Μπουζουκάρες ! 2021

Ποιος κατασκευάζει τα καλύτερα μπουζούκια και γιατί; Απλά θέλω τις απόψεις σας

Ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός. Είτε από πλευράς ήχου, είτε από πλευράς εμφάνισης, είτε από την ίδια τη κατασκευή (βλέπε υλικά και σχήματα).
Κατά τη προσωπική μου γνώμη ο @nikosn. Βγάζει έναν ήχο που αρέσει και είναι και φίλος. Μπουζούκι όμως έχω του Καφετζόπουλου που τον θεωρώ καλό μάστορα. Για κάποιο διάστημα όμως μου άρεσε και Καρβούνης του @georgalasg. Βέβαια και ο Παπαδάμου του @than μου βγάζει κάτι που ώρες ώρες μου αρέσει. Βέβαια έχω μερακλώσει και με τον Ραπακούσιο του Βεργόπουλου και τον Βαρλά του Μωραΐτη. Όταν όμως ακούω Σπουρδαλάκη από τα χέρια του Χαλίλ ταξιδεύω. Σίγουρα και κάποιους άλλους ξεχνάω … :wink:

4 «Μου αρέσει»

Θα συνεχίσω με Παΐσιο που τα κάνει όλα στο χέρι, μην ξεχνάμε και τον κύριο Φρονιμοπουλο (@nikos_fronimopoulos ) που θα τον έλεγα δεινόσαυρο της οργανοποιείας, επίσης ο Τάσος Κατσιφης κάνει απίστευτα όργανα (βλεπε τριχορδο Παπαδόπουλου), όπως και ο Γιάννης Καδόγλου έχει ξεκινήσει φορτσατος με πολύ δυνατά όργανα…
Απλή απάντηση σε μια απλή ερώτηση…

Υ.Γ. Ίσως να ξεχνάμε και 5-6 ακόμα :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Δεν μπαίνει θέμα καλύτερου η τοπ 5 ή δέκα καλυτεροι, αυτά είναι για να πουλάνε τα περιοδικά.
Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί καλοί μαστόροι, αναλόγως τι ψάχνει κανείς, τι μπάτζετ εχει, και ίσως αναλόγως την περιοχή.
Γκουγκλαρε “κατάλογος σύγχρονων Ελλήνων οργανοποιων” και θα βρεις πολλούς. Πήγαινε και στην σχετική ενότητα του φόρουμ και θα βρεις απόψεις και κριτικές για πολλούς από αυτούς.

8 «Μου αρέσει»

Ευκολη η απαντηση στην ερωτηση σου, παντως. Τα καλυτερα μπουζουκια, τα φτιαχνει αυτος που σου αρεσει πιο πολυ!
Υπαρχει παρ’ολ’αυτα αρκετη πληροφορια σε περιπτωση που δεν μπορεις να τους επισκεφθεις κατ’ιδιαν, στο φορουμ. Αλλα τιποτα δε συγκρινεται με τη φυσικη παρουσια του μαστορα και των οργανων του.

Προσωπικα για μενα, υπαρχουν πεντε ονοματα που ξεχωριζουν, αλλα δεν λεει οτι κανουν αμαν και ντε κατι τοσο πολυ καλυτερο απο αλλα πεντε ονοματα. Ειναι αισθητικη πιο πολυ, παρα ηχος. Ο μαστορας που εχω εμπιστευθει τα περισσοτερα οργανα μου, ειναι ο Αλεξανδρης στη Θεσσαλονικη.

5 «Μου αρέσει»

Και ο Τριαντάφυλλος Χαλκιάς παίζει με Αλεξανδρή εκεί πάνω, και μου έκανε εντύπωση στο YT ότι και στα βίντεο που είναι ηχογραφημένο σε studio αλλά και σε αυτά που τον βιντεοσκοπησαν live το μπουζούκι του έχει πολύ ωραίο ήχο!

1 «Μου αρέσει»

δωσε μερικα λινκ , να το δούμε

1 «Μου αρέσει»