Συναυλία στο "Κεντρικόν" - 1961

Θα ήθελα να είχα μια ενημέρωση αν η συναυλία αυτή έχει περάσει και σε φιλμ. `αν υπάρχει και σε εικόνα δηλαδή (εκτός από τον φοβερό δίσκο) . ευχαριστώ

Μιλάς για την ιστορική με Θεοδωράκη, Χατζηδάκη,Μπιθικώτση, Χιώτη εγώ από αυτήν την εκπομπή το έμαθα:
http://www.youtube.com/watch?v=V2pWnqNepMc

Ναι ακριβώς αυτή την συναυλία ψάχνω , την μυθική, αν είναι δυνατόν ολόκληρη…

Ολόκληρη η ιστορική αυτή συναυλία, εδώ.

Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο από τις δύο συναυλίες που έγιναν στις 20 και 22 Μαρτίου του 1961 στο Θέατρο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ με την ορχήστρα του ΕΙΡ.
Διευθυντής ορχήστρας ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης και συμμετείχε φιλικά σε δύο κομμάτια ο Μάνος Χατζιδάκις παίζοντας πιάνο.
Σολίστ στο μπουζούκι ήταν ο Μανώλης Χιώτης και τραγουδιστές ο Γρ. Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης με τη Μαρινέλλα και η Μαίρη Λίντα.
Επίσης σε πρώτη εμφάνιση ο Τέρης Χρυσός.
Ήταν η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό θα έβλεπε το Μ.Θεοδωράκη και το Μ.Χατζιδάκι μαζί στη σκηνή, και η πρώτη φορά που αυτοί οι λαϊκοί τραγουδιστές θα αντιμετώπιζαν ένα διαφορετικό κοινό σ’ ένα τετοιο χώρο!
Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο το τρακ του Γρ. Μπιθικώτση εκείνο το βράδυ, που αναγκάστηκε, διακόπτοντας το τραγούδι, να εγκαταλείψει τη σκηνή και για να συνεχιστεί η συναυλία, ο Μίκης Θεοδωράκης αναγκάστηκε να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει εκείνος…
Δυο βραδιές μαγικές, απ’ αυτές που δεν ξαναγίνονται!
Το ντοκουμέντο αυτό διασώθηκε χάρη στο ενδιαφέρον ανθρώπων που ηχογράφησαν τις συναυλίες αυτές με δικά τους ερασιτεχνικά μέσα, γιατί κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας ό,τι ταινίες υπήρχαν στο αρχείο της ραδιοφωνίας (από τέτοιες συναυλίες) καταστράφηκαν.