβαζε Παπαιωάνου , Χιώτη και δεν θυμαμαι ποιούς άλλους (απο την διαμονή του στην Αμερική). φανταστικά ατελείωτα ταξίμια!
που μυαλό τότε να τα μαζέψω…
Αγόρασα και έχω η μπομπίνα με Παπαϊωάννου και Θανάσακη αλλά ψάχνω για τις άλλες…
Προφανώς, θα γνωρίζετε το αφιέρωμα στον Τζακ Χαλικιά [έρευνα του Aydin Chaloupka]
στο βιβλίο του Σταύρου Κουρούση «Από τον ταμπουρά στο μπουζούκι», Β’ τόμος, όπου στη σελίδα 113 υπάρχει φωτό του Αθανασίου με το Χαλικιά.
Μια φωτογραφία του Αθανασίου υπάρχει και στο δισέλιδο σχετικό αφιέρωμα από τον Π. Γεραμάνη στο βιβλίο του «Η ζωή μου ένα τραγούδι», στη σελ. 139.
Ο Aydin Chaloupka που συμμετείχε μαζί με άλλους ερευνητές στο «Αρχείο για την ελληνική μουσική στην Αμερική» μήπως έχει και άλλο φωτογραφικό υλικό; Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από ένα εξαιρετικό μπουζούκι κατασκευής του Αθανασίου, το διάστημα που έμενε στις ΗΠΑ.
ρίξτε επίσης μια ματια και στα παρακάτω.
Ναι είναι η σελίδα μου και έχω αυτό το μπουζούκακι!
Στείλε μου ένα μήνυμα!
δεν ξέρω αν το είδες αυτό?