ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 1900 αγνωστο αρθρο

Ανοιγω αυτο το θεμα για να αναφερθω σε μια προσωπικη μου εμπειρια και μια ιστορια απο αυτες που με ακολουθανε για αρκετο καιρο

Πριν πολλα χρονια σε αρκετα μικροτερη ηλικια μεταξυ ετους 1997- 2000 χωρις να ειμαι σιγουρος για το ποτε συγκεκριμενα ,βρεθηκα στην βιβλιοθηκη του μεγαρου μουσικης ,λογικα ηταν στις αρχες που ειχε ανοιξει αρα με βαση το γεγονος οτι ανοιξε το 1997 θα ειναι μεταξυ των παραπανω χρονολογιων.

Καθως ημου στο χωλ της βιβλιοθηκης ,σε καποια γωνια της ,ηταν τοποθετημενα σε ενα ραφι ολα τα επιστημονικα και καλλιτεχνικα περιοδικα που κυκλοφορουσαν εκεινο τον καιρο,μεσα σε αυτα θυμαμαι το διφωνο αλλα υπηρχαν και αλλα που δεν ειχαν πιθανως απευθειας σχεση με την μουσικη.

Καθως εριχνα μια ματια πηρα ενα περιοδικο τυχαια μαλλον και το ξεφυλισσα ,καποια στιγμη καθως ξεφυλλιζα βρεθηκα σε μια σελιδα οπου σταματησα

Ειχε δυο φωτογραφιες απο το Μαρουσι χρονολογιας 1900-1910 .
Σε αυτες τις δυο φωτογραφιες διακρινονταν μουσικοι με μπουζουκια ,μαλιστα στην μια αν θυμαμαι καλα ειχε δυο μπουζουκια η φωτογραφια με ηλικιωμενους
Το πιο συγκλονιστικο ειναι οτι στο συγκεκριμενο γραπτο κατω απο τις καταπληκτικες αυτες φωτογραφιες ειχε του στιχους ενος παλιου τραγουδιου αγνωστου αδεσποτου με τιτλο ‘‘Μαρουσιωτικο ζειμπεκικο’’.

Το απιστευτο της υποθεσης και να με συμπαθατε αλλα δεν συγχωρεσα ουτε συγχωρω τον εαυτο μου απο τοτε,ειναι οτι δεν εδωσα τοτε βαση στο να κρατησω τα στοιχεια η και το περιοδικο και εφυγα ανενοχλητος

Μετα απο καποιο καιρο ξεκινησα πιο δυναμικα να ασχολουμε με το ρεμπετικο και την συλλογη δισκων γραμμοφωνου κλπ και μου εχει μεινει μια πολυ πικρη αναμνηση αυτη η ιστορια καθως αυτες οι φωτογραφιες και το αρθρο δεν εχει βρεθει πουθενα εως τωρα και ουτε υπαρχει πιθανοτητα να το εντοπισω γενικα, το σημαντικο αυτο αρθρο αυτο θα ηταν ενα σπουδαιο ντοκουμεντο για το ρεπερτοριο του μπουζουκιου στην Αθηνα και για το μπουζουκι γενικοτερα.

Δυστυχως δεν θυμαμαι τιποτε αλλο περα απο αυτα που σας διηγουμαι,Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ηταν τυπωμενο σε καλο γυαλιστερο χαρτι .
Κανω εκληση σε οποιον το εχει βρει η οψιαζεται κατι να μπορεσει να το μοιραστε μαζι μας

Δεν έχω δει το περιοδικό, αλλά το “Μαρουσιώτικο” κάτι μου θυμίζει. Πρέπει να υπήρχε κάποια παρτιτούρα -ξέρετε, αυτές με τα λιθόγραφα εξώφυλλα που τις βλέπουμε σήμερα κορνιζαρισμένες ως διακόσμηση σε καφενεία-, ενός κομματιού μ’ αυτό τον τίτλο, που την είδα ανατυπωμένη…πού όμως; Στον Πετρόπουλο δε νομίζω. Στο “Ελληνικό τραγούδι” του Λιάβα πάλι δε νομίζω, γιατί το βιβλίο είναι περσινό ενώ η ανάμνησή μου παλιότερη.

12 χρονια μετά!
εχουμε κάποιο νέο για το " Μαρουσιώτικο"?