Νέα μάζωξη του Φόρουμ (2006)

Μάγκες να συντονιστούμε (και να προσγειωθούμε θα έλεγα ή τουλάχιστον να πετάμε κομματάκι χαμηλά, ώστε εάν προκύψει κίνδυνος …πηδάμε).
Μεσ’ στις γιορτές τέτοια πράγματα δε γίνονται. Τα προβλήματα πολλά. Στα -πολύ σοβαρά- συγκοινωνιακά που ανέφερε ο Γιώργος, μπαίνει και το ζήτημα των ξενιτεμένων (σε Ελλάδα κι εξωτερικό) που -φαντάζομαι- θα 'θελαν να περάσουν τα Χριστούγεννα με τους δικούς τους.
Επειτα μπαίνουν κι άλλα πρακτικά ζητήματα. Π.χ. τα μαγαζιά. Δύσκολα κλείνεις μαγαζί εκείνες τις μέρες. Ακόμη κι αν το κλείσεις δε θα 'χεις την περιποίηση και την εγκαρδιότητα των συνηθισμένων …σκοτωμένων ημερών.
Και άντε -σου λέω- το βρήκαμε το μαγαζί που θέλαμε. Ολος ο κόσμος θα είναι εκείνες τις ημέρες έξω. Εορτοδάνεια παίρνουν για να γλεντήσουν. Τις ίδιες μέρες θα βγούμε κι εμείς και θα τους φάμε στη μάπα; Ημαρτον!
Δύο είναι κατά τη γνώμη μου οι πιο “λογικές” ημερομηνίες: Στις 16/12/2006 ή στις 6/1/2007. Αυτά πάντα αν μιλάμε για κοντά στις γιορτές. Γιατί αλλιώς η 25η Νοέμβρη δεν είναι καθόλου άσχημη. Οτι θα μου 'χει περάσει η μαστούρα από τα χημικά που θα μας ρίξουν στο Πολυτεχνείο (γιατί τούτη τη χρονιά, που πάνε να φάνε το άσυλο, τα χημικά τα 'χω σίγουρα).
Επίσης άκουσα κάτι για διήμερα… Σοβαρευτείτε ρε! Σιγά μην κάνουμε και …ναυτική εβδομάδα!
Τέλος, για τα όργανα… Θα με κουφάνετε τελείως!!!
Κάθε φορά που λέμε να μαζευτούμε για να κουβεντιάσουμε κάποιο θέμα (του Φόρουμ, της Κλίκας κλπ.) πλακώνουν όλοι με τα μπουζούκια και η κουβέντα αντέχει το πολύ δέκα λεπτά. Μετά ακούς τον ατέλειωτο …σχολιασμό του Παναγιωτακόπουλου και του μπουζουκιού του και ακολουθούν και οι υπόλοιποι Ούνοι. Και τώρα που είπαμε να μαζευτούμε να παίξουμε, εσείς λέτε ότι θα …κουβεντιάσουμε; Ε δεν πάτε καθόλου καλά! Ανώμαλοι!
Ολοι θα φέρουν τα όργανά τους (τα μουσικά εννοώ). Κάποιοι, αν έχουν, ας φέρουν και δύο, και τρία. Ποτέ δεν πάει ένα όργανο χαμένο. Και μη νομίσετε ότι θα αντιμετωπίσουμε κανα σοβαρό πρόβλημα συντονισμού. Εχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να τα βρούμε όλοι μαζί, και οι γρατζουνιστές σαν του λόγου μου, και οι δεξιοτέχνες (και τέτοιους έχει η παρέα!).
Οσο για τη συζήτηση… Η τελευταία μας συνάντηση κράτησε εφτά ώρες (για κάποιους κράτησε εννιά ώρες). Και στη μέση να μοιράσεις το χρόνο, μια χαρά είναι. Χώρια που το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αρκεί ξέρεις να τα χειριστείς.

Πέρα απ’ όλα τα παραπάνω αστεία, θέλω να βροντοφωνάξω:
“Ναι, είμαι υπέρ της λύσης του Ρίο!”

ΥΓ. Ο Ντιέγκο είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Οχι όμως και ο μεγαλύτερος ντριμπλέρ. Γι’ αυτά τα πράγματα δεν κάνεις δημοσκόπηση, γιατί θα μπορούσε να ψηφίσει π.χ. ο ΚΚ, ο οποίος πιστεύει ότι σέντερ φορ αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟ είναι ο Σαραβάκος (ή ίσως ο Αντωνιάδης).

Οι γιορτές είναι πρόβλημα. Αυτό είναι αλήθεια. Οχι τόσο για τους κλικαδώρους όσο για τα μαγαζιά που στις γιορτές πολεμάνε να μαζέψουν τα σπασμένα πολλών μηνών απραξίας. Και οι παραμονές των γιορτών είναι πρόβλημα για σπίτια με τρεχάματα και γραφεία με φουρτούνες.

Προτείνω η προβατίνα να ντερλικωθεί καπάκι μετά τη πρωτοχρονιά. Ας πούμε τότε που λέει ο Αρης που είναι καλός σ’ αυτά.

Ατυπες προσυγκεντρώσεις βεβαίως και μπορούν γίνονται σ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Με σημείο αφετηρίας τα Προπύλαια ειρηνική πορεία προς υπόγειο Πλ. Βικτωρίας.

Οργανα φέρτε γμτ κέρατό μου, αλλά όχι 500. Τι βλακείες είναι αυτές. Αν δυο μπουζούκια, μια κιθάρα και ένα μπαγλαμάδι δεν φτάνουν να γίνει η φτιάξη, τότε με τα πολλά θα γίνει (ναι, ναι και πάλι) χάβρα.

Εγώ συνάδελφε συμφώνησα μ’ αυτό:
Kiriakos Karagelis: Οργανα μπορουμε να φέρουμε ενα σετάκι και να παιξουν όποιοι γουσταρουν με τα ιδια (Μην γίνουμε και ρόμπες)
Δηλαδή καλά, να παίξει όποιος γουστάρει (κι εγω μέσα).
Αντε να παίζει κάθε φορά ένα βοζούκι πάνω στο κεφάλι μας.
Αντε δυό.
Οχι όμως τριάντα.

ΥΓ. Εκειόν το saravako δεν τον γνωρίζω.
Αυτός τώρα τι είναι;
Κουλός Ουρουγουανός τερματοφύλακας;
:019:

Με τον ψηλό πάντως γνωριζόμαστε.
Οχι όμως απ’ τα γήπεδα αλλά απ’ το Galaxy έναντι αγάλματος Κολοκοτρώνη.

Δυο γνώμες πριν πάμε για ύπνο.

ημερομηνία:
Ας μην τραβήξουμε την ημερομηνία πολύ έξω από τις γιορτές. Νομίζω το ιδανικό είναι αμέσως πριν ή μετά.
Αν όχι, επειδή τα δικά μου χρονικά περιθώρια είναι στενά, περιμένω άτυπες προσυγκεντρώσεις.
διάρκεια:
Ας το αφήσουμε στο βλέποντας και κάνοντας. Ίσως το πλέον κατάλληλο σύνθημα είναι “όποιος αντέξει”. Μερικοί που έχω μιλήσει απής κι ανέβουνε θα κάνουν μια γύρα. Αν κάποιοι δεν την παλεύουνε, τί να κάνομε.
όργανα:
ΚΚ και Κυριάκε, σίγουρα θα αστειεύεσθε… Ακούστε τους σοφούς προλαλήσαντες Katsibox, yiorgov και Άρη, μπουζουκοεκστρατεία - πλήρης ανάπτυξη.
Ρίο:
Ας το αφήσουμε αυτό για την μάζωξη του Μάρτη που θα’χει και καρναβάλι.
Ντιέγκο:
Ό,τι είπε ο Άρης.

Επισοδειακή η κουβέντα για τούτη τη μάζωξη… Θα μας μαθιάξουνε. Πολύ φοβάμαι Ιωάννα, πως στο τέλος θα βουλιάξει το καράβι στης Σαλαμίνας τα νερά, κι αντίς να φάω προβατίνα θα φαν εμένα τα μάβρα πσάργια…

Ας κάνουμε μια γρηγορη ψηφοφορια με τεσσερις πιθανές ημερομηνίες και στο τέλος ο γενικός διαχειριστης να ανακοινώσει την ημερομηνία και τον τόπο στην κεντρική σελίδα του forum.Αντε παλληκάρια μου

Επανέρχομαι πάλι με την ίδια πρόταση. Πιστεύω ότι πρέπει να καθιερωθεί οι συναντήσεις του Φόρουμ να γίνονται σε διαφορετικούς τόπους. Ειμαι διατεθειμένος να έρχομαι να σας συναντήσω σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, αρκεί η συνάντηση μας να γίνεται σε περιόδους διακοπών και γιορτών.
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι κάποιος απόμακρος προορισμός, και ευτυχώς και Συνβασιλεύουσα είναι και πολλά μέλη μας κατοικούν εκεί και μακριά παράδοση έχει και ρόλο ζωτικό παίζει στα πράγματα του ρεμπέτικου και γενικώτερα της παραδοσιακής μας μουσικής και τέλος εκείνη την περίοδο θα είναι ανοικτό το στέκι του αγαπητού του Μυστακίδη, η Πριγκηπέσα.
Επιτέλους κάποια στοιχειώδη πράγματα πρέπει να αρχίσουμε να τα κάνουμε πράξη!!!
Δεν επιμένω τόσο για την Θεσσαλονίκη,όσο επιμένω στο θέμα της καθιέρωσης συναντήσεων, ημερίδων κ.λ.π. του Φόρουμ σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία της Ελληνικής περιφέρειας για πολλόυς και διάφορους λόγους, που σχετίζονται πολύ λιγώτερο με τις μετακινήσεις και πολύ περισσότερο με την επαφή μας με διάφορους τόπους που το ρεμπέτικο και η ελληνική μουσική παράδοση είναι ιδιαίτερα ζωντανή.Στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν παρα πολλοί τέτοιοι τόποι και είναι ζωτικής σημασίας η γνωριμία, η επαφή και η συνεργασία του φόρουμ με τους κάθε είδους συντελεστές που υπάρχουν εκεί, μουσεία, μουσικά Γυμνάσια, Τ.Ε.Ι. μουσικούς, οργανοποιούς,μουσικούς παραγωγούς ραδιοφώνου, κ.λ.π. κ.λ.π.
Ο Αθηνοκεντρισμός πιστεύω πως είναι η εύκολη λύση, και είναι ταυτόχρονα και ένας κίνδυνος να αποκοπούμε απο το πιό ζωτικό κομμάτι της ελληνικής μουσικής παράδοσης και δημιουργίας που είναι ιστορικά η ελληνική επαρχία.
Αναλογισθείτε,ιδιαίτερα εσείς που παρευρεθήκατε, πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία του Κυπαρισιού Λακωνίας φέτος το καλοκαίρι!
Στην λογική των παραπάνω γραφόμμενων ταιριάζει πολύ οι συνευρέσεις του Φόρουμ να έχουν ένα διήμερο πρόγραμμα, η μία μέρα διασκέδαση και άφθονη οργανοπαιξία και η δεύτερη οργανωμένη συζήτηση διαφόρων θεμάτων μεγάλου ενδιαφέροντος που θα τα επιλέγουμε κάθε φορά.

Νεα προταση : ΣΥΡΟΣ !!

Αναντιρρητα η πατριδα του Μαρκου και μαλιστα οχι σε τουριστικη σαιζον και ειδικα για οσους δεν εχουν παει -σαν εμενα- πιστευω οτι ειναι μια καλη προταση !!

Μπορειτε να ψαξετε για φτηνα εισητηρια, εγω ειμαι σε επαφη για φτηνη και καλη διαμονη …
παιζει εκει καποιος φιλος και υπαρχει κονε …

Θα τρελλαθούμε τελείως λέμε:112::112::112::112::112::112::112:

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά μέχρι και την Χαβάνα,
Θέλαν να νταλκαδιάσουνε όλοι μαζί αντάμα.

Νʼακούσουνε γλυκειά πενιά να κάνουν και μια βόλτα,
Να τραγουδήσουν τα παλιά θυμηθούν τα πρώτα.

Και βγήκε η απόφαση να γίνει στην Αθήνα,
Πιο πέρα από τον Πειραιά πιο δω απʼτην Ελευσίνα:

Μια γιάφκα υπόγεια σκοτεινή τʼΑσπρόπυργου έχω κλείσει,
Μας ανακοίνωσε ο οργανωτής ο Άρης το ντερβίσι.

Αδέρφια θα γουστάρετε μην το σκεφτείτε διόλου,
Θυμάται ο Ζωρζ ντε Κατσιμπώ τα μεγαλεία του Βόλου.

Στον μάγκα Βάκχο τάξαμε σπονδή μια προβατίνα,
Ο Κώστας ο ορίτζιναλ να μας την ψήσει φίνα.

Ύστερα απʼτο όργιο του οίνου και της κρεπάλης,
βεγγέρα ως τα χαράματα στου Σώτου
είπ’ένας βλάμης.

Και σαν ξυπνήσουμε ευθύς στης Μισιρλούς τα μέρη,
ο Πάππος παίζει όμορφα σε κέφι θα μας φέρει.

Όμως τʼασκέρι διάλυσε οι μάγκες σκορπιστήκαν,
Τη γνώμη τους αλλάξανε και αμέσως μας τη στρίψαν…

Άλλος για Ρίο τράβηξε και άλλος για Σαλονίκη,
κι ο Βαβουλές ο κουζουλός στη Σύρα ούζα πίνει.

Εκπτώσεις-κίνηση-γιορτές: χαμός πολύ μεγάλος,
δε λέει μες τα χριστούγεννα
μας λέει ένας άλλος.

Ki o Κώστας ο ορίτζιναλ μαζί με τον Κυριάκο,
δε θέλουνε τη χάβρα μας κάνουν μπουζουκοεμπάργκο.

Κι ο Ισαάκ ο μερακλής για μια στιγμή εφοβήθει,
Θα μας επάρει το ΕΚΑΒ μη φέρνετε άλλο ρίφι!

Αδμίνορα και τσίφτη μας που να χαρείς κατέβα,
και δώσε μάγκα λύση εδώ για θα μας έβρει τρέλλα…

Για κοίτα να δεις, τι ταλέντα ανέδειξε η επικείμενη μάζωξη του φόρουμ!!!

Πάνο, :110: :110:

Να πώ και εγώ την άποψή μου.
Νομίζω ότι ο Άρης έκανε μια πάρα πολύ καλή ανάλυση του θέματος και θα συμφωνήσω με την άποψή του να μή γίνει πολύ κοντά στις γιορτές διότι γιορτινές μέρες είναι, θέλουμε να δούμε τους συγγενείς κλπ, υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις αλλά και στην εύρεση εισιτηρίων κλπ.

Όσο αφορά τον τόπο της συνάντησης, η Αθήνα βολεύει νομίζω την πλειοψηφία των συμφορουμιστών κυρίως από άποψη συγκοινωνίας, ειδικά εμάς τους ξενιτεμένους στα νησιά.
Για παράδειγμα από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα έχει αεροπλάνο τρείς φορές την ημέρα και κάθε μέρα πλοίο. Για την Θεσσαλονίκη μια φορά πλοίο την εβδομάδα.

Η πρόταση του Αγάπιου είναι ενδιαφέρουσα, αλλά νομίζω ότι οι συναντήσεις σε νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας καλλίτερα είναι να γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν και με διακοπές.
Όσο αφορά τις σκέψεις του Αγάπιου για την καθιέρωση ημερίδων και συνεργασία με φορείς κλπ είναι ενδιαφέρουσες, αλλά κατά τη γνώμη μου αφορούν ένα επόμενο επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του φόρουμ.
Αρχικά νομίζω ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του φόρουμ να γνωριστούμε από κοντά και η Αθήνα είναι μια καλή πρόταση.
Μόνο που θα πρέπει να καθοριστεί η ημερομηνία γρήγορα για να μπορέσουμε να προμηθευτούμε εισιτήρια που καθώς πλησιάζουν οι γιορτές στενεύουν τα περιθώρια στην εύρεσή τους.

ξερω εσυ γουσταρησες την προβατινα (με την καλη εννοια…)
και τωρα στη σπαω …
:019:

Απ’την αλλη κανω ενα crash-test στα Αθηνοκεντρικα σας νευρα …

Η πρόταση της Θεσσαλονίκης για την προσεχή συνάντηση με βρίσκει και μένα σύμφωνο, δεδομένου ότι εκείνες τις ημέρες μάλλον θα βρίσκομαι στην “συμβασιλεύουσα”.

Από την άλλη θα πρέπει να δούμε τη διάρκεια και το χαρακτήρα των συναντήσεων αυτών. Αν πρόκειται για διήμερο είναι πολύ διαφορετικό από μια βραδυά (ή ένα μεσημέρι) γνωριμίας σε μια ταβέρνα. Εξ άλλου όσο πιό “βαρύ” γίνει το πρόγραμμα τόσο γίνονται μεγαλύτερες και οι απαιτήσεις οργάνωσης.

Υ.Γ
Ένα διήμερο το καλοκαίρι με εκδηλώσεις, παρέα και όργανα στην παραλία είναι πάντως μια ιδέα που ακούγεται ωραία. Αλλά το καλοκαίρι … μάλλον αργεί πολύ ακόμα και εγώ μάλλον είμαι αλλού.

Μια πρόταση-διόρθωση:
Πάνο, το “Σαλονίκη” κάντο “Κατερίνη” για να σου βγει σωστά η ρίμα με το “πίνει”.
Κατά τ’ άλλα συμφωνώ με όλους σας. :241:

Σοβαρά τώρα. Εγώ προσωπικά δηλώνω ότι έρχομαι για μάζωξη στη Σύρα, στη Σαλονίκη, στην Κρήτη, ακόμη και στη Φορταλέζα. Και βέβαια θα υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια τρέλα. Ομως το θέμα μας είναι να κάνουμε μια μάζωξη για να διασκεδάσουμε και όχι ένα τεστ αντοχών.

ΥΓ1. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα ρίξει μια ιδέα για Μάνη, αλλά δεν προχώρησε (κυρίως λόγω δικής μου αδυναμίας). Φέτος θα την κάνουμε οπωσδήποτε και μάλιστα νωρίς, αρχές Ιούνη, όταν ο κόσμος εκεί είναι λίγος και όλες οι ομορφιές θα παίζουν για πάρτη μας.

ΥΓ2. Αμα μπει η Νάνα στο Φόρουμ, ας της πει κάποιος ότι αστειευόμουν για τη Φορταλέζα γιατί θα τ’ ακούω μια βδομάδα!

Είπα και γώ,τουλάχιστον ο Αρης θα ερθει στη Φορταλέζα για καφέ και θα φέρει και κανένα κολλητό του να παίξουμε καμμιά πεννιά…αλλά πού…
Ασε,θα της το πώ εγώ να αλληλοπαρηγορηθούμε.

Καλοπεράστε μάγκες μου όπου κι αν μαζωχτείτε
και μας τους δέκα αλλοδαπούς ας μας καλοδεχτείτε
όταν θα ρθεί με το καλό εκείνη η καλή ώρα
να πάρουμε τα όργανα και νά ρθουμε με φόρα
στον τόπο που μας γέννησε―και τον ευχαριστούμε
και να γενεί το έλα να δείς όταν θα γνωριστούμε

θα βρούμε πού και πώς αφού πόλεις δεν έχει λίγες
κάπου κατά τον Αύγουστο (πούναι παχιές οι μύγες) !

Νικόλας

OK μαγκες, μετα το σχετικο χαβαλε καλο θα ειναι να κατασταλαξουμε καπως …

Θα προτεινα στους moderators να βαλουν μια ψηφοφορια για το ποτε και συγκεκριμενα για πριν, μεσα ή μετα τις γιορτες και το που Αθηνα και περιχωρα, Θεσσαλονικη ή περιφερεια.

Η ψηφοφορια να ειναι με ενα αξονα 5ημερο π.χ. απο σημερα εως την Τεταρτη και ποιοι βεβαια ειναι μεσα για μια τετοια συναντηση.

Ευχαριστω !!

Άντε παίδες. Άντε να οργανωθούμε, γιατί φέτος μ’ αυτές τις ιώσεις (βλέπεις το γιοκάκι πρώτη χρονιά στον παιδικό σταθμό) έχουμε φάει πολύ κλείσιμο στη μικρή περιοχή και πρέπει να γίνει καμιά … γερή αντεπίθεση:090:

Παντού και οπουδήποτε είμαι εντελώς μέσα:085:

Ποιο κλείσιμο στη μικρή περιοχή ρε; Εδώ είμαστε είμαστε κιόλας στο 0-7 (σαν κάτι άλλους πρόπερσι) και δε λέει να σφυρίξει τη λήξη να γλιτώσουμε!

Ναι, Αδμινάτορα! Σφύριξε τη λήξη, να κάνουμε τον προγραμματισμό μας…
Ή δεν προκάμεις τώρα; Ζουπάς σταφύλια για τσίπουρα ;
:016:
Θέλω κι εγώωωωωωωωω…