Μπουζουκι παπαζογλου

Παιδιά ακουστε αυτό κι αν θέλετε το πιστεύετε: Υπάρχει μια Κρητική ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη απέναντι από τη λέσχη Αξιωματικών που λέγεται ‘‘Μιρσινη’’ και ανήκει στο φοβερό άνθρωπο που είναι η προσωποποίηση του κεφιού Νίκο Μακρυνάκη. Ένα βράδυ που είχα πάει μου έφερε ένα τρίχορδο να γρατζουνίσω το οποίο ήταν σε όχι καλή κατάσταση.Το ψιλοκούρδισα και άναψε το κέφι λίγο.Μου είπε ότι το μπουζούκι αυτό ήταν δώρο από τον αδελφό του Νίκου Παπάζογλου στον Νίκο Παπάζογλου.Ρε παιδιά ας πάει να ρίξει μια ματιά ένας οργανοποιός για την τιμή και το όνομα .Δεν πρέπει να φθαρεί ένα τέτοιο όργανο το οποίο παρ’ όλη την υγρασία, κρατιέται. :106:

Αν (ως αδερφό του Νίκου) εννοείς τον Ζαφείρη Παπάζογλου, είναι γνωστή η ιστορία του μαγαζιού στην Διαλέττη (ηλεκτροτεχνουργείο αυτ/των - δεν υπάρχει πια) μέσα στο οποίο είχε στηθεί οργανοποιείο - και φοβερά γλέντια με επώνυμους κι ανώνυμους. Έχει κάνει πολλά όργανα (μεταξύ των οποίων μια μετατροπή μαντολίνου που είναι στην κατοχή μου - κάπως “άτεχνη”) αλλά δεν νομίζω να έχουν συλλεκτική αξία, τουλάχιστον ακόμα. Αν νομίζεις ότι κάποιος οργανοποιός πρέπει να επιληφθεί, κατά την άποψή μου είναι μάλλον ευθύνη του ιδιοκτήτη να συντηρήσει το συγκεκριμένο όργανο.

Δεν ξέρω αν είναι ευθύνη δική του και μην υπερβάλουμε περί ευθυνών, απλά εγώ ήθελα να το μάθει κάποιος οργανοποιός ο οποίος αν είχε χρόνο να δει το όργανο και με την εμπειρία του να πει αν αξίζει να συντηρηθεί έστω από ιστορικής πλευράς.